Αρχική ΘΕΑΜΑ Μάκης Πατέλης: “Ο ηθοποιός δεν είναι μόνο να κάνει τις ευκολίες του...

Μάκης Πατέλης: “Ο ηθοποιός δεν είναι μόνο να κάνει τις ευκολίες του αλλά να δοκιμαστεί και σε άλλα πράγματα ανακαλύπτοντας το μέσα του”

FB_IMG_1692789267207

Μάκης Πατέλης: “Ο ηθοποιός δεν είναι μόνο να κάνει τις ευκολίες του ( αν έχει ευκολίες) αλλά να δοκιμαστεί και σε άλλα πράγματα ανακαλύπτοντας το μέσα του”

Ο ξεχωριστός Μάκης Πατέλης με αφορμή την καλοκαιρινή παράσταση “Ένας βλάκας και μισός” και την επιτυχημένη της περιοδεία φέτος το καλοκαίρι,  σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στο Koitamagazine.gr  και στον δημοσιογράφο Πάνο Σταματόπουλο!

Ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρεται στην παρουσία του το φετινό καλοκαίρι στο σανίδι με την κλασική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά “Ένας βλάκας και μισός” , στην  σειρά που ξεχώρισε φέτος στο γυαλί αλλά και στη ταμπέλα των ηθοποιών στη κωμωδία και στο δράμα. Τέλος ο ίδιος μιλάει για τις σημαντικές διαδρομές μέσα στο επάγγελμα όλα αυτά τα χρόνια  και την συνεργασία του με καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου όπως είναι ο  Γιάννης Μπέζος,  η Νένα Μεντή και ο Πέτρος Ζούλιας.

Το φετινό καλοκαίρι για σένα είναι γεμάτο με θέατρο καθώς ο κόσμος σε απολαμβάνει στην υπέροχη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά “Ένας βλάκας και μισός” σε αρκετούς προορισμούς μέσα στην Αττική. Πώς αποφασίστηκε ότι θ’ ανέβει το συγκεκριμένο έργο και γιατί έδωσες ψήφο εμπιστοσύνης στο συγκεκριμένο;

Mαζί με τον Θοδωρή τον Ρωμανίδη έχουμε δημιουργήσει μια θεατρική εταιρία, την “Ευφορία Γέλωτος” και έτσι ξεκινήσαμε πέρσι ανεβάζοντας το Καρέ του Έρωτα του Πρετεντέρη , μια πολύ ωραία δουλειά και μια ελληνική κωμωδία που αγαπήθηκε πολύ και έτσι και φέτος είπαμε να συνεχίσουμε με το ίδιο ρυθμό, επιμένοντας στην ελληνική γραφή καθώς πιστεύουμε πολύ τα ελληνικά έργα. Πιστεύω ότι αυτά τα έργα πρέπει να παίζονται ξανά και ξανά ώστε ο κόσμος να τα κρατά ζεστά στην μνήμη του με τους ανθρώπους που τα έχουν γράψει να είναι πολύ σημαντικοί. Το “Ένας βλάκας και μισός” είναι ένα υπέροχο, δροσερό και έξυπνο έργο το οποίο ταιριάζει στην εποχή και στην διάθεση του καλοκαιριού με τις πρώτες εβδομάδες που έχει παίξει , ο κόσμος να μας έχει αγκαλιάσει θερμά.

FB_IMG_1692787681887

Την φετινή σεζόν έπειτα από την περίοδο της πανδημίας είδαμε να αναγεννάται ξανά το θέατρο με νέες παραγωγές που στήριξε ο κόσμος αλλά και σειρές στο γυαλί που ανέβηκαν ψηλά στις προτιμήσεις των τηλεθεατών. Εσύ κατάφερες να ξεχωρίσεις κάποια από τις δουλειές που ανέβηκαν φέτος στο καλλιτεχνικό πεδίο;

Καταρχάς το ότι γίνονται τόσο πολλές δουλειές είναι ελπιδοφόρο διότι απορροφούνται αρκετοί συνάδελφοι και τεχνικοί μέσα σε αυτές και έτσι κινείται ομαλά η αγορά. Έγιναν πολύ όμορφες δουλειές τις οποίες στήριξε σε μεγάλο βαθμό το κοινό. Μία από αυτές στην οποία ήθελα πολύ να συμμετέχω ήταν το “Κάνε ότι Κοιμάσαι” στην Έρτ, το οποίο θεωρώ από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς.

