Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Carlos Kaiser: Ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής που δεν έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο

Carlos Kaiser: Ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής που δεν έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο

kaizer

Carlos Kaiser: Ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής που δεν έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο

Δήλωνε επιθετικός για 20 χρόνια, ήταν μέλος μεγάλων βραζιλιάνικων ομάδων, έκανε παρέα με ποδοσφαιριστές-αστέρια των δεκαετιών ’80 και ’90, όμως σε όλη του την καριέρα έπαιξε λίγα λεπτά και δεν πέτυχε ποτέ ένα γκολ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική απάτη του πλανήτη.

2
                                                             Κάρλος Ενρίκε Κάιζερ

Η απάτη του “Κάιζερ” ίσως είναι μεγαλύτερη και από αυτή του Ντιά, αλλά είχε χάσει πόντους όσων αφορά τη δημοσιότητα της επειδή εκτυλίχθηκε στα 80’s. Επίσης, ο “Κάιζερ” δεν “αγωνίστηκε” στην Αγγλία, της οποίας οι δημοσιογράφοι είναι “μανούλες” στο ξεψάχνισμα τέτοιων ιστοριών. Ας πάρουμε, όμως, την περίπτωση του Βραζιλιάνου απατεώνα από την αρχή, με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ του Λουί Μάιλς (“Being Kevin Pietersen“-2015) με τίτλο “Kaiser! The Greatest Footballer Never to Play Football“-2018 που προβλήθηκε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Tribeca 2018.

Ο Κάρλος Ενρίκε είχε το όνειρο που έχει κάθε Βραζιλιάνος και δη εκείνοι που μεγάλωσαν στην δεκαετία των 70’s και είδαν την Βραζιλία να κυριαρχεί στο παγκόσμιο στερέωμα. Ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής και να μοιάσει στα είδωλά του.

Είχε τις βάσεις για να το πετύχει, αφού το ταλέντο του σε νεαρή ηλικία τον έφερε μέχρι την μεξικανική Πουέμπλα, από την οποία δοκιμάστηκε. Δεν έπεισε, όμως, τους Μεξικανούς και έφυγε από την ομάδα πριν προλάβει να παίξει έστω σε ένα επίσημο αγώνα.

Δεν το έβαλε, όμως, κάτω. Αφού δεν βρήκε τον δρόμο για να γίνει αστέρι του ποδοσφαίρου, ακολουθώντας την πεπατημένη, αγωνιζόμενος δηλαδή στο γήπεδο, άρχισε να γυρνάει όλα τα κλαμπ του Ρίο Ντε Τζανέιρο και να πλευρίζει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής. Έγινε φίλος με τύπους όπως ο Μπεμπέτο, ο Ρομάριο και ο Ρενάτο Γκαούτσο, φιλίες τις οποίες αξιοποίησε για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

kaiser-470-300×227

Με τις “άκρες” του κατάφερε να κάνει ένα τρίμηνο δοκιμαστικό συμβόλαιο με την Μποταφόγκο.  Η βραζιλιάνικη ομάδα μπορεί να μην τον ήξερε σαν ποδοσφαιριστή, αλλά το παρουσιαστικό του και το αθλητικό του στιλ, κέρδιζαν τις πρώτες εντυπώσεις.

Βέβαια, οι εντυπώσεις δεν θα μπορούσαν να τον κρατήσουν για καιρό στην ομάδα, οπότε ο Κάρλος έπρεπε να βρει μια λύση για να επιμηκύνει την παραμονή του εκεί. Γνωρίζοντας πως σύντομα θα έπαιζε σε κάποιο προπονητικό διπλό, για να μην εκτεθεί, αποφάσισε να προσποιηθεί τον τραυματία.

Αρχικά ο Κάρλος ζήτησε από τους προπονητές της ομάδας να κάνει για μερικές εβδομάδες μόνο προπόνηση που θα βελτίωνε την φυσική του κατάσταση. Τους είπε ότι ήταν στράικερ λόγω της ταχύτητας του και οι προπονητές του έδωσαν χρόνο προκειμένου να αποκτήσει την απαιτούμενη ταχύτητα και έκρηξη.

Στο πρώτο διπλό που χρησιμοποιήθηκε ο Κάρλος ζήτησε από τους συμπαίκτες του να του κάνουν μια προωθημένη μπαλιά. Εκείνος άρχισε να τρέχει προς την μπάλα και στη μέση της διαδρομής έπεσε και άρχισε να πιάνει τον μηρό του, προσποιούμενος ότι του κόπηκε ένας μυς. Η ιατρική επιστήμη στα μέσα του 80′ δεν μπορούσε να αποδείξει αν ήταν αληθής ο ισχυρισμός του Κάρλος, οπότε οι άνθρωποι της ομάδας αρκέστηκαν στο να πιστέψουν τα λόγια του.

Έτσι, ο “Φόρεστ Γκαμπ του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου”, όπως ήταν μετέπειτα το παρατσούκλι του, κατάφερε να συνεχίσει να πληρώνεται από την Μποταφόγκο, ενώ συνέχισε να πηγαίνει σε κλαμπ και να γνωρίζει γυναίκες που ήθελαν να συνάψουν σχέσεις με έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Βελτίωσε ακόμα περισσότερο την φήμη του προσποιούμενος πως μιλούσε αγγλικά στο κινητό μπροστά στους συμπαίκτες και στους προπονητές του με ευρωπαϊκές ομάδες που ήθελαν να τον αποκτήσουν.

Το κόλπο με τα αγγλικά και το κινητό δεν κράτησε πολύ, αφού ο γιατρός της ομάδας, ο οποίος μιλούσε αγγλικά, κατάλαβε πως ο “Κάιζερ” δεν ήξερε χριστό αγγλικά, ενώ το κινητό που κρατούσε ήταν απλώς ένα πλαστικό παιχνίδι.

kaizer (1)

Όπως κάθε σωστός απατεώνας, έτσι και ο Κάρλος ήξερε ποια ήταν η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσει. Έφυγε από την Μποταφόγκο και χάρη στους φίλους του κατάφερε να υπογράψει συμβόλαιο στην Φλαμένγκο. Για άλλη μια φορά προσποιήθηκε τον τραυματία, με αποτέλεσμα να κερδίσει φήμη και λεφτά πριν βρει τον επόμενό του προορισμό.

Έκανε το ίδιο κόλπο σε κάμποσες ομάδες στην Βραζιλία, το Μεξικό, τις ΗΠΑ αλλά και την Γαλλία ζώντας χρόνια σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος σε ελάχιστα ματς.

Μερικές από τις ιστορίες σχετικά με το πώς απέφευγε να συμπεριληφθεί στην αρχική 11άδα μιας ομάδας έχουν αποκτήσει διαστάσεις θρύλου. Σ’ ένα αγώνα της βραζιλιάνικης Μπανγκού, ο προπονητής του έδωσε εντολή να αρχίσει να προθερμαίνεται προκειμένου να περάσει ως αλλαγή. Αντ’ αυτού πήδηξε διαμαρτυρόμενος στα κάγκελα που βρίσκονταν ανάμεσα στον αγωνιστικό χώρο και τους οπαδούς της ομάδας και άρχισε να βρίζει τους φιλάθλους.

Ο διαιτητής τον απέβαλε για αυτή του την κίνηση, αλλά ο Ενρίκε έδωσε την εξής εξήγηση: “Ο Θεός μου έδωσε έναν πατέρα, ο οποίος πέθανε. Στη συνέχεια μου έδωσε άλλον ένα (τον πρόεδρο της ομάδας) και δεν θα αφήσω κανέναν να αποκαλεί τον πατέρα μου κλέφτη. Οι οπαδοί τον έλεγαν “κλέφτη”, για αυτό και προσπάθησα να τους σταματήσω”.

Στην πρώτη του προπόνηση στην γαλλική Αζαξιό, που τότε αγωνιζόταν στην 2η κατηγορία της Γαλλίας, τρόμαξε από το πλήθος που είχε μαζευτεί για να τον θαυμάσει, οπότε πήρε όλες τις μπάλες που υπήρχαν για προπόνηση και τις κλώτσησε προς τον κόσμο φιλώντας το σήμα της ομάδας και λέγοντάς τους πόσο σημαντικοί είναι για εκείνον.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να μην μπορεί να κάνει κάτι άλλο στην προπόνηση πέρα από τρέξιμο και αεροβικές ασκήσεις. Αφού έπαιξε μερικά ματς με την Αζαξιό γύρισε στην Βραζιλία όπου και “κρέμασε” τα παπούτσια του έχοντας περίπου 30 συμμετοχές σε πάνω από 20 χρόνια καριέρας και κανένα γκολ.

“Ποιος Πινόκιο; Ο Κάρλος είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης όλων των εποχών”, έχει δηλώσει ο Ρικάρντο Ρότσα, πρώην Βραζιλιάνος διεθνής ποδοσφαιριστής.

Το νέο ντοκιμαντέρ του Λουί Μάιλς (“Being Kevin Pietersen“-2015) με τίτλο “Kaiser! The Greatest Footballer Never to Play Football“-2018 προβλήθηκε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Tribeca 2018 και πολύ σύντομα δήλωσε ο Παραγωγός Τομ Μάρκαμ θα διανεμηθεί παγκοσμίως.

δείτε εδώ το trailer

Πηγή: Sombrero.gr


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑυτός είναι ο Λόγος που τα Κουνούπια προτιμούν να τσιμπούν κάποιους Ανθρώπους ενώ άλλους Όχι
Επόμενο άρθροAν γνωρίζατε από τι φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια δεν θα το ανάβατε ποτέ