Αρχική TRAVEL “Καλοκαιρινά” Χριστούγεννα στη μακρινή Αυστραλία

“Καλοκαιρινά” Χριστούγεννα στη μακρινή Αυστραλία

Australia

Το σημερινό άρθρο της στήλης ΤΑΞΙΔΙΑ είναι αφιερωμένο στο έκτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου, την Αυστραλία. Ο λόγος είναι το διαφορετικό χρώμα που έχουν οι μέρες των Χριστουγέννων εκεί. Στην Αυστραλία έχουν καλοκαίρι και είναι απολύτως φυσικό τα Χριστούγεννα να έχουν άρωμα θάλασσας, ηλιοθεραπείας, καλοκαιρινών σπορ, κοκτέιλ κ.λ.π.

Πρωτεύουσα της Αυστραλίας είναι η Καμπέρα. Άλλες μεγάλες και πασίγνωστες πόλεις είναι το Σίδνεϊ, η Μελβούρνη, το Πέρθ στο δυτικό μέρος του νησιού και η Αδελαΐδα στο νότο. Το νησί της Αυστραλίας κατοικείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πρώτοι κάτοικοι ήταν ιθαγενείς που έφτασαν εκεί από τη νοτιοανατολική Ασία και ασχολούνταν με το κυνήγι και τη συλλογή τροφής.

Η άφιξη των πρώτων Ευρωπαίων έγινε στις αρχές του 17ου αιώνα από τους Ολλανδούς, οι οποίοι εξερεύνησαν και χαρτογράφησαν ολόκληρη τη δυτική ακτή. Την ονόμασαν “Νέα Ολλανδία”. Μετά τους Ολλανδούς σειρά είχαν οι Βρετανοί με τον Γουίλιαμ Ντάμπιερ στα τέλη του 17ου αιώνα. Η μεγάλη όμως εξερεύνηση του νησιού έγινε το 1770 από τον Άγγλο θαλασσοπόρο Τζέιμς Κουκ, ο οποίος χαρτογράφησε την ανατολική ακτή της Αυστραλίας εις το όνομα της Μ. Βρετανίας, ονομάζοντας της Νέα Νότια Ουαλία. Αργότερα το 1788 ιδρύθηκε η αποικία του Σίδνεϊ ως πρώτη αποικία καταδίκων. Ο αποικισμός του νησιού συνεχίστηκε με συνέπεια ο πληθυσμός των ιθαγενών να μειωθεί αισθητά μέσα στα επόμενα 150 χρόνια.

Στις αρχές του 20ου αιώνα και ύστερα από αγώνες των αποικιών για αυτοδιάθεση από το Ηνωμένο Βασίλειο, ιδρύθηκε η Κοινοπολιτεία της Αυστραλίας ως τμήμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Η Αυστραλία είναι από τα πιο ισχυρά κράτη στον κόσμο αυτή τη στιγμή και το νόμισμα της είναι το δολάριο Αυστραλίας.

Τα Χριστούγεννα στην Αυστραλία

Ενώ στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου ο κόσμος γιορτάζει τα Χριστούγεννα με πολύ κρύο, τζάκι, μπόλικο χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες, στην Αυστραλία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Λόγω του καλοκαιριού, οι άνθρωποι εκεί βρίσκονται στις παραλίες κάνοντας μπάνιο και ηλιοθεραπεία.

Υπάρχουν βέβαια στολισμένα σπίτια και χριστουγεννιάτικα δέντρα όπως και στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Τα έθιμα των Αυστραλών είναι τα ίδια λόγω της κοινής ιστορίας τους με τους κατοίκους της Αγγλίας και Αμερικής. Το σκηνικό συμπληρώνουν τάρανδοι, κρεμασμένες κάλτσες στα δέντρα με τα δώρα των παιδιών, πάρα πολλά φωτάκια και στολίδια.

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι περιλαμβάνει την κλασική γαλοπούλα, μπάρμπεκιου και κρύα φαγητά, ενώ το επιδόρπιο τοπικά παραδοσιακά γλυκά όπως φρουτόπιτες, πουτίγκες και την pavlova. Η pavlova είναι γλυκό με βάση τη μαρέγκα και σερβίρεται σε ημέρες γιορτών στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Πήρε το όνομα της από τη διάσημη Ρωσίδα χορεύτρια Άννα Πάβλοβα, επειδή λέγεται ότι το έφτιαξαν προς τιμή της σε μια περιοδεία της στην Αυστραλία.

Καλά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα!!!

Πηγές άρθρου & φωτογραφίες : Wikipedia, διαδίκτυο


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑν δεν είναι αυτό ΘΑΥΜΑ…….τότε τι είναι ?!
Επόμενο άρθροΑλίκη Βουγιουκλάκη: Το πιο λαμπρό αστέρι του κινηματογράφου