Αρχική ΓΕΥΣΗ 8 κόλπα και το άγνωστο υλικό για τα πιο αφράτα μπιφτέκια

8 κόλπα και το άγνωστο υλικό για τα πιο αφράτα μπιφτέκια

mpiftekia_gemista_me_tyri

Τα 8 κόλπα και το άγνωστο υλικό για τα πιο αφράτα μπιφτέκια!

Τα μπιφτέκια και τα κεφτεδάκια είναι ένα φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Αν και είναι γενικά ένα εύκολο φαγητό, δεν είναι πάντα όσο επιτυχημένα θα θέλαμε και τις περισσότερες φορές μας βγαίνουν ”στεγνά”.

Τα μικρά μυστικά: 

  • Ο κιμάς πρέπει να είναι από μοσχαρίσια ελιά, που είναι το ιδανικό κομμάτι για τα μπιφτέκια. Ζητάμε στον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά από την μηχανή μόνο 1 φορά.
  • extra tip: Το μικρο μυστικό είναι να ανακατέψετε και λίχο χοιρινό κιμά με τον μοσχαρίσιο.
  • Ψωμί! Η μουσκεμένη και στυμμένη ψίχα προσφέρει υγρασία κατά το ψήσιμο με αποτέλεσμα να βγουν τα μπιφτέκια μας πιο ζουμερά. Η γαλέτα θα απορροφήσει τα υγρά του κιμά και το μπιφτέκι θα μας βγει στεγνό και σκληρό.
  • Βάζουμε πολτοποιημένο ή τριμμένο κρεμμύδι που θα δώσει γλύκα και νοστιμιά και ψιλοκομμένο μαϊντανό για άρωμα και φρεσκάδα.
  • Λίγη τριμμένη ντομάτα.
  • Λίγη τριμμένη παρμεζάνα, για περισσότερη γεύση.
  • Ζυμώνουμε καλά τον κιμά, τον αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1-2 ώρες και να δέσουν οι γεύσεις. Κατόπιν πλάθουμε και ψήνουμε τα μπιφτέκια.
  • Ψήνουμε σε σχαροτήγανο. Βάζουμε το σκεύος να κάψει πάρα πολύ καλά, αφού πρώτα περάσουμε με λίγο ελαιόλαδο το εσωτερικό του. Το γυρίζουμε λίγες φορές για να μη σπάσει και για να ψηθεί σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο«Μαύρα ποιήματα»: Το νέο τραγούδι της Βίκυς Καρνέζη
Επόμενο άρθροΠροφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για την δολοφονία του παιδιού της