Αρχική ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Δεν τον είδαμε Ποτέ: Αυτός είναι ο ηθοποιός που έκανε τη φωνή...

Δεν τον είδαμε Ποτέ: Αυτός είναι ο ηθοποιός που έκανε τη φωνή του KIT στον «Ιππότη της Ασφάλτου»

KITTOUT-750×430

Πολλά χρόνια πριν αρχίσει να ρουφιέται στο Baywatch ως «Μιτς», ο τιτάνιος Ντάβιντ Χάσελχοφ άνοιγε την πόρτα της θρυλικής Pontiac Trans- AM, καθόταν στη θέση του οδηγού ως ο «πολύς» Μάικλ Νάιτ κι ετοιμαζόταν να μας προσφέρει μια υπέροχη καλτ σειρά δράσης των 80s.

Πάνω, ωστόσο, που μας την προσέφερε, μια μηχανική φωνή από το εγγύς υπερπέραν τον καλησπέρισε και ο Μάικλ τα έχασε σε βαθμό που δυσκολευόταν οικτρά να τα ξαναβρεί.

Ήταν, φυσικά, η φωνή του θρυλικού ΚΙΤΤ- του αυτοκινήτου που αποτέλεσε το απόλυτο κόλλημα για γενιές και γενιές ανδρών.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως η χροιά ήταν πασίγνωστη και άπαντες χρειαζόμασταν μόλις λίγες συλλαβές για να καταληφθούμε πλήρως από ανατριχίλα («Το αυτοκίνητο μιλάει!»), ελάχιστοι έως κανένας γνώριζαν ποιος ήταν ο ