Αρχική RETROLOVERS Ντοκουμέντο: Όταν η Βουγιουκλάκη και η Βλαχοπούλου χόρευαν αγκαλιά

Ντοκουμέντο: Όταν η Βουγιουκλάκη και η Βλαχοπούλου χόρευαν αγκαλιά

Ντοκουμέντο: Όταν η Βουγιουκλάκη

Ντοκουμέντο: Όταν η Βουγιουκλάκη και η Βλαχοπούλου χόρευαν αγκαλιά

Τα δύο ιερά τέρατα του κινηματογράφου και του θεάτρου Αλίκη Βουγιουκλάκη και Ρένα Βλαχοπούλου πρωτογνωρίστηκαν στην παράσταση ”Όδος Ονείρων” του Μάνου Χατζηδάκι το 1962. Δυστυχώς επειδή ήταν κατά κάποιο τρόπο δύο μεγάλα ονόματα δεν έπαιξαν ποτέ μαζί στο θέατρο ή στον κινηματογράφο.

Συνήθως συναντιούσαν τυχαία στις πρεμιέρες η σε κάποιες εκδηλώσεις για τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Σε μία τέτοια εκδήλωση ξαναβρεθήκανε το 1996. Ήταν στην τιμητική εκδήλωση για τους 100 δίσκους του ελληνικού σινεμά που είχε επιμεληθεί ο Μάκης Δελαπόρτας. Η Αλίκη και η Ρένα τραγούδησαν χορέψαν και καταχάρηκαν η μία την παρέα της άλλης εκείνη τη βραδιά.

ρενα και αλικη χορευουν
Τρελό κέφι στην εκδηλώση του Μάκη Δελαπόρτα

Η Αλίκη ενθουσιάστηκε με την Ρένα και ήθελε να την γνωρίσει καλύτερα. Έτσι μαζί με κοινούς φίλους κανόνισε να την επισκεφτεί την επόμενη εβδόμαδα στο σπίτι της. Η Αλίκη θαύμασε την απλότητα και το χιούμορ της Ρένας. Ξετρελλάθηκε με την φιλοξενία της αλλά και τις μαγειρικές της επιδόσεις. Μάλιστα ενώ η Αλίκη ήταν μονιμώς σε δίαιτα εκείνη τη μέρα έφαγε του σκασμού για τα δικά της δεδομένα. Αντί για ψαράκι που της είχε ετοιμάσει η Ρένα ενέδωσε τελικά στο κατσικάκι με πατατούλες που είχε φτιάξει η Ράνα με τα χεράκια της.

Ντοκουμέντο: Όταν η Βουγιουκλάκη
Από την επίσκεψη στο σπίτι της τον Ιανουάριο του 1996.

Διαβάστε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα ”έφυγε” η Σωτηρία Μπέλλου – Δείτε πως είναι σήμερα το μνήμα της
Επόμενο άρθροΔείτε τον Freddie Mercury μωρό στην αγκαλιά της μητέρας του
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!