Αρχική ΤΕΧΝΕΣ Αντώνης Αντζουλίδης: «Με στεναχωρεί να βλέπω καθημερινά κακοποιημένα ζώα στους δρόμους...

Αντώνης Αντζουλίδης: «Με στεναχωρεί να βλέπω καθημερινά κακοποιημένα ζώα στους δρόμους της Αθήνας»

35836761_2019404834990237_4641648096831340544_n

Ο εικαστικός Αντώνης Αντζουλίδης με αφορμή την έκθεση  «ΚΑΛΑΪΣ» όπου συμμετέχει μαζί με ένα πλήθος εξέχοντων σύγχρονων καλλιτεχνών, μιλάει στο περιοδικό μας!

Εκφραστικός, ξεχωριστός και γεμάτος αγάπη και μεράκι για την τέχνη του, ο Αντώνης βάζει χρώμα στη ζωή μέσα από τα πολύτιμα έργα του!

Την έκθεση επιμελούνται ο ιστορικός Τέχνης κι Eπίκουρος Kαθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Βαφειάδης και η ιστορικός Tέχνης Όλγα Λατουσάκη, ενώ για το concept, την  οργάνωση και την επικοινωνία της έκθεσης την ευθύνη έχει ο Δημήτρης Λαζάρου.

35836761_2019404834990237_4641648096831340544_n

Από τις 19 έως τις 30 Ιουνίου λαμβάνει χώρα στην γκαλερί Depot η εικαστική έκθεση «ΚΑΛΑΪΣ» όπου 66 σύγχρονοι εικαστικοί παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας. Ανάμεσα σ΄αυτούς κι εσύ. Πες μου δύο λόγια γι΄αυτήν την εμπειρία και τι θα δει το κοινό μέσα από αυτή την έκθεση.

Κάθε έκθεση είναι μία καινούργια πρόκληση. Στη συγκεκριμένη, με αφορμή τις αποχρώσεις του γαλάζιου που παραπέμπει στο ελληνικό καλοκαίρι, διάφοροι σύγχρονοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν την δουλειά τους. Η δική μου συμμετοχή διαφοροποιείται, ξεφεύγει από το γαλάζιο της θάλασσας και έχει να κάνει με τα βιώματά μου και το γαλάζιο της ψυχής μου.

ΦΩΤΟ ΕΡΓΟΥ

Τι σημαίνει το όνομα της έκθεσης και κατά πόσο εσένα το γαλάζιο σε αντιπροσωπεύει σαν χρώμα τόσο στη ζωή σου όσο και στην τέχνη σου;

Το όνομα της έκθεσης «Κάλαϊς» προέρχεται» από την ελληνιστική λέξη που σημαίνει γαλάζιο. Κάθε χρώμα έχει τη δική του ψυχολογική ερμηνεία και συμβολισμό για παράδειγμα το ΤΙΡΚΟΥΑΖ συμβολίζει την εσωστρέφεια, αναγέννηση, πρόοδο, ανθρωπιά και την απέχθεια στους περιορισμούς ή την καταπίεση. Χρώμα που εκφράζει την αγνή καρδιά, την φρεσκάδα ενώ ενθαρρύνει την καθαρή και ειλικρινή επικοινωνία. Γενικότερα, είναι ο καλύτερος σύμμαχος της γνώσης και της πληροφόρησης, καθώς ενισχύει την διερεύνηση του νου. Το ΓΑΛΑΖΙΟ είναι το χρώμα της ουράνιας συνείδησης, της αρμονίας και της ηρεμίας. Συμβολίζει την αθανασία, το νου, την αποκάλυψη, την σοφία, την ευσέβεια και την ψυχρότητα. Επίσης, αντιπροσωπεύει την μάθηση και τα υγιή συναισθήματα, ενώ ευνοεί την γνώση. Ενισχύει την αφοσίωση, τη σταθερότητα, την μεγαλοψυχία, την πιστή φιλία και την μετρημένη ζωή. Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και κατευνάζει τα πάθη.

Ειδικότερα για μένα το γαλάζιο είναι ένα χρώμα που είναι στη ζωή μου από πολύ νωρίς. Το έχω συνδέσει με τα παιδικά βιώματα μου και τα καλοκαίρια που περνούσα στη Χίο με τον παππού μου που ήταν παπάς.

  Ποια τα μηνύματα του δικού σου έργου μέσα από την έκθεση αυτή, τι θες ουσιαστικά να προβάλεις;

Στην έκθεση αυτή συμμετέχω με το έργο που έχει τίτλο «Ίσως η αγάπη να είναι ένα σκυλί ή καμιά φορά το φάντασμά του». Το μήνυμα που θέλω να περάσω με το έργο αυτό είναι να ευαισθητοποιήσω όσο το δυνατόν περισσότερο τον κόσμο στο να αγαπήσουν τα ζώα πιο πολύ και να προσφέρω αν μπορώ στον αγώνα για την υιοθεσία των αδέσποτων της πόλης μας. Με στεναχωρεί να βλέπω καθημερινά κακοποιημένα και παρατημένα ζώα στους δρόμους της Αθήνας.

35798463_2019404851656902_6811303671683350528_n

Ποιες είναι οι σκέψεις σου πριν από κάθε συμμετοχή σε μία έκθεση; Υπάρχει άγχος;

Στις ομαδικές εκθέσεις πάντα υπάρχει το άγχος αν θα καταφέρεις να συνομιλήσεις με τους καλλιτέχνες της ομάδας κάθε φορά, γι΄αυτό είναι καλό να γνωρίζουμε καλά τους συνεργάτες μας και επιμελητές και εικαστικούς ούτως ώστε το αποτέλεσμα της έκθεσης να μας αντιπροσωπεύει. Άγχος υπάρχει πάντα καλώς ή κακώς αλλά προσπαθώ να εξωτερικεύω τη δημιουργικότητά μου με αυτόν τον τρόπο χωρίς να με επηρεάζει στο αποτέλεσμα της δουλειάς μου.

  Με τη λήξη της τι άλλο δημιουργικό περιμένουμε από σένα;

Με τη λήξη της έκθεσης αυτής, το επόμενο βήμα είναι η συμμετοχή μου σε μία ομαδική έκθεση στη Σαντορίνη τον Σεπτέμβρη καθώς και η ατομική μου έκθεση στην Αθήνα, μία σειρά με πορτρέτα φίλων με τίτλο Alter Ego, την οποία δουλεύω ακατάπαυστα και θα παρουσιάσω μαζί με τον φίλο μου, συνεργάτη και φωτογράφο Γιάννη Παυλίδη.

 

Διάρκεια έκθεσης: 19-30 Ιουνίου 2018 
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 14:00-20:00, Σάββατο 11:00-15:00, Κυριακή κλειστά, Δευτέρα κατόπιν ραντεβού
Dépôt Art gallery (Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι)
Είσοδος ελεύθερη 

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΟ Πάνος Βλάχος κουρεύτηκε! Δείτε το νέο του look!
Επόμενο άρθροΞύπνησε το Πρωί με Πυρετό και Είχε Παντού Σπυράκια. Αυτό που το Προκάλεσε, θα σας Προβληματίσει!