Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Βρεθήκαμε στα back stage της επίσημης Φωτογράφισης της παράστασης Τσάρλι Τσάπλιν στο...

Βρεθήκαμε στα back stage της επίσημης Φωτογράφισης της παράστασης Τσάρλι Τσάπλιν στο θέατρο Ακροπόλ

IMG_2394

Το koitamagazine βρέθηκε στο παρασκήνιο της επίσημης Φωτογράφισης της παράστασης και σας αποκαλύπτει όλο το κλίμα, τα συναισθήματα των ηθοποιών και την εξέλιξη των πολύωρων προβών τους.

Το βραβευμένο έργο του Daniel Colas Τσάρλι Τσάπλιν, μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε στο Παρίσι, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Ακροπόλ , στις 6 Νοεμβρίου, σε μετάφραση του Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Στο έργο ξεδιπλώνεται με αριστουργηματικό τρόπο και καταιγιστικό κινηματογραφικό ρυθμό όλο το παρασκήνιο της μυθιστορηματικής ζωής του αγαπημένου σε όλη την υφήλιο αλητάκου Σαρλώ, που στιγμάτισε την εξέλιξη του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μεταμορφώνεται στον ομώνυμο ρόλο, με τα δύο γοητευτικά, αλλά και τόσο αντίθετα πρόσωπα του Τσάρλι Τσάπλιν και του Σαρλώ του.

Στην παράσταση θα δούμε πολύπλοκα και αντίθετα συναισθήματα, καθώς οι σκηνές αλλάζουν σε γοργό ρυθμό, περνάμε από εποχή σε εποχή και βλέπουμε τις συνθήκες ζωής του Τσάπλιν σε κάθε ηλικία, ξεκινώντας από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Στις πρόβες παρακολουθήσαμε αυτές τις δύσκολες εναλλαγές των ηθοποιών να περνούν με διαφορετική ενδυμασία κάθε φορά, από τη μια σκηνή στην άλλη. Όμορφες χορογραφίες με τραγούδι και μπαλέτο που στολίζει την γλυκιά αναμονή της εξέλιξη του έργου, δίνουν τη δική τους πινελιά στην μεγαλοπρεπή σκηνή του Ακροπόλ.
Οι ηθοποιοί έδειχναν να απολαμβάνουν την διαδικασία της πρόβας, ένα έντονο χαρακτηριστικό που δείχνει την αλληλοεκτίμηση των συντελεστών ήταν όταν μετά από μια δύσκολη σκηνή, ο κύριος Γιώργος Κωνσταντίνου που υποδύεται τον αστυνομικό Χούβερ , πήγε κοντά στον πρωταγωνιστή Θανάση Τσαλταμπάση για να τον συγχαρεί.
Αργότερα τρυπώσαμε στα καμαρίνια και μιλήσαμε με τους ηθοποιούς για να καταγράψουμε τα λόγια και τα συναίσθημά τους λίγες μέρες πριν την μεγάλη πρεμιέρα!

Δηλώσεις ηθοποιών και συντελεστών: 