Σήμερα μετά από μια μεγάλη διαδρομή στο καλλιτεχνικό πεδίο της χώρας τόσο σε συνεργασίες στο θέατρο και στην τηλεόραση όσο και σε έργα που βρέθηκες, υπάρχει κάποια ανάμνηση, μια δυνατή στιγμή ίσως  η οποία σε συντροφεύει και την έχεις ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια;

Τηλεοπτικά είχα μεγάλη τύχη να βρεθώ στο πλευρό του Γιάννη Μπέζου, στο Πέτα τη Φριτέζα στον Ant1 με ένα ξεχωριστό ρόλο που μου ανατέθηκε από τον Γιώργο Κρητικό, τον δημιουργό της σειράς. Τον αγάπησα πολύ τον συγκεκριμένο ρόλο και ήταν μια για μένα μια αρκετά δυνατή και γεμάτη στιγμή καθώς συνεργάστηκα με έναν υπέροχο Κύριο όπως είναι ο Γιάννης Μπέζος. Μιλάμε για έναν δοτικό καλλιτέχνη και έναν εκπληκτικό άνθρωπο. Θεατρικά θεωρώ ευλογία θεού που έχω βρεθεί αμέτρητες φορές με τον Πέτρο Ζούλια, μια συνεργασία που έχει μείνει χαραγμένη μέσα μου. Είχα την τύχη να κάνω έναν ρόλο που αγάπησα πάρα πολύ στην Αστροφεγγιά του Παναγιωτόπουλου που είχαμε κάνει στο Θέατρο Χώρα. Ο ρόλος του Κυρ Νικολάκη ήταν ένας ξεχωριστός ρόλος για μένα και από τις αγαπημένες μου στιγμές στο θέατρο. Επίσης η συνεργασία μου με την μεγάλη Νένα Μεντή στο έργο “Μαρίκα” στο Θέατρο Χώρα ήταν πραγματική ευλογία διότι η Νένα Μεντή είναι μαι υπέροχη ηθοποιός.

Στην διαδρομή σου μέχρι και σήμερα έχεις δεχθεί κατηγοριοποίηση από ανθρώπους του χώρου όπως το να σε έχουν τοποθετήσει στο μυαλό τους σε ένα συγκεκριμένο είδος και να σε αποκλείουν από άλλα πράγματα όπως συνέβη και σε αρκετούς ηθοποιούς ;

Συνήθως με φωνάζουν για κωμωδίες αλλά στο θέατρο έχω κάνει και πιο δραματικούς ρόλους όπως αυτούς που ανέφερα και πριν. Δεν ξέρω αν ήταν εύκολη αυτή η εναλλαγή αλλά μου άρεσε πολύ που έκανα κάτι διαφορετικό το οποίο θεώρησα μεγάλη καλλιτεχνική πρόκληση. Ο ηθοποιός δεν είναι μόνο να κάνει τις ευκολίες του ( αν έχει ευκολίες) αλλά να δοκιμαστεί και σε άλλα πράγματα ανακαλύπτοντας το μέσα του.

Το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό ότι σε ακροάσεις του χώρου, κύριο task για τους υποψήφιους αποτέλεσε ο αριθμός των followers που μετρούν στα social media. Πώς κρίνεις όλη αυτή την κατάσταση αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να επιλεχθούν άτομα για μία δουλειά λόγω της δημοφιλίας που έλαβαν από κάποιο άλλο πρόγραμμα;

Όλο αυτό το θεωρώ αίσχος και ότι μιλάμε για σημεία των καιρών και της εποχής που διανύουμε. Δεν ξέρω πραγματικά πως λειτουργεί το management και ούτε μπαίνω σε αυτό το τριπάκι αλλά δεν νομίζω ότι  όλο αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.

Ένας που θα κάνει μια δουλειά είτε θεατρική είτε τηλεοπτική και επιλέξει κάποιον που μετράει αρκετούς ακόλουθους στο instagram, θα του εξασφαλίσει την επιτυχία στο ταμείο; Δεν νομίζω! Εδώ βλέπουμε κατά καιρούς θιάσους που απαρτίζονται από μεγάλους πρωταγωνιστές και οι οποίοι αποτυγχάνουν παταγωδώς όπως και το αντίστροφο, το να δεις έναν θίασο με νέα παιδιά που δεν έχουν γνωρίσει μεγάλη δημοφιλία και δεν έχουν ισχυρή δυναμική στα social media και να καταφέρουν μια μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Aυτό έχει δείξει η ιστορία μέχρι στιγμής και δεν είναι σίγουρο το ότι έχεις επιλέξει κάποιον με μεγάλη απήχηση σε αυτό το κομμάτι ότι πράγματι θ’ ανταποκριθεί και σε αυτό που τον έχεις επιλέξει.

Φέτος συμμετέχεις και με τα κοινά καθώς είσαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς – Ν.Ερυθραίας – Εκάλης μπαίνοντας στην οικογένεια “ΔΥΝΑΜΗ-ΕΛΠΙΔΑΣ- ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” προσφέροντας έτσι το δικό σου λιθαράκι στην πόλη της Κηφισιάς.  Η ενασχόληση σου με τον πολιτικό στίβο ήταν κάτι που το ήθελες τα προηγούμενα χρόνια ή ήταν κάτι που ήρθε την δεδομένη στιγμή και έτσι αποδέχθηκες με χαρά αυτή την πρόταση;

Eγώ με την Πολιτική δεν έχω καμμία σχέση. Αγαπώ την πόλη της Κηφισιάς  και θεωρώ ότι μπορεί ο καθένας να προσφέρει αρκετά πράγματα σε αυτή ώστε να δωθεί μια νέα πνοή. Το ότι ασχολήθηκα, ήταν μια τυχαία κίνηση καθώς δεν το περίμενα ότι κάποια στιγμή θα έρθει στο μυαλό μου η επιθυμία να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και αυτό μ’ έκανε να πω το ναι .

Σήμερα στην ζωή σου χωράει ένα νέο καλλιτεχνικό όνειρο;  

Mου αρέσει να κάνω όνειρα αλλά η ιστορία απέδειξε  με τα όσα ζήσαμε από την εποχή της πανδημίας και έπειτα ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τόσο μακρυά. Σίγουρα κάποια πράγματα τα σκέφτομαι και θέλω να τα υλοποιήσω αλλά μέχρι ενός σημείου.

Είσαι από τους ηθοποιούς  που θα χτυπήσουν το τηλέφωνο ώστε να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για μια δουλειά ή για κάτι νέο που θα ήθελες πολύ να κάνεις ή αφήνεις τα πράγματα να έρθουν μόνα τους με το πλήρωμα του χρόνου να φέρει την κατάλληλη δουλειά την κατάλληλη χρονική στιγμή;

Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα στον χώρο μας. Μπαίνω στην διαδικασία ν’ αναζητήσω νέους συνεργάτες για κάτι νέο ή μια δουλειά που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον αλλά με μια αξιοπρέπεια πάντα.

Αν σήμερα έκλειναν οι διακόπτες της δουλειάς και του καλλιτεχνικού χώρου, υπάρχει κάτι ξεχωριστό που κρατάς μέσα στο μυαλό σου από τα όσα έχεις βιώσει στο επάγγελμα;

Δεν θα μιλήσω για μια στιγμή αλλά θα σου πω ότι γενικά είμαι πολύ ευτυχισμένος διότι μέχρι σήμερα έχω καταφέρει να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα , δηλαδή μπορώ προς το παρόν να ζω από την δουλειά μου και μόνο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν φυσικά δω ότι τα δεδομένα γύρω μου δεν με ικανοποιούν,  τότε φυσικά ν’ αναζητήσω κάτι άλλο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; 

Υπάρχουν κάποιες ζυμώσεις για κάποια νέα project αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα.  Υπάρχει μια περίπτωση να βρίσκομαι σε μία παιδική παράσταση στο Θέατρο Βρετανία αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο.

vlakas01-1200×681

INFO!

24/08 Αιγάλεω Θέατρο Αλέξης Μινωτής – Είσοδος Ελεύθερη

26/08 Κηποθέατρο Παπάγου – Είσοδος Ελεύθερη με Κράτηση στο Δήμο

27/08 Αττικό Άλσος Θέατρο Κατίνα Παξινού – Είσοδος Ελεύθερη με διαδικτυακή κράτηση στο ticketservices.gr (λίγες ακόμα θέσεις διαθέσιμες)

Ώρα έναρξης 21:00

 

 

 

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣπάνιες φωτογραφίες από την κηδεία του Αριστοτέλη Ωνάση
Επόμενο άρθροΓιάννης Φλωρινιώτης: Δείτε το ”χρυσό” μνήμα του αείμνηστου σταρ