Αρχική ΓΕΥΣΗ Φρατζολάκι με λουκάνικο και μπεσαμέλ

Φρατζολάκι με λουκάνικο και μπεσαμέλ

fratzolaki-me-loukaniko-kai-mpesamel

Ένα εκπληκτικό και εύκολο  πρωινό ενισχυμένο για να ξεκινήσετε την μέρα σας.

Υλικά συνταγής

Ψωμάκια για σάντουιτς 4 τεμ χωριάτικα
Λουκάνικα Φρανκφούρτης 4 τεμ μεγάλα
Τυρί γκούντα 100 γρ
Για την μπεσαμέλ
Βούτυρο 125 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας
Γάλα 500 ml
Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
Αλάτι -πιπέρι
Αυγό 1 τεμ
Κασέρι 150 γρ πικάντικο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά , ρίχνουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ροδίσει λίγο το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι-πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το αυγό και το τριμμένο κασέρι κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας. Σκάβουμε τα ψωμάκια μας από πάνω κι αδειάζουμε την ψίχα τους ώστε να δημιουργήσουμε αρκετό εσωτερικό χώρο. Βάζουμε από μια γεμάτη κουταλιά σούπας μπεσαμέλ στο εσωτερικό τους κι από πάνω τοποθετούμε από ένα λουκάνικο. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ το κάθε ψωμάκι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15-25 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗchefoulis.gr
Προηγούμενο άρθροΟι εγκέφαλοι των φίλων εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος!
Επόμενο άρθροΑυγά μάτια σε σφολιάτα