Αρχική ΓΕΥΣΗ Λαχταριστές country πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα. Η νοστιμιά δεν έχει...

Λαχταριστές country πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα. Η νοστιμιά δεν έχει θερμίδες

laxtaristes-country-patates-fournou-pou-lionoun-sto-stoma-i-nostimia-den-exei-thermides.col-8

Το καταλληλότερο συνοδευτικό για τα ψητά αλλά τρώγονται με μανία και σκέτες.

Υλικά:

  • 4 μεσαίες πατάτες πολύ καλά πλυμμένες
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα
  •  1/8 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1/8 κ.γλ. σκόνη μουστάρδας
  • 1/8 κ.γλ. σκορδοσκονη
  •  1/8 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/8 κ.γλ. αλάτι
  •  1/8 κ.γλ. κύμινο
  • 1/2 κ.γλ. αποξηραμένος μαϊντανός
  •  λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 1/2 κούπα sour cream (ξινή κρέμα)

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε τις πατάτες με τη φλούδα μέσα σε μία κατσαρολίτσα και καλύψτε με όσο νερό χρειάζεται. Βράστε τις γύρω στα 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βγάλτε τις από την κατσαρόλα και αφήστε να κρυώσουν καλά.
  • Σε ένα μπολάκι αναμείξτε όλα τα μπαχαρικά.
  • Αφού κρυώσουν οι πατάτες σκουπίστε τις πολύ καλά και κόψτε τις οριζόντια, ώστε κάθε κομμάτι να έχει φλούδα. Τοποθετήστε τις με τη φλούδα κάτω σε ένα ταψάκι, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε προσεκτικά με το μείγμα μπαχαρικών, ώστε να πάει σε όλο το μέρος της πατάτας. Καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε για 1 ώρα να τραβήξουν τις γεύσεις και τη μυρωδιά των μπαχαρικών.
  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στο γκριλ και ψήστε σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρετε με ψητά κρέατα ή κοτόπουλο και sour cream στο πλάι.

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤι δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί ένα ζώδιο, ακόμα κι αν το… βασανίσεις;
Επόμενο άρθροΠρόσκληση εικαστικών και παρουσίαση προτάσεων για το Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν»