Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ από τον Άγη Ιωακείμ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ από τον Άγη Ιωακείμ

sxoleia2

«Στηρίζομαι στο ένστικτό μου πάντα το έκανα αυτό, απλώς όταν το ήμουν μικρός είχα μια έντονη επιθυμία να γνωρίζω από πριν…….να ορίζω την ζωή με λεπτομέρεια ! Τα τελευταία όμως χρόνια νιώθω ότι δεν χρειάζεται να ξέρω ,έχω μια άλλη αντίληψη ,μια διαφορετική ψυχραιμία ,αλλά και αυτοπεποίθηση. Όλα, είναι θέμα καλής παιδείας και εκπαίδευσης, ένας συνδυασμός, όπου με σταθερά βήματα και οξυδέρκεια οδηγούν την ζωή μας σε μια καλή επαγγελματική αποκατάσταση .Κάτι πιο σημαντικό όμως από αυτό, είναι να αγαπήσουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και τότε θα πετύχουμε τους στόχους και τις προσδοκίες μας»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η εκπαίδευση είναι αναγκαία , προετοιμάζει νέους να γνωρίσουν ακριβώς τη λειτουργία και την αποστολή που έχουν αναλάβει ή την απασχόληση που τους έχει ανατεθεί, να οδηγηθούν στο ευ ζήν για την κάλυψη των αναγκών τους και τη συνολική πρόοδο! Αναγκαίος όμως όρος για να πραγματοποιηθούν οι συνθήκες και οι στόχοι είναι η πνευματική και ηθική καλλιέργεια των νέων βασιζόμενη στην παιδεία και εκπαίδευση.

Το πιο δύσκολο όμως είναι όταν καλείσαι να αποφασίσεις τί θες να κάνεις στην υπόλοιπη ζωή σου….σε μια ηλικία που δεν είσαι έτοιμος – η για αυτό.Η επαγγελματική εκπαίδευση ΕΠΑΛ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο αν ο νέος αγαπά αυτό που θέλει να κάνει και έχει τα εφόδια για να πετύχει τους προσωπικούς και επαγγελματικούς του στόχους με σταθερά βήματα.Για αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι ένας νέος της εποχής μας αξίζει να σπουδάσει ένα επάγγελμα σχετικά με την ένδυση , υπόδηση , αισθητική , κομμωτική καθώς και πολλά άλλα επαγγέλματα.Μεγάλη ζήτηση έχουν στις μέρες μας το επάγγελμα του ενδυματολόγου δημιουργού σχεδίου, stylist , πατρονίστ κ.λ.π.

Παράλληλα η αισθητική και κομμωτική τέχνη αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του χώρου της μόδας! Οι νέοι μπορούν να έχουν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου , η οποία παρέχεται από τα ΕΠΑΛ ( ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ) Ι.Ε.Κ αλλά και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
Σαν εκπαιδευτικός που υπηρετώ χρόνια στην επαγγελματική εκπαίδευση και σαν άνθρωπος που ασχολούμαι παράλληλα με το χώρο της μόδας οδηγήθηκα στο να γράψω αυτά τα δύο λόγια για το περιοδικό .

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΙΩΑΚΕΙΜ ΑΓΗΣ


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑναγνωρίζετε το αγοράκι της φωτογραφίας; Είναι γνωστός παρουσιαστής
Επόμενο άρθροΤα 28 «καuτά» κορίτσια της ελληνικής βιντεοταινίας (Photos)