Αρχική RETROLOVERS Σπάνια φωτογραφία: Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη συνάντησε τον Μιχαήλ Κορμπατσόφ

Σπάνια φωτογραφία: Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη συνάντησε τον Μιχαήλ Κορμπατσόφ

Σπάνια φωτογραφία

Σπάνια φωτογραφία: Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη συνάντησε τον Μιχαήλ Κορμπατσόφ

Τι έλεγε η Αλίκη για την πολιτική

”Όπως γνώριζεις εγώ ανήκω σε όλους τους Ελλήνες. Μια εθνική σταρ, αφού έτσι με βάφτισε η Ελένη Βλάχου, δεν μπορεί να ανήκει σε κόμματα. Εξάλλου η πολιτική δεν με συγκινεί. Και πρέπει να σου πω ότι όλα σχεδόν τα κόμματα μου έχουν κάνει προτάσεις για συμμετοχή σε συνδυασμούς. Όπως παλιότερα η Ε.Ρ.Ε, η Ένωση Κέντρου, το Κόμμα Φιλελευθέρων και τελευταία η Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ. Μάλιστα, ορισμένοι μου πρότειναν να ”κατέβω” και ως υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων.

Σε όλους αρνήθηκα. Και όπως κάθε Έλληνας, έτσι και εγώ έχω την ιδεολογία μου, η οποία μου ανήκει. Δεν είμαι προσωπολάτρης. Πιστεύω σε ιδέες και αρχές. Και όταν αυτές εκπροσωπούνται ακόμη και από τον Βούδα, θα πάω με τον Βούδα.

Πρέπει να γνωρίζεις πως η αγάπη μου για το θέατρο δεν μου αφήνει περιθώρια για να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο, πόσο μάλλον με την πολιτική. Είναι σαν μου ζητάνε να εγκαταλείψω το θέατρο και να κάνω κάτι διαφορετικό, δηλαδή την εμπόρισσα. Σκέφτεσαι την απογοήτευση του κόσμου;

Δεν είναι θέμα τόλμης, αλλά κάνεις κάτι που σου πάει. Εμένα δεν μου πάει η πολιτική. Όλοι είμαστε γεννημένοι για να κάνουμε μία συγκεκριμένη δουλειά. Εγώ δεν διανοήθηκα ποτέ να πάρω διαζύγιο από το επάγγελμα που επέλεξα να κάνω”.

1998 ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ (251)

Μία από τις ανέκδοτες φωτογραφίες της Αλίκης, όπου ανταλλάσσει θερμή χειραψία με τον πρώην ηγέτη της τέως Σοβιετική ένωσης Μιχαήλ Κορμπατσόφ. (Φωτό: Αφοί Αναγνωστόπουλοι)

302478897_598147032014742_9052483742493229760_n

Άλλη μία φωτογραφία τους με τον Μιχαήλ Κορμπατσόφ. Δίπλα της η Ζωή Λάσκαρη.

Πέθανε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ
Επόμενο άρθροΟ Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα» του Άρθουρ Μίλερ
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!