Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ 6 διευθύνσεις για να απολαύσεις την καλύτερη τυρόπιτα της Αθήνας

6 διευθύνσεις για να απολαύσεις την καλύτερη τυρόπιτα της Αθήνας

2

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μία ζεστή, τραγανή κι αυθεντική τυρόπιτα.

Αποτελεί το αγαπημένο μας σνακ το πρωί από τα σχολικά μας χρόνια. Υπάρχουν άνθρωποι που αν δεν φάνε μια τυρόπιτα για πρωινό, δεν ξεκινάει καλά η μέρα τους.

Εμείς γυρνώντας την Αθήνα, βρήκαμε τα πιο διάσημα μαγαζιά όπου μπορείτε να απολαύσετε ζεστή τυρόπιτα, με τραγανό φύλλο κρούστας ή την αυθεντική ζύμη και  με μπόλικη φέτα ή μείγμα τυριών.

 

Μάμ 

Μετράει πολλά χρόνια στο χώρο, καθώς από το 1958 σερβίρει νόστιμη τυρόπιτα. Ξεχωρίζει για τις παραδοσιακές του πρώτες ύλες, τα αγνά υλικά και την εγγυημένη καθαριότητα. Θα το βρείτε: Πανεπιστημίου 34 & Ιπποκράτους, Αθήνα, τηλ. 210 3619830. Πεσματζόγλου και Σταδίου.

 

Άριστον

Χιλιάδες κόσμος περνάει καθημερινά από το ιστορικό αυτό μαγαζί μόνο και μόνο για να απολαύσει την τυρόπιτα του. Από το 1906, συνεχίζει ακάθεκτο να συναρπάζει το κοινό με την παραδοσιακή κουρού τυρόπιτα και όπως λένε οι περισσότεροι το τραγανό της φύλλο και το νόστιμο τυρί της. Θα το βρείτε: Βουλής 10,  τηλ.210 3227626.

 

Βάρσος

Το μαγαζί λειτουργεί από το 1892. Με φρέσκα υλικά δικής τους παραγωγής φτιάχνουν την παραδοσιακή τυρόπιτα ταψιού που ξέρουμε από τα κυριακάτικα τραπέζια στο σπίτι της γιαγιάς ή της μαμάς. Στο μαγαζί πέρα από την τραγανή τυρόπιτα, θα απολαύσετε και νόστιμα τσουρέκια ή γλυκά ταψιού κι όχι μόνο. Θα το βρείτε:  Κασαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8012472.

 

Πνύκα

Φούρνος με αέρα ευρωπαϊκό. Άνοιξε τις πόρτες του από το Σύνταγμα το 1981 ενώ σήμερα μετρά άλλα 3 καταστήματα στο Παγκράτι, τα Εξάρχεια και τη Βιέννη! Ξεχωρίζει για την τυρόπιτα με παραδοσιακό σφολιατοειδές φύλλο,  με φέτα Φιγαλείας και μπεσαμέλ. Θα το βρείτε: Πρατίνου 13, Παγκράτι, τηλ. 210 7251941. Πετράκη 24, Σύνταγμα, τηλ. 210 3245162. Τοσίτσα 26 Εξάρχεια, τηλ. 210 3812817.

 

Οι Πίτες της Σοφίας

Ο ναός της τυρόπιτας κι όχι μόνο. Παραδοσιακή και νόστιμη. Από αγνά υλικά και ψήνεται σε φούρνο με πέτρα για να έχει το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Φυσικά εδώ πέραν της τραγανής τυρόπιτας, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε όλων των ειδών τις πίτες(σπανακόπιτα, κιμαδόπιτα, στριφτή πίτα, κλπ) πάντα με την αξία του παραδοσιακού. Μία επίσκεψη εκεί, θα σας πείσει για πολλά περισσότερα. Θα το βρείτε: Αγίου Αλεξάνδρου 30, Παλαιό Φάληρο

 

Δήμητρα Γουναρίδη

Εδώ θα απολαύσετε  τηγανιτή τυρόπιτα με  φύλλο-αφρό και χωρίς ίχνος λαδιού. Το μαγαζί έχει καταβολές μικρασιάτικες και στέκει αγέρωχο στη Ν.Ιωνία από το 1945. Θα το βρείτε πιο συγκεριμένα: Ευαγγελικής Σχολής 3-5, Ν. Ιωνία, τηλ. 2102712548.

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠίτσα ατομική για μικρά και μεγάλα παιδιά
Επόμενο άρθροΤο 22ο Παζάρι Βιβλίου 2018 στήνεται στην Πλατεία Κοτζιά