Αρχική RETROLOVERS Όταν ο Χατζηφωτίου γνώρισε την Καρέζη – Η άγνωστη ιστορία με το...

Όταν ο Χατζηφωτίου γνώρισε την Καρέζη – Η άγνωστη ιστορία με το κότερο

Όταν ο Χατζηφωτίου

Όταν ο Χατζηφωτίου γνώρισε την Τζένη Καρέζη – Δείτε σπάνιες φωτογραφίες από την κοινή τους ζωή

Θλίψη επικρατεί στον δημοσιογραφικό και συγγραφικό κόσμο μετά τον θάνατο του Ζάχου Χατζηφωτίου, σε ηλικία 99 ετών.

Στις 7 Μαΐου του 1962, η ντίβα του ελληνικού κινηματογράφου παντρεύτηκε τον κοσμοπολίτη Ζάχο Χατζηφωτίου, σε έναν γάμο που αποτελεσε και το κοσμικό γεγονός της χρονιάς.

1998 Η ΤΖΕΝΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΓΝΩΡΙΣΑ (52)

Ο χλιδάτος και κοσμοπολίτικος γάμος έγινε στη Φιλοθέη. Λέγεται ότι έξω από την εκκλησία είχε συγκεντρωθεί πλήθος 5.000 ατόμων, ενώ οι προσκεκλημένοι ήταν μόνο 500. Στη δεξίωση παρέστη όλη η Αθήνα, κοσμική και καλλιτεχνική με εξαίρεση την Αλίκη Βουγιουκλάκη, όχι λόγω κάποιου ανταγωνισμού ανάμεσα στις δυο πρωταγωνίστριες όπως λέγεται συχνά, αλλά επειδή εκείνες τις μέρες η ηθοποιός βρισκόταν στο Λονδίνο. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Δέσπω Διαμαντίδου εύχονται στην Τζένη Καρέζη για τον γάμο της.

Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;

Η ιστορία με το κότερο όπως περιγράφει ο ίδιος στο βιβλίο του {Η Τζένη Καρέζη που γνώρισα) αρχίζει ως εξής:

”Είχαμε πάει ένα σαββατοκύριακο Ύδρα-Σπέτσες καλεσμένοι στο κότερο της φίλης μου Μάρλεν Καρρέρ. Όταν γυρίσαμε στο σπίτι η Τζένη με ρώτησε ”Πόσο κάνει ένα κότερο;” ”Καλώς την Χριστίνα Ωνάση”, της απάντησα. Ομολογουμένως έπεσα απ’ τα σύννεφα με την ερώτηση γιατί δεν ήταν άσχετη με την ξαφνική όρεξη της να πάρει κότερο. Για να της κόψω τη φόρα, της είπα αμέσως πόσο στοιχίζει και τι μπελάδες έχει η συντήρηση ενός κότερου. Η απάντηση της ήταν απλή για έναν άνθρωπο που δεν ξέρει από τέτοιες δουλειές. ”Καλά ναυτικό γραφείο δεν έχεις; Έχεις ένα καραβάκι δικό σου και διαχειρίζεσαι αλλό ένα ξένο, τόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς και να φροντίσεις ένα κοτεράκι”. και συνέχισε ”Για το Τζενάκι που όλο το χρόνο δουλεύει, το καημένο, και δεν έχει κοτεράκι να πάει μια βόλτα στη θάλασσα να ξεκουραστεί’ και και άλλα πολλά. Η Τζένη όταν ήθελε κάτι, έπαιρνε ένα ύφος παιδικό, ακατανίκητο. Δεν μπορούσες να της αρνηθείς τίποτε.

1998 Η ΤΖΕΝΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΓΝΩΡΙΣΑ (158)

Όταν ο Χατζηφωτίου γνώρισε την Τζένη Καρέζη – Η άγνωστη ιστορία με το κότερο

Έτσι την επόμμενη μέρα ξεκίνησα να βρω στον Πειραία ένα κοτεράκι φτηνό. Ήρθε ο Σταύρος Ξαρχάκος και με πήρε να πάμε στο Μικρολίμανο να δούμε το κοτεράκι του. Του είχα βρει εγώ προ καιρού ένα μικρό σουηδέζικο σακρί με πανί που το ‘χε ένας καπετάνιος του Ωνάση κι ήθελε να το ξεφορτωθει. Το πήρε τότε χίλια δολάρια όσα έβγαλε σαν αμοιβή για την μουσική που έδωσε για την ταινία Λόλα του Φίνου. Εκείνη τη στγμή περνούσε ο φίλος μοτ Μιχάλης Σουγιουλτζόγλου, πλούσιος καπνέμπορας ο οποίος μάζευε το κότερο του γιατι θα έφευγε για Σουηδία και κοιτούσε να το πουλήσει. Όταν το άκουσα αυτό κινητοποιήθηκα. ”Και τι είναι αυτό που πουλάς;” Ένα μικρό που έχω γυρώ στα δεκαέξι μέτρα με δύο άλμπουρα και μια μηχανούλα σε καλή κατάσταση, αλλά είναι Camber and Nicholson και έχει ωραία γραμμή. Θα πρέπει να είναι πανάκριβο τον ρωτώ. Θέλει η γυναίκα μου ένα μικρό να πηγίνει εώς την ύδρα αλλά όχι τόσο ακριβό! Έλα να το δεις θα σου κάνω καλύτερη τιμη, μου λέει.

Ήτανε ωραιότερο απ’ ότι φανταζόμουνα, σαν μικρογραφία της ”Κρεόλης” του Νιάρχου. Μπήκαμε μέσα, είχε δύο διπλές καμπίνες με κουκέτες πάνω-κάτω και μία μονή μικρή. Είχε κι ένα μικρό ”καρέ” ένα κουζινάκι και η κάθε καμπίνα είχε ρο ντους με το W.C. Ήταν ένα σκάφος αγώνων με μεγάλα πανιά. Τι να το κάνει αυτό η Τζένη αναρωτήθηκα. Πόσα λεφτά διαθέτει η γυναίκα σου;, με ρωτά. Α παπα με τίποτα δεν κάνει αυτό για την Τζένη και ούτε διαθέτει τόσα λεφτά. Κοίτα θα το έδινα 20.000 να στο δώσω εσένα 15.000; Πόσο διαθέτει η γυναίκα σου; Η γυναίκα έχει 300.000δρχ που μας κάνουν 10.000 δολάρια και νομίζω… Δεν πρόλαβα να τελειώσω τη φράση μου λέει ”Πάρτο”. Πάρτο 10.000 να τελειώνω με δαύτο. Αυτό δεν ήταν παζάρι ήταν σφαγή. Αυτό κόστιζε πάνω 30.000 δολάρια.

Φεύγω μαζί με τον Σταύρο Ξαρχάκο και γκρίνιαζα σε όλη τη διαδρομή για το μπέλα που βάλαμε στο κεφάλι μας, Κατάβαθος όμως ήμουν πολύ ευχαριστημένος που θα έδινα τόση χαρά στη Τζένη. Η Τζένη δεν είχε κοιμηθεί, ούτε είχε θέατρο και ήταν κεφάτη. Πήρα ένα ύφος πονηρ’ο και χαμογελαστό και της λέω ”Καλορίζικο”. Το πιασε αμέσως η Τζένη γιατί ήταν γάτα. ”Βρήκες κότερο;” ”Βρήκα αλλά παραπάνω από τα μέτρα σου ”. ”Μα δεν σου είπα ότι έχω μόνο 300.000 δρχ;” ,’Όχι δεν εννοώ τα χρήματα, άμα το δεις θα καταλάβεις”. ”Και λοιπόν ακόμη καλύτερα”. Πετούσε απ’ τη χαρά της! Που να της εξηγήσω τι προβλήματα θα έχει… Την άφησα στα θαλασσινά της όνειρα. Εκείνο το βράδυ πήρε όλες τις φίλες της τηλέφωνο να τους ανακοινώσει με κάθε λεπτομέρεια χωρίς ακόμη να το έχει δει η ίδια. Έτσι ήταν η Τζένη αυθόρμητη, καλοπροαίρετη και ενδουσιώδης. Ήθελε να το ονoμάσει ”Μαίρη Μαίρη” αλλά τελικά το μετάνιωσε και το ονόμασε ”Τζένη Τζένη”.

Γκιζέλα Ντάλι: Δείτε φωτογραφίες από το γάμο της με τον Δαδήρα – Πώς γνωρίστηκαν


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΓκιζέλα Ντάλι: Δείτε φωτογραφίες από το γάμο της με τον Δαδήρα – Πώς γνωρίστηκαν
Επόμενο άρθροΗ γη της ελιάς: Η σειρά ταξιδεύει στη Μαδρίτη
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!