Αρχική ΓΕΥΣΗ Ιμάμ μπαϊλντί για μερακλήδες

Ιμάμ μπαϊλντί για μερακλήδες

imam-sintagi-6-supersyntages

Το ιμάμ μπαϊλντί αποτελεί διαμάντι της τουρκικής κουζίνας, που όμως μαγειρεύεται πολύ συχνά και σε Ελλάδα, Αλβανία και Βουλγαρία.

Εμείς, εδώ  δε θα το κάνουμε τόσο βαρύ όσο το συνηθίζουν στη γειτονική μας χώρα. Αντίθετα, θα στήσουμε μια παραλλαγή του, για νόστιμο κι εύκολο ιμάμ που σίγουρα δε θα κάνει κανέναν να βαρυστομαχιάσει ή να… λιποθυμήσει όπως ο ιμάμης.

Θα χρειαστούμε

  • 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φέτα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μεγάλο κολοκύθι
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • Αλατοπίπερο, Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σκίζουμε σε μια μεριά τις μελιτζάνες και με ένα κουτάλι αδειάζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους, προσέχοντας να μην τις τραυματίσουμε.
  • Ψιλοκόβουμε στη συνέχεια την ψίχα τους και τα κρεμμύδια. Καθαρίζουμε την πατάτα και το κολοκύθι και τα κόβουμε σε μέτρια κυβάκια. Τρίβουμε και τις δύο ντομάτες.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, το κολοκύθι και την πατάτα και σωτάρουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε και τις ντομάτες που έχουμε τρίψει.
  • Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι, αλατοπίπερο και δάφνη κι αφήνουμε να πάρει το μίγμα μας μια βράση.
  • Σε ένα μεγάλο πυρέξ έχουμε τοποθετήσει τις μελιτζάνες που έχουμε αδειάσει.
  • Γεμίζουμε το κενό τους με σάλτσα από το μίγμα μας και τριμμένη φέτα.
  • Το υπόλοιπο περιεχόμενο του αντικολλητικού τηγανιού, το αδειάζουμε γύρω γύρω από τις μελιτζάνες, μέσα στο πυρέξ.
  • Ψεκάζουμε με λίγο λαδάκι και προσθέτουμε ένα ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
  • Στην αρχή φροντίζουμε να έχουμε σκεπασμένο το ταψί μας, ώστε να ψηθούν και οι πατάτες που θέλουν περισσότερο χρόνο και στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε για να πάρει χρώμα το φαγητό μας.
  • Σερβίρουμε το ιμάμ μπαϊλντί μας με φρέσκο ψωμάκι (ιδανικά φτιαγμένο από τα χεράκια μας –κι αν δεν ξέρετε πως, δοκιμάστε τη συνταγή μας Εύκολο Σπιτικό Ψωμί και καλή σας απόλαυση.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook  να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

Μουσακάς με κιμά κοτόπουλο και μπεσαμέλ γιαουρτιού

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗsupersyntages.gr
Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα του Φασισμού και της ξεφτίλας…
Επόμενο άρθροΝόστιμα κρουασάν σοκολάτας με δύο υλικά στο Πι και Φι