Αρχική ΓΕΥΣΗ Ζεσταίνεσαι; 8 λαχταριστά φαγητά που τρως όρθιος στο ψυγείο με το βρακί

Ζεσταίνεσαι; 8 λαχταριστά φαγητά που τρως όρθιος στο ψυγείο με το βρακί

36

Ζεσταίνεσαι; 8 λαχταριστά φαγητά που τρως όρθιος στο ψυγείο με το βρακί. Το θερμόμετρο ανεβαίνει και η πείνα σου κόβεται.

Ή μάλλον δε σου κόβεται, απλώς δεν έχεις πολλή διάθεση να φας κάτι βαρύ και ζεστό. Δε μπορείς όμως να τη βγάλεις με σκέτο καρπούζι!

Δε χρειάζεται κιόλας. Υπάρχουν κάποια καλοκαιρινά φαγητά, που τρώγονται καλύτερα κρύα. Τα φτιάχνεις το βράδυ -για να μη μαγειρεύεις μέσα στη ζέστη- και τα απολαμβάνεις την επόμενη ή και την παραεπόμενη μέρα.

Διάβασε παρακάτω για να πάρεις μερικές ιδέες που θα σου ανοίξουν την όρεξη.

image

Μακαρονοσαλάτα, η αρωματική

Αυτή η χορταστική μακαρονοσαλάτα με βίδες, ρόκα, φινόκιο (μαραθόριζα), άνηθο και δροσερό λεμονάτο dressing με ξινόγαλα, σίγουρα θα σε δροσίσει. Όσο μένει γίνεται νοστιμότερη, οπότε φτιάξε όλο το πακέτο και θα έχεις ένα μπολ να σε περιμένει στο ψυγείο. Συνταγή εδώ.

image

Σαλάτα με κριθαράκι και λαχανικά

Άλλη μια vegetarian συνταγή για μακαρονοσαλάτα, αυτή τη φορά με κριθαράκι. Με ξινούτσικο λαδολέμονο και μπόλικη τριμμένη φέτα, θα την αγαπήσεις τόσο που θα τη φτιάχνεις τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα. Άσε που μπορείς να βάλεις ό,τι λαχανικά θες, όπως ψιλοκομμένες πιπεριές, ντοματίνια κ.λ.π. Συνταγή εδώ.

image

Μπριαμ στο φούρνο με καλοκαιρινά λαχανικά (Ratatouille)

Εδώ θα πρέπει να ανάψεις το φούρνο. Αξίζει όμως να το κάνεις μια φορά, να αφήσεις το φαγητό να κρυώσει και να το απολαύσεις με φέτα, δροσερό γιαούρτι ή και σκέτο. Μανιτάρια, κολοκυθάκια, ντομάτες, μελιτζάνα μελώνουν καλυμμένα από γλυκιά ντοματόσαλτσα με πιπεριές και κάνουν ένα φαγητό γλύκισμα! Συνταγή εδώ.

Φασολάκια λαδερά, γλυκά σα μέλι

Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό της επόμενης μέρας! Επιβάλλεται να φας τα φασολάκια κρύα, μαζί με μπόλικη φέτα και ψωμί για τη σαλτσούλα. Όση ζέστη και να κάνει, θα ευχαριστηθείς το φαγητό σου. Συνταγή εδώ.

image

Πικάντικα sesame noodles (σαλάτα νουντλς με σος ταχινιού) με κοτόπουλο

Αυτή η “σαλάτα” είναι εθιστική. Εμπνευσμένη από Ασία, θα μυήσει και τους πιο σκληροτράχηλους της παράδοσης. Τραγανά λαχανικά, noodles, υγιεινό στήθος κοτόπουλου και σάλτσα από ταχίνι και σόγια, θα είναι ακριβώς αυτό που λιγουρεύεσαι ακόμα κι αν κάνει καύσωνα. Συνταγή εδώ.

image

Τάρτα με κολοκυθάκια

Αυτή η χορταστική τάρτα με μαριναρισμένα κολοκυθάκια είναι το απόλυτο συνοδευτικό στις μπυροποσίες του καλοκαιριού. Μπουκιές γεμάτες αρωματικά κολοκυθάκια, δροσερή κρέμα φέτας-μασκαρπόνε και τραγανής, βουτυράτης ζύμης. Συνταγή εδώ.

image

Τάρτα σολομού με τυρί κρέμα

Άλλη μια τάρτα που δε μπορείς να φας ζεστή. Αν αγαπάς το συνδυασμό τυρί κρέμα με καπνιστό σολομό, τότε αυτή η συνταγή είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου. Κάνει και για ζέστη! Συνταγή εδώ.

image

Εύκολη μακαρονάδα με σάλτσα μαϊντανού και φέτα

Μπορεί στις οδηγίες να λέμε να αναμείξεις τα ζεστά ζυμαρικά με τη σάλτσα μαϊντανού, όμως θα σου πω ένα μυστικό: αυτή η μακαρονάδα είναι εξίσου απολαυστική κρύα. Αν μείνουν δηλαδή ζυμαρικά ανακατεμένα με σάλτσα, θα είναι ακόμα πιο νόστιμα μετά από μερικές ώρες! Συνταγή εδώ.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗmadameginger
Προηγούμενο άρθροΝ’ αγαπάς σαν σκύλος – H μόνη επικίνδυνη ράτσα είναι η ανθρώπινη
Επόμενο άρθροΚρίμα η κοπέλα! Αυτή είναι η κόρη του Θ. Πάγκαλου – Δείτε την όσοι αντέχετε… [photo]