Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Είδαμε: “Grease” στο Passport Kεραμεικός

Είδαμε: “Grease” στο Passport Kεραμεικός

grease

Πίσω στο καλοκαίρι του 1959, στην εποχή της ανυπόκριτης αθωότητας και του ρομαντισμού, οι έφηβοι Ντάνυ και Σάντυ ζουν ένα σύντομο ειδύλλιο. Όπως συμβαίνει συχνά στα δεκαεφτά, οι πρώτες φθινοπωρινές σταγόνες της βροχής σβήνουν άδοξα τα χνάρια του. Η καινούρια σχολική χρονιά τους βρίσκει –  χωρίς ο ίδιοι να το ξέρουν – συμμαθητές στο ίδιο σχολείο.

Ο Ντάνυ όμως, ως αρχηγός συμμορίας και σούπερ cool τύπος που οφείλει να διατηρήσει συγκεκριμένο image, τώρα φέρεται αλλιώτικα και πληγώνει τη συντηρητική κι ευαίσθητη Σάντυ. Άραγε ο έρωτάς τους θα στεριώσει ή θα καταχωρηθεί κι αυτός στη λήθη του επιπόλαιου;

Οι πρώτες εικόνες που σχηματίζει ο Δημήτρης Μαλισσόβας πάνω στη σκηνή του Passport μας βάζουν μάλλον απότομα σε ένα κλίμα με υπερβολή τόσο στην κίνηση όσο και στην εκφορά του λόγου, παρ’ όλο που στη συνέχεια η ροή ακολουθεί πιο στρωτό ρυθμό. Στα αρνητικά αρκετοί κι από τους μεταφρασμένους στα Ελληνικά στίχους. Ωστόσο, τα ομαδικά τραγουδιστικά μέρη αλλά και τα σόλο σε ένα είδος όπως το μιούζικαλ που ούτως ή άλλως δύσκολα αποδίδεται θεατρικά, είναι αρκετά προσεγμένα.

Ο Δήμος Αναστασιάδης μας δίνει μια καλοδουλεμένη ερμηνεία φωνητικά και κινητικά, όμως δείχνει αποστασιοποιημένος στον ρόλο του ερωτευμένου νεαρού.

Αντιθέτως, η Νάντια Μπουλέ (Σάντυ) είναι  πιο εκφραστική κι εκπλήσσει ευχάριστα πείθοντας σε ένα κράμα αθωότητας και συστολής.

Εξίσου καλοί στους δεύτερους ρόλους τους οι Δημήτρης Σαμόλης και Άρης Πλασκασοβίτης.

Είναι όμορφο να βλέπεις πρωτοεμφανιζόμενους νέους να γεμίζουν ολόκληρο τον χώρο με ζωντάνια, κέφι και ενέργεια, όπως και τα υπέροχα τραγούδια, τα έντονα χρώματα και τους φωτισμούς των σκηνικών, συνολικά πάντως πρόκειται για μια παράσταση που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τις μικρότερες ηλικίες.

 

Πληροφορίες:

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή 21.00

Σάββατο 20.00

Κυριακή 19.00

Σκηνοθεσία: Δ. Μαλισσόβας

Ερμηνεύουν: N. Μπουλέ, Δ. Αναστασιάδης, Ελ. Βαΐτσου, Ίαν Στρατής, Δ. Σαμόλης, Β. Τρουφάκου, Π. Κωστόπουλος, Μ. Κοντού.

Σκην.: Π. Μέξης. Κοστ.: Γ. Γερμανού.

Χορογρ.: Ν. Μαριάνος.

Μουσ. δι/νση: Αν. Κουρέτας.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑπόφαση κόλαφος δικαστηρίου σε 46χρονο που σκότωσε σκύλο!
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση του βιβλίου “Ξεγελώντας το Θάνατο” του Γιώργου Αθανασιάδη
Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικών-Ψυχολογίας) και συνέχισε τις σπουδές της στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών «γλωσσολογία». Συνεργάστηκε με ιστοσελίδες Εναλλακτικής Δράσης και Ψυχολογίας στον τομέα της μετάφρασης και με τις καλλιτεχνικές ιστοσελίδες Mindradio, Culturenow και Fermou-Art στον τομέα κριτικής θεάτρου, κινηματογράφου και βιβλίου. Πλέον αρθρογραφεί στο περιοδικό Koita Magazine.