Φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα αλμυρά ντόνατς με τυρί και ζαμπόν. Όταν σκεφτόμαστε ντόνατς το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι μια γλυκιά λιχουδιά. Παρόλα αυτά σήμερα θα τα φτιάξουμε στην αλμυρή εκδοχή και θα τα λατρέψετε.
Φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα αλμυρά ντόνατς με τυρί και ζαμπόν
Θα χρειαστούμε
- 1 κιλό πατάτες
- 100 γραμμάρια ζαμπόν
- 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- 1 αυγό
- Αλάτι
- Τριμμένη φρυγανιά
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες, όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε μέχρι να γίνουν πουρές.
- Υστέρα προσθέτουμε στο μπολ το αλάτι, το ζαμπόν, το αυγό, λίγη τριμμένη φρυγανιά και τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
- Μετά από μια ώρα βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και φτιάχνουμε μικρά κουλουράκια σαν ντόνατς.
- Σε ένα μπολ έχουμε βάλει λίγη τριμμένη φρυγανιά και περνάμε τους λουκουμάδες και τους βάζουμε σε ένα ταψί αφού έχουμε πριν τοποθετήσει μια λαδόκολλα και έχουμε ρίξει λίγο λάδι.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Διαβάστε ακόμη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
- Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
- Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
- Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
- Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
- Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
- Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !