Αρχική ΓΕΥΣΗ Σουτζουκάκια με Μετσοβόνε και πατάτες Country

Σουτζουκάκια με Μετσοβόνε και πατάτες Country

dav
dav

Ο Ιωάννης Μούντριχας προτείνει σουτζουκάκια με πατάτες Country.

Υλικά

400 γρ. Κιμάς Μοσχαρίσιος

4-5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο,μουσκεμένο,τριμμένο (χωρίς κόρα)

1 κ.γ. Κυμινο

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σοταρισμένο σε λίγο λάδι

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι,πιπέρι

1 κ.γ. ξύδι

2 μεγάλα αυγά

Σάλτσα ντομάτας με κύμινο

Σπορέλαιο

Αλεύρι

200 γρ. Μετσοβόνε κομμένο σε μικρούς κύβους

1 κ.γ πάπρικα καπνιστή

1 κ.γ. κάρυ

1 κ.γ. κύμινο

Για την σάλτσα

1/2 ντομάτα κονκασέ

1/2 ξερό κρεμμύδι

1 κ.γ ζάχαρη

1 φύλλο δάφνης

100 ml λευκό κρασί

2 κλωνάρια θυμάρι

70 ml ελαιόλαδο

αλάτι,πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Για την σάλτσα σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ξερό κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο και διατηρούμε έξω από τη φωτιά. Για τα σουτζουκάκια αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ (εκτός απο την σάλτσα τομάτα,το αλεύρι, το σπορέλαιο και το μετσοβόνε) και τα ζυμώνουμε καλά. Τα πλάθουμε στο μακρόστενο σχήμα (σουτζουκάκια),τα αλευρώνουμε,τα τινάζουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να παρουν χρώμα. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα απορροφητικό χαρτί. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα που είναι έτοιμη η σάλτσα μας,βαζουμε τα κομματάκια μετσοβόνε και τα βάζουμε στη φωτιά για ακόμα 15 λεπτά περίπου.

Για τις πατάτες Country παίρνουμε 4 πατάτες baby,τις κόβουμε στη μέση και με λίγο ελαιόλαδο αλάτι,πιπέρι και θυμάρι τις βάζουμε στο φούρνο για 30 λέπτα περίπου. Σε ένα μικρό μπολ φτιάχνουμε το μίγμα για τις Country (πάπρικα καπνιστη,αλάτι,πιπέρι,κάρυ,κύμινο) και αφού έχουμε βγάλει τις πατάτες από τον φούρνο τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε σκορδόλαδο (Ελαιόλαδο και σκόρδο χτυπημένα στο μίξερ) και πασπαλίζουμε με το μίγμα Country. Σερβίρουμε με λίγο θυμάρι φρέσκο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη…

dav

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΤην Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου η παρουσίαση του βιβλίου «Το Δώρο» στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροSurvivor vs MasterChef: Έγινε η ανατροπή στη μάχη της τηλεθέασης;