Θανάσης Τσαλταμπάσης
Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την μεγάλη πρεμιέρα της παράστασης, πόσο ανυπόμονος μπορεί να νιώθετε πριν ακούσετε το μεγάλο χειροκρότημα;
Δεν είμαι τόσο ανυπόμονος! Διατηρώ μια συγκράτηση, αλλά λαχταρώ την στιγμή που θα είναι ο κόσμος από κάτω για να δει αυτό που με κόπο και πολύ δουλειά του ετοιμάσαμε…
Είδα πολλές εναλλαγές σε κοστούμια, διαφορετικές σκηνές, χορογραφίες, δύσκολο;
Είναι ένας πολύ απαιτητικός ρόλος, έχει πολλές αλλαγές αυτό το έργο και το θέατρο έχει πολλές φωνητικές απαιτήσεις. Προσέχω τον εαυτό μου, την διατροφή μου , γυμνάζομαι για να μπορώ να ανταπεξέλθω διότι οφείλω να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση.
Ποια πιστεύετε πως είναι η πιο δυνατή σκηνή στο έργο αυτή που σας συγκινεί και που θα συγκινήσει;
Είναι μια ευτυχή συγκυρία με πολλές δυνατές στιγμές, δε θέλω να αδικήσω καμία. Μου αρέσει η σκηνή με την μητέρα του που την πηγαίνει στο άσυλο και μετά πάλι μια σκηνή με την μητέρα του που είναι στο σπίτι και την φροντίζει, επίσης με τον Χούβερ έχει δυνατές στιγμές εκεί που τον κατηγορεί και τον κυνηγά και με τον αδερφό του τον Σιντνεΐ και τον Σαρλώ του… Δεν ξέρω τι να ξεχωρίσω , δεν είναι τυχαίο που βραβεύτηκε αυτό το έργο!

Χρήστος Σπανός
Ποια τα συναισθήματα που κυριαρχούν αυτήν την ώρα στις πολύωρες πρόβες πριν την πρεμιέρα;
Αυτή τη στιγμή είναι πολλά τα συναισθήματα . Είναι το άγχος να πάνε όλα καλά, είναι το άγχος των προβών γιατί έχουμε ξεκινήσει πρόβες εδώ και δύο μήνες και είναι η στιγμή που οδεύουμε προς την αυλαία για να ενωθεί όλο αυτό με τον κόσμο! Υπάρχει πολύ τρέξιμο και συγκέντρωση για να συντονιστούν όλα τα δύσκολα τεχνικά σημεία, είναι μια μεγάλη παραγωγή με πολλά κοστούμια και σκηνικά. Υπάρχουν σημεία που πρέπει να αλλάξουμε σε δευτερόλεπτα, παρόλα αυτά ειμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που είμαι σε αυτή τη δουλειά, πίστεψα στο όραμα του Πέτρου Ζούλια και του Θανάση Τσαλταμπάση και νιώθω οικογενειακά πια.
Νιώθεις να υπάρχει αυτό το καλό θετικό κλίμα ανάμεσα στους ηθοποιούς;
Είμαι σε αυτήν τη δουλειά γιατί την πιστεύω, έτσι πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια στις δουλειές μου. Έχει παρεξηγηθεί πολύ αυτό που λένε πως “περνάμε καλά στα καμαρίνια” , εγώ δεν θέλω να δώσω αυτήν την ερμηνεία. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον και σε αυτό που κάνουμε , πιστεύουμε σε αυτήν τη δουλειά γι’ αυτό νιώθω το κλίμα μας αληθινό.

Θα μας πεις λίγα λόγια για τον ρόλο σου ;
Ο Σιντνεΐ ο αδερφός του Τσάρλι Τσάπλιν, δεν ήταν απλά ο αδερφός του αλλά ο άνθρωπος που πίστεψε στο ταλέντο του. Ήταν ο μάνατζέρ του κι είχε πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Τον αγαπούσε πολύ, τον προστάτευε, τον συμβούλευε κι όλο αυτό μου βγαίνει πολύ έντονα πάνω στην σκηνή με τον Θανάση!

Μαρίνα Ψάλτη
Ποιες είναι οι προσδοκίες σας γι’ αυτήν την παράσταση;
Έχω μια προσδοκία όπως όλοι φαντάζομαι, να πάνε όλα καλά! Να καταλάβει ο κόσμος το έργο και να το αγαπήσει. Είναι σημαντικό να πάρει ο κόσμος πληροφορίες για τη ζωή του Τσάρλι Τσάπλιν που δεν γνώριζε. Ήταν ένας μεγάλος καλλιτέχνης ! Εύχομαι να πάνε όλα καλά…
Η τελευταία σκηνή με την μητέρα του , που έρχεται ξανά στο μυαλό του είναι πολύ συγκινητική…
Ναι , έχει πολύ δυνατές στιγμές το έργο. Η μητέρα του Τσάρλι έπασχε από σχιζοφρένεια την οποία και όπως έψαξα στο βιογραφικό της , απέκτησε από σύφιλη. Δεν ήταν σε θέση να είναι κοντά στα παιδιά της γι’ αυτό και το τραύμα του Τσάπλιν ήταν αυτό και ζητούσε μια καλύτερη ζωή…

