Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα (Κορμός). Κλασικό και παραδοσιακό γλυκό του καλοκαιριού και όχι μόνο.
Θα χρειαστούμε
- 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 250 γρ. βούτυρο
- 7 κ.σ. κακάο
- 1/2 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας μας
για την επικάλυψη:
- 1 κουβερτούρα λευκή
- προαιρετικά λίγη πολύχρωμη τρούφα(για διακόσμηση)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με ένα μίξερ μέχρι να μαλακώσει
και να αφρατέψει αφού το έχουμε βγάλει από το ψυγείο μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. - Ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη και την κρυσταλλική συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλότερη ταχύτητα.
- Επειτα προσθέτουμε στο μείγμα μας και το κακάο κουταλιά-κουταλιά.
- Ανακατεύουμε με το χέρι καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε το λικέρ και σπάζουμε τα μπισκότα μέσα σε μεσαία κομμάτια.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά με το χέρι μέχρι να γίνει το μείγμα μας μια ωραία μάζα.
- Αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Επειτα το βγάζουμε από την κατάψυξη. Κόβουμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε εκεί πάνω το μείγμα μας.
- Με τη βοήθεια των χεριών μας το πλάθουμε να το φέρουμε στην μορφή που το θέλουμε.
- Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε Μπεν-Μαρί και την ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω από το γλυκό.
- Αν θέλουμε να το διακοσμήσουμε περισσότερο ρίχνουμε λίγη πολύχρωμη τρούφα από πάνω.
- Το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλά.
- Το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram
Διαβάστε ακόμη
Τα 6 μυστικά για καταπληκτική ζύμη για τάρτα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !