Οι πιο εύκολοι πατατοκεφτέδες με τυρί. Νόστιμοι και γρήγοροι πατατοκεφτέδες χωρίς να διαλύονται.
Θα χρειαστούμε
- 500 γραμμάρια πατάτες
- 200 γραμμάρια τυρί όπως έμενταλ
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 50 γραμμάρια αλεύρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι δενδρολίβανο
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε και σε αλατισμένο νερό.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 20-25 λεπτά, ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας.
- Ύστερα παίρνουμε ένα μπολ και λιώνουμε τις πατάτες μέχρι να δημιουργηθεί πουρές.
- Τρίβουμε το τυρί απευθείας μέσα στο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες και τους περνάμε από το αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το δενδρολίβανο που θα δώσει μια υπέροχη γεύση.
- Μαγειρεύουμε τους πατατοκεφτέδες για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Αν προτιμάτε ένα ελαφρύτερο μαγείρεμα, βάλτε τους πατατοκεφτέδες σε ένα ταψί με λίγο λάδι και ψήνετε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 18-20 λεπτά, γυρίζοντας τα μισά του ψησίματος.
Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram
Διαβάστε ακόμα:
Σοκολατένια κρέμα με Nutella και φουντούκια