Αρχική ΓΕΥΣΗ Χταποδοπίλαφο με σπανάκι

Χταποδοπίλαφο με σπανάκι

xtapodopilafo-me-spanaki-chefoulis.gr_

Σήμερα σας έχω ένα πάντρεμα γεύσεων όπου θα εντυπωσιάσετε το κυριακάτικο τραπέζι και επίσης ένα γεύμα το οποίο μπορείτε να το καταναλώνετε κατά την περίοδο της νηστείας που πλησιάζει.

Υλικά συνταγής

Χταπόδι 1 κιλό περίπου φρέσκο ή καταψυγμένο
Σπανάκι 1 κιλό
Ρύζι 300 γρ
Κρεμμυδάκια φρέσκα 4-5 τεμ
Κρεμμύδι ξερό μέτριο 1 τεμ
Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κρασί λευκό 1/2 κούπα τσαγιού
Αλάτι-πιπέρι
Ζωμός λαχανικών 2 κύβους

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα σε φωτιά χαμηλή. Το περιχύνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε μέσα σε νερό αλατισμένο το ρύζι για περίπου 15-20 λεπτά. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μαζί με την γλυκιά και καυτερή πάπρικα και το πιπέρι. Προσθέτουμε το σπανάκι να σοταριστεί κι αυτό , το χταπόδι και το ρύζι. Προσθέτουμε μία κούπα νερό λίγο λίγο και τους κύβους λαχανικών, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία κι αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά.Πριν σβήσουμε την φωτιά ελέγχουμε μήπως χρειάζεται λίγο αλάτι. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας πρώτα και μετά με  το καπάκι της κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο10 διάσημες Ελληνίδες παραδέχονται πως «Κεράτωσαν» τους συντρόφους τους.! Με την 5η πέσαμε απο τα σύννεφα…
Επόμενο άρθροΧρήστος Σπανός: «Το θέατρο πάντα έπαιζε και θα παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας»