Αρχική RETROLOVERS Retro Σαν Σήμερα Σαν σήμερα γεννήθηκε η ηθοποιός Αγγέλα Καζακίδου

Σαν σήμερα γεννήθηκε η ηθοποιός Αγγέλα Καζακίδου

Σαν σήμερα γεννήθηκε η ηθοποιός Αγγέλα Καζακίδου

Σαν σήμερα γεννήθηκε η ηθοποιός Αγγέλα Καζακίδου

Η Αγγέλα Καζακίδου γεννήθηκε στο Πειραιά σαν σήμερα στις 9 Σεπτεμβρίου του 1946 και από μικρή έδειξε την αγάπη της προς τις τέχνες. Ξεκίνησε από το παιδικό θέατρο, και σπούδασε χορό που ήταν η δεύτερη μεγάλη της αγάπη μετά την υποκριτική.

Μόλις τελείωσε το γυμνάσιο, η Αγγέλα Καζακίδου μπήκε στη Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1967. Το 1968 έκανε την πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση με το θίασο του Γιάννη Γκιωνάκη. Στον κινηματογράφο ξεκίνησε ιδανικά κάνοντας το ντεμπούτο της στην πολεμική υπερπαραγωγή της Φίνος Φιλμ, Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά μαζί στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

my_photo_stylish_photo_book-62
Αριστερά ”Η ζούγκλα των πόλεων, δεξιά στην ”Υπολοχαγό Νάτασσα”.

Με την Αλίκη θα συνεργαστεί και σε άλλες δύο ταινίες, Υπολοχαγός Νατάσσα (1970) και Σ΄αγαπώ (1971) αλλά και στο θέατρο, στην παράσταση Επτά χρόνια γάμου την ίδια χρονική περίοδο. Συμμετείχε επίσης στα φιλμ: Η Ώρα της αλήθειας (1969), Η Ζούγκλα των Πόλεων (1970) και Μπουμ Ταρατατζούμ (1972). Συνεργάστηκε επίσης με την Τζένη Καρέζη και στον Κώστα Καζάκο στο θέταρο στην Ασπασία (1971)

my_photo_stylish_photo_book-68
Στις ταινίες ”Σ’αγαπώ” και ”Η δασκάλα με τα ξανθιά μαλλιά” αντίστοιχα.

Μετά την πτώση των εισιτηρίων στον κινηματογράφο όπως ήταν αναμενόμενο η Καζακίδου διάλεξε το δρόμο της τηλεόρασης όπως πολλοί καλλιτέχνες της εποχής και συμμετέχει στις σειρές: Ο Άγνωστος Πόλεμος, Γιούγκερμαν, Ένοχοι, Μαριονέτες, Το τέλος της μοναξιάς και Το Θέατρο Της Δευτέρας. Παράλληλα διδάσκει την υποκριτική σε σχολές Θεάτρου.

Το 1983 συμμετείχε σε μεταγλωτισμένες παραγωγές όπως , Ο Σεβάχ ο θαλασσινός ΕΡΤ2 και Το μυστήριο του χρυσού πιθήκου.

Ήταν παντρεμένη με τον επίσης γνωστό ηθοποιό Γιώργο Χριστόπουλο, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη. Από το 2005, με το θάνατο του συζύγου της η Αγγέλα Καζακίδου αποσύρθηκε από το χώρο, έχοντας επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αγγέλα Καζακίδου: Φιλμογραφία

  • 1969 Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά
  • 1969 Η ώρα της αλήθειας
  • 1970 Η ζούγκλα των πόλεων
  • 1970 Υπολοχαγός Νατάσσα
  • 1971 Σ’ αγαπώ
  • 1972 Μπουμ ταρατατζούμ

Δείτε τα όμορφα σημεία όπου γυρίστηκε «Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Διαβάστε ακόμα:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ, σε ηλικία 96 ετών. Η επίσημη ανακοίνωση.
Επόμενο άρθροΤάσος Λειβαδίτης: Δείτε πώς είναι σήμερα το μνήμα του
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!