Τζένη Θεωνά
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση, υπάρχει αγωνία;
Η βασική μου αγωνία είναι πρώτα για το σύνολο της παράστασης , διότι είναι μια πολύ δύσκολη τεχνικά παράσταση, έχει πολλές απαιτήσεις με χορογραφίες και έναν συντονισμό όλων των παραγόντων. Η προσωπική μου ανησυχία είναι καλλιτεχνικά να αποδοθεί σωστά η διαφορετική προσωπικότητα της κάθε συντρόφου του Τσάρλι Τσάπλιν που υποδύομαι. Οι δύο γυναίκες του, η Πολέτ και η Ούνα έπαιξαν βασικό ρόλο στη ζωή του!
Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτούς τους ρόλους, ποια από τις δύο είναι πιο κοντά σε εσάς;
Νομίζω ότι όσο ήμουν μικρή ήμουν σαν την Πολέτ και μεγαλώνοντας πηγαίνω προς την Ούνα. Έχω την εντύπωση πως τώρα βρίσκομαι στη μέση. Η Πολέτ είναι μια χειραφετημένη γυναίκα, δυναμική που δεν κάνει πίσω και δεν μπορεί να είναι μέσα σε έναν γάμο. Η Ούνα είναι ένα νεαρό κορίτσι με πολύ αγάπη που θέλει να βάλει τον Τσάρλι κάτω από τις φτερούγες της. Τον αγάπησε πολύ, του στάθηκε, κάνανε μαζί παιδιά κι ήταν πάντα δίπλα του. Ήταν τυχερός που τον αγάπησε αυτή η κοπέλα και βρέθηκε στη ζωή του!

Μαίρη Τσαγκάρη / επιμέλεια σκηνικών
Ποια η διαφορά κι η δυσκολία των σκηνικών που πλαισιώνουν την παράσταση;
Τα σκηνικά μας είναι αφαιρετικά, υπάρχουν διάφορα παλιά αντικείμενα εποχής που βοηθούν στην εξέλιξη της κάθε σκηνής. Το αφαιρετικό σκηνικό πρέπει να ακολουθήσει την κινηματογραφική ροή της παράστασης από το πέρασμα της κάθε εποχής.

Εκπληξη αποτελεί η συμμετοχή του 9 χρόνου Θοδωρή, που υποδύεται τον μικρό Τσάρλι. Ένα έργο με πολλά συναισθήματα, γέλιο – δάκρυ, έρωτες – πάθη , έρχεται να βάλει τον κάθε θεατή στα εσωτερικά δικά του ερωτήματα για τη ζωή, μέσα απο τον βίο του σταρ και μύθου Τσάρλι Τσάπλιν!

Η παράσταση μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής με τα σκηνικά της Μαίρη Τσαγκάρη, τα κοστούμια της Παναγιώτας Κοκκορού, χορογραφία της Άννας Αθανασιάδη, μουσική Παναγιώτα Αυγερινού και Σπύρου Λούκου και φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου. Στη σκηνή ζωντανεύουν κινηματογραφικές εικόνες και όχι μόνο με τις video προβολές του Κάρολου Πορφύρη.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές και την υπεύθυνη επικοινωνίας της παράστασης, Μαρκέλλα Καζαμία.

Καλή επιτυχία! ! !

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροH ποίηση του Σεφέρη μέσα από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
Επόμενο άρθροΟ Φαίδων Καστρής γίνεται η βασίλισσα Σοφία στην Οικία Κατακουζηνού και συναρπάζει