Αρχική ΓΕΥΣΗ Χορτοφαγικός γύρος

Χορτοφαγικός γύρος

DSC_1480 (2)

Σήμερα θα φτιάξουμε έναν γύρο ειδικά για εκείνους που δεν τρώνε κρέας η για εκείνους που θέλουν ένα εναλλακτικό βρώμικο ωραίο και προπάντων νόστιμο.

Υλικά συνταγής

500 γρ. πλευρώτους
10 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.γ. μπούκοβο
6 κ.γ. σουσάμι, παπαρουνόσπορος, μαυροκούκι
2 κ.σ. καρύδι αλεσμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζω για 2 ώρες τα πορτσίνι σε νερό ή κρασί.
Κατόπιν τα στραγγίζω και τα ψιλοκόβω.
Με τα χέρια «σχίζω» τα μανιτάρια.
Βάζω όλα τα υλικά σε αντικολλητικό τηγάνι (εκτός από τους σπόρους και το καρύδι, τα οποία τα προσθέτω στο τέλος) και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να φύγει η υγρασία από τα μανιτάρια και μετά  σερβίρουμε σε πίτες ή τορτίγιες με τζατζίκι, αγγούρι, ντομάτα και κρεμμύδι και απολαμβάνουμε.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗgourmed.gr
Προηγούμενο άρθροΠάβλοβα με φράουλες
Επόμενο άρθροΟι εγκέφαλοι των φίλων εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος!