Σοκολατένιος κορμός με μπεζέδες. Σοκολατένια ασπρόμαυρη απόλαυση…
Θα χρειαστούμε
Άχνη ζάχαρη 150 γρ
Μπισκότα πτι μπερ 1 πακέτο τριμμένα
Βούτυρο 250 γρ
Φουντούκια 3 κουταλιές σούπας τριμμένα
Κακάο 1 πακέτο
Grand Marnier 2 κουταλιές σούπας
Μπεζέδες 8 τεμ
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα φουντούκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη σβήνουμε την φωτιά και βάζουμε το κακάο. Ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε το Grand Marnier. Ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα μπισκότα με τα φουντούκια, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Βρέχουμε ελαφρώς μια στενόμακρη φόρμα για κέικ και καλύπτουμε το εσωτερικό της με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε την μισή δόση από το μείγμα που έχει κρυώσει στην βάση της φόρμας, στο κέντρο τοποθετούμε τους 6 μπεζέδες τον έναν δίπλα στον άλλον και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Σκεπάζουμε με την μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά . Το ξεφορμάρουμε, τρίβουμε τους 2 μπεζέδες που κρατήσαμε, πασπαλίζουμε τον κορμό κι απολαμβάνουμε.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
και να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram
Διαβάστε ακόμη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !