Αρχική RETROLOVERS Γκιζέλα Ντάλι: Δείτε φωτογραφίες από το γάμο της με τον Δαδήρα –...

Γκιζέλα Ντάλι: Δείτε φωτογραφίες από το γάμο της με τον Δαδήρα – Πώς γνωρίστηκαν

Γκιζέλα Ντάλι

Γκιζέλα Ντάλι: Δείτε φωτογραφίες από το γάμο της με τον Δαδήρα – Πώς γνωρίστηκαν

Η Γκιζέλα Ντάλι και ο Δημήτρης (Ντίμης) Δαδήρας γνωρίστηκαν το Νοέμβριο του 1959. Η αφορμή και η αιτία της γνωριμίας τους ήταν η ζωγραφική. Μία φίλη του Δημήτρη Δαδήρα, του γνωστού τότε σκηνοθέτη του κινηματογράφου, του είπε να πάνε επίσκεψη στο σπίτι μιας σπουδάστριας της Σχολής Καλών Τεχνών και επί τη ευκαιρία να δούνε μερικά έργα της.

Ο Δαδήρας φύσει φιλότεχνος, δέχτηκε αμέσως. Σε λίγο χτυπούσανε την πόρτα και μία ωραία ξανθή κοπελίτσα με παντελόνια, η Μαντώ Μαυρουδή (ετσι την ονόμαζε το περιοδικό της εποχής Πάνθεον ενώ Αδαμάντια Μαυροειδή την ξέρουμε σήμερα) τους άνοιγε. Αυτό ήταν. Ο Δημήτρης Δαδήρας… δάγκωσε την λαμαρίνα από το άνοιγμα της πόρτας.

”Μου πρότεινε αμέσως να παίξω στον κινηματογράφο σαν πρωταγωνίστρια”, εξομολογήκε η Μαντώ Μαυρουδή που δεν ήταν άλλη από την γνωστή ηθοποιό Γκιζέλα Ντάλι.

”Δέχτηκα μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις και ομηρικούς καυγάδες με το σπίτι μου. Τελικά όμως, πέρασε το δικό μου και του Δημήτρη, Έτσι άρχισε η συνεργασία μας”.

Τι έλεγε ο Δημήτρης Δαδήρας:

”Το ειδύλλιον άρχισε μετά από ένα χρόνο. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Την πρωτοχρονιά του 1961 στην Αγία Σωτήρα, στο Κεφαλάρι, εγώ και η Γκιζέλα ενωθήκαμε ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που παντρεύτηκα την Γκιζέλα. Τι καλλιτέχνης τι όχι. Πίσω από την βιτρίνα της καθημερινής συμβατικότητας κρύβεται ο άνθρωπος. Κάθε άνθρωπος έχει και μία σφραγίδα που την κολλά το επάγγελμα : Γιατρός, δικηγόρος, δημοσιογράφος, ηθοποιός κλπ. Σπανίως η σφραγίδα να αλλοιώσει τον άνθρωπο. Το κάτω από τη σφραγίδα, το πίσω από τη βιτρίνα παραμένει σαν πρώτη ύλη, αμετάβλητο. Εξ άλλου την Γκιζέλα δεν την γνώρισα ως ηθοποιό, αλλά σπουδάστρια της Σχολής Καλών Τεχνών. Αν τώρα είναι ηθοποιός εγώ είμαι ο υπαίτιος”.

Και ευτυχώς που έγιναν έτσι τα πράγματα γιατί θα έλειπε μία από τις πιο εντυπωσιακώτερες πρωταγωνίστριες με πολύ ταλέντο αλλά και μοναδικό σεξαπίλ που παραδέχονταν όλοι οι συνάδελφοι της. Το ζευγάρι έμενε στην στο τέρμα της οδού Κυψέλης στο πρώτο όροφο. Τηλέφωνο δεν είχαν βάλει για να μην τους ανυσηχούν. Ούτε και υπηρέτρια είχαν, καθώς η Γκιζέλα, ήταν άριστη νοικοκυρά όταν φυσικά δεν είχε γύρισμα.

Γκιζέλα Ντάλι

Μια σειρά από φωτογραφίες τςη χαριτωμένης νύφης. Ο Ντίμης Δαδήρας η Γκιζέλα Ντάλι και ο κουμπάρος τους, Ο Άκης Μόσχος τσουγρίζουν τα ποτήρια τους.

Γκιζέλα Ντάλι γαμος

Το ζευγάρι χαρούμενο και ευτυχισμένο.

Γκιζέλα Ντάλι νυφη

Η νύφη ήδη ξυπόλητη ξεκούράζεται από τα στενά γοβάκια.

Γκιζέλα Ντάλι νυφη

Ένα υπέροχο πορτραίτο της νύφης από το φωτογράφο Δημήτρη Αντωνόπουλο.

Δείτε ακόμη:

Σπάνια Φωτογραφία: Το γυμνo κλικ του Νίκου Ξανθόπουλου σε κινηματογραφική ταινία

Διαβάστε ακόμη:


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου
Επόμενο άρθροΌταν ο Χατζηφωτίου γνώρισε την Καρέζη – Η άγνωστη ιστορία με το κότερο
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!