Αρχική LIFESTYLE Deco Η νέα τάση στην εσωτερική διακόσμηση, το industrial ή βιομηχανικό στυλ

Η νέα τάση στην εσωτερική διακόσμηση, το industrial ή βιομηχανικό στυλ

277570_orig
‘Αποτελεί τη νέα τάση στην εσωτερική διακόσμηση, το industrial ή βιομηχανικό στυλ κατέχει επάξια μία σημαντική θέση στο χώρο του design.

Αποδίδει μία ξεχωριστή αίσθηση ζεστασιάς στην εκάστοτε οικία ή διαμέρισμα, καθώς όλα τα υλικά χρησιμοποιούνται κατά βάση στην πρωτογενή τους μορφή.

Γενικά, το βιομηχανικό στυλ είναι αυτό που μας θυμίζει τα παλιά, μεγάλα, ερειπωμένα εργοστάσια και τα τεράστια ψιλο-άδεια loft που πρωταγωνιστούν σε πολλές αμερικάνικες γειτονιές. Μας δίνει την εντύπωση του ευτελούς, ακατέργαστου και φθαρμένου περιβάλλοντος. Με μια γρήγορη ματιά είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως την παράσταση κλέβουν υλικά όπως τσιμέντο, ξύλο και μπετόν. Είναι γεγονός, πως η αίσθηση που αποκομίζει κάποιος είναι πως μέσα σε λίγα σχεδόν ”απεριποίητα” τετραγωνικά, ο χρόνος (διότι όλα τα υλικά φαίνονται παλιά, με τη φθορά να είναι εμφανή) έχει προσδώσει μία ενδιαφέρουσα μεγαλοπρέπεια που μεταφράζεται κατά έναν μαγικό τρόπο σε ελάχιστα ευρώ. Με λίγο ιδιαίτερο στυλ και προτάσεις που μπορούν να αλλάξουν το χώρο σου ολοκληρωτικά, είναι εύκολο να ”ενισχύσεις” το δημιουργικό σου οίστρο συνθέτοντας μοναδικές εικόνες σε κάθε γωνιά.

 
Είθισται να παρατηρούμε το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης κυρίως σε σπίτια που διαθέτουν σοφίτα, σε καφετέριες και εστιατόρια εναλλακτικής διασκέδασης, ακόμα και σε παραδοσιακές κατοικίες. Παρόλο που δεν είναι αρκετά διαδεδομένο στη χώρα μας, επιλέγεται από φοιτητές ή νεαρής ηλικίας άτομα που αδυνατούν να διαθέσουν μεγάλα ποσά στη διαμόρφωση του σπιτιού τους. Ενδεχομένως αυτή να είναι και η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, με χαμηλό προϋπολογισμό, καταφέρνει κανείς να κάνει θαύματα μέσα σε τέσσερις τοίχους.

Πολλά είναι τα διαμερίσματα εκείνα που λόγω κατασκευής ”αφέθηκαν στον απόλυτο εγκλισμό” του σύγχρονου τυπικού χώρου. Καθίσταται εύκολο, ωστόσο, να ανανεώσει ο οποιοσδήποτε το περιβάλλον του με βάση το βιομηχανικό στυλ.

Με ελάχιστες επιλογές, σωστές παρόλα αυτά, μπορεί ο καθείς να κάνει τη διαφορά. Συγκεκριμένα, υπάρχει μία ενδιαφέρουσα συλλογή από ταπετσαρίες που ξεγελούν το μάτι, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αισθητικά αποτέλεσμα.

Οι εν λόγω ταπετσαρίες μπορούν γενικά να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο, κυρίως στις μεγαλύτερες επιφάνειες του σπιτιού. Σαλόνι, καθιστικό, κουζίνα και κρεβατοκάμαρα είναι οι χώροι που ”τραβούν” όλα τα βλέμματα, συνεπώς, κάποιες διακριτικές πινελιές βιομηχανικής ατμόσφαιρας τελεσφορούν όσον αφορά το επιδιωκώμενο αποτέλεσμα .

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα αυτοτελές industrial design ναι μεν είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία, όμως, με το vintage style αποτελεί έναν άριστο συνδιασμό γούστου. Επενδεδυμένοι τοίχοι με τσιμεντογωνίες από τη μία και δερμάτινα έπιπλα από την άλλη αν και προκαλούν τους αμφισβητίες, δίνουν δυναμικό παρόν στον εσωτερικό σχεδιασμό.”


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροTsubomi Villas: Αέρινες βίλες υψηλού design στο Μπαλί
Επόμενο άρθροΤα ωραιότερα σπίτια στον κόσμο.