Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Επικαιρότητα Παρουσίαση του βιβλίου “Ένας από μας” της Νούλης Τσαγκαράκη στη Θεσσαλονίκη

Παρουσίαση του βιβλίου “Ένας από μας” της Νούλης Τσαγκαράκη στη Θεσσαλονίκη

26982315_10214972810577595_721151334_o

Στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, 7 η ώρα το απόγευμα, θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Νούλης Τσαγκαράκη «Ένας από μας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή, υπό την αιγίδα του ομίλου για την Unesco Λόγου, Τέχνης και Επιστημών Ελλάδας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Μαρία Βαγιωνάκη και ο φιλόλογος-ψυχολόγος Θοδωρής Αζούδης. Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο δημοσιογράφος Απόστολος Λυκεσάς και η συγγραφέας Νούλη Τσαγκαράκη. Μουσική και τραγούδι Μαρία Σωτηριάδου.

Κριτική για το βιβλίο

Καλογραμμένο ψυχογράφημα χαρακτήρισε ο κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας το βιβλίο της Νούλης Τσαγκαράκη «Ένας από μας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή υπό την αιγίδα του ομίλου για την Unesco Λόγου, Τέχνης και Επιστημών Ελλάδας, τονίζοντας ότι «η πεζή ποίηση της Νούλης Τσαγκαράκη δείχνει μια στροφή της νεοελληνικής λογοτεχνίας προς το ουσιώδες αφήνοντας κατά μέρος ασκήσεις ύφους και μεταμοντέρνες επιδείξεις τεχνικής… Καιρός να ασκηθούμε στην ανθρωπιά μας, αν θέλουμε η Γη να συνεχίζει να μας βαστάζει και να διαιωνίσουμε το όνομά μας στην Ιστορία του μελλοντικού πολιτισμού που θα έρθει. Η Αναγέννηση θέλει δουλειά πολλή κι ο καθένας μας πρέπει να δείξει εμπράκτως ενσυναίσθηση αποφεύγοντας την αυτοδικία και τη στείρα εκδίκηση. «Η βία γεννά βία» κι η αγάπη Αγάπη. Η συμπόνια μάς εξαιρεί από τον φαύλο κύκλο των αιωνίων αντιπάλων και μας λυτρώνει, τόσο εμάς όσο και τους απελπισμένους διώκτες μας. Γιατί κανένα πλάσμα δεν είναι περισσότερο τρομοκρατημένο από τον τρομοκράτη.

Χαιρετίζω την εμφάνιση αυτής τής νέας φωνής και περιμένω τα καλύτερα στο μέλλον».

 

Οπισθόφυλλο

Σ’ έναν κόσμο ρευστό, μεταβαλλόμενο, τραγικά επικίνδυνο μερικές φορές, οι ήρωές μας, ντόπιοι ή αλλοδαποί, μοιάζουν να μετεωρίζονται καθώς παλεύουν με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της νέας εποχής. Δοκιμάζονται, αλληλεπιδρούν κι αλληλοεπηρεάζονται, αλλά κυρίως αναμετρώνται με τον ίδιο τους τον εαυτό και την ηθική τους υπόσταση στην προσπάθειά τους να παραμείνουν όρθιοι.

«Τσακίζει ο πόνος αν σταθείς σ’ ένα παρελθόν που πληγώνει, σ’ ένα “γιατί” χωρίς απάντηση».

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ επιτυχημένη «Σοφία» του Ιγνάθιο Γκαρθία Μάι ταξιδεύει στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΤζένη Ιωακειμίδου: Το κυνηγητό της από την αστυνομία στη Λ. Βουλιαγμένη και το ξέσπασμά της