Αρχική ΓΕΥΣΗ Κιμαλίδικο Κωνσταντινοπολίτικο

Κιμαλίδικο Κωνσταντινοπολίτικο

PA140645

Ένα γευστικότατο πιάτο, ευπαρουσίαστο, εύκολο στην κατασκευή. Αρέσει ιδιαίτερα κυρίως στα παιδιά. Είναι σαν άλλου είδους μπιφτέκι. Πιστεύω όσοι το φτιάξετε ότι θα σας αρέσει. Ανήκει στις κλασικές ελληνικές γεύσεις με αρκετές γευστικές μνήμες  από Μικρά Ασία.

Υλικά συνταγής

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
400 γραμ κασέρι κομμένο σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φραντζόλα ψωμί σε φέτες ή ψωμί του τοστ
1/2 κιλό ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
5 αυγά
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
κανέλλα
μοσχοκάρυδο
λίγη ζάχαρη
2 φλυτζάνια του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύω τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι, 2 αυγά, 3-4 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε νερό ή κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και δυόσμο.

Αλείφω ένα ταψί με 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι. Στρώνω τις φέτες του ψωμιού ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, στρώνω το μείγμα του κιμά πάνω στις φέτες του ψωμιού και πάνω από τον κιμά στρώνω τις ντομάτες.

Ρίχνω λίγο αλάτι, ζάχαρη και μοσχοκάρυδο, καλύπτω με κασέρι, όλη την επιφάνεια του φαγητού, χτυπάω 3 αυγά και περιχύνω το φαγητό

Αλατίζω και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  με αέρα για 1 ώρα.

Καλή σας απόλαυση.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗcookpad.com
Προηγούμενο άρθρο11 χρόνια χωρίς το Νίκο Κούρκουλο
Επόμενο άρθρο«Ο δρόμος βάφτηκε κόκκινος» είπε η Αλεξάνδρα «είναι το αίμα μου» – Κόκκινη μνήμη