Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Στο «SUPER SUPPER» θα γελάσεις με την ψυχή σου και θα αισθανθείς...

Στο «SUPER SUPPER» θα γελάσεις με την ψυχή σου και θα αισθανθείς κι εσύ ένας ήρωας της καθημερινότητας!

collage

Το SUPER SUPPER :a title in english for no actual reason του Γρηγόρη Χατζάκη ανεβαίνει  στο Από Κοινού θέατρο.

Κωμωδία με γρήγορες εναλλαγές, χιούμορ έξυπνο, καλοδουλεμένη σκηνοθεσία και σενάριο ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

 

Η ιστορία που διαδραματίζεται επί σκηνής του θεάτρου Από Κοινού, έχει ως εξής: 

Είναι μία ηλιόλουστη μέρα του χειμώνα.  Βρισκόμαστε σε ένα μικροαστικό σπίτι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κατοικείται από μία μικροαστική οικογένεια. Η οικογένεια αποτελείται από τρία μικροαστικά μέλη. Έναν πατέρα, μία μητέρα και μία κόρη. Ξυπνάνε και οι τρεις.  Συναντιόνται στην κουζίνα. Φοράνε ρόμπες.  Μία λεπτομέρεια φαινομενικά ασήμαντη, αλλά γίνεται σημαντική όταν αργότερα αφαιρεθούν οι ρόμπες.  Άλλωστε, και ό,τι κάνουν είναι φαινομενικά ασήμαντο.  Πίνουν τους καφέδες τους.  Διαβάζουν εφημερίδα, τον καφέ και τα μηνύματα στο  κινητό.

Μόλις τελειώνουν τους καφέδες τους σηκώνονται, βγάζουν  τις ρόμπες τους και αποκαλύπτονται οι υπερηρωικές  στολές τους.  Ναι, είναι μία μικροαστική οικογένεια υπερηρώων. Ξεκινάνε την καθημερινή ρουτίνα τους, κάνουν όλες τις  καθημερινές δουλειές, με τις υπερδυνάμεις των  υπερεργαλείων τους. Όλα αυτά, μέχρι την εμφάνιση ενός επισκέπτη… του  “κακού”.

Ο Γρηγόρης Χατζάκης με μία φρέσκια και ευρηματική ματιά συνθέτει ένα έργο που ουσιαστικά αποτυπώνει την ανασφαλή καθημερινότητα των ανθρώπων που αρνείται να αλλάξει προς ”χάριν” της ασφάλειάς της. Με καυστικό τρόπο και έντονο χιούμορ ντύνεται και η σκηνοθεσία της παράστασης. Χωρίς υπερβολές και φανφάρες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Ελένη Γερασιμίδου για ακόμη μία φορά μας αποδεικνύει πόσο έντονη κωμικότητα έχει. Ξέρει καλά αυτό το είδος και το χειρίζεται με απόλυτη μαεστρία πάνω στη σκηνή, επιβεβαιώνοντας μας πόσο σπουδαία ηθοποιός είναι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ταιριαστή πάντα με τον σύζυγό της (και επί σκηνής) Αντώνη Ξένο, έχουν μία απόλυτη χημεία και οι εναλλαγές ατακών είναι αν μη τι άλλο έξυπνες!

Ενδιαφέρουσα και καλοδουλεμένη είναι και η παρουσία της Αγγελικής Ξένου στη σκηνή. Εκρηκτικό ταπεραμέντο, πηγαίο ταλέντο με σαρδόνιο χιούμορ κι έναν ρόλο που της ταιριάζει γάντι!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήνω για το τέλος τον ”κακό” της ιστορίας που εισβάλλει στο σπίτι της οικογένειας για δείπνο. Ο Χάρης Ασημακόπουλος είναι ένας ηθοποιός χάρμα οφθαλμών. Κοκέτης και προσεγμένος σε όλα του, μας χαρίζει μια πολύ όμορφη ερμηνεία, ”δένει” απίστευτα με τους συμπρωταγωνιστές του, ενώ το μετριασμένο αλλά πάντα έξυπνο χιούμορ του, ενθουσιάζει.

Μια ευχάριστη παράσταση με κωμικότητα κι έξυπνο χιούμορ έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ο θεατής στη σκηνή του Από Κοινού Θεάτρου.

Κείμενο -Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Ζωή Αρβανίτη

Μουσική: Βύρων Κατρίτσης

Γραφιστική Επιμέλεια: Michelangelo Bevilacqua

Β. Σκηνοθέτη: Κική Μπαρμπαβασίλογλου

 

Κάθε Δευτέρα &Τρίτη στις 21:15

Διάρκεια παράστασης: 75′

Τιμές εισιτηρίων: 12€, μειωμένο 8€ (φοιτητ, ανεργ, ΑμΕΑ, άνω των 65)

Από Κοινού Θέατρο

Ευπατριδών 4, Γκάζι

(στάση μετρό: Κεραμεικός)

τηλ. 211 4057249

email: apokoinou4@gmail.com

facebook: Από Κοινού Θέατρο

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΗ αξέχαστη ομιλία του Στίβεν Χόκινγκ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Προέβλεψε τους κινδύνους για τον πλανήτη.
Επόμενο άρθροΟ Άγγελος Κουτσούκης γράφει για τον Νίκο Παπάζογλου