Ένα ιδιαίτερο λικέρ από κόκκινη πιπεριά, με καυτερή επίγευση που ξαφνιάζει τον ουρανίσκο! Γευστικοί συνδυασμοί. Δοκιμάστε το σκέτο, σαν απεριτίφ, ή μέσα σε μία κούπα ζεστή σοκολάτα, σε γλυκά και κοκτείλ.
Υλικά συνταγής
7-8 καυτερές πιπεριές κόκκινες κομμένες στην μέση
5-6 κουκούτσια μαύρο πιπέρι
1 κιλό αλκοόλ
2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 φλ.τσαγιού νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπουκάλι τις πιπεριές τα κουκούτσια και το αλκοόλ.
Αφήνουμε σε δροσερό μέρος μέσα στο σπίτι για 30 μέρες.
Σουρώνουμε το αλκοόλ από τα πιπέρια.
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη σε σιρόπι, το προσθέτουμε στο αλκοόλ.
Σουρώνουμε από φίλτρο του καφέ.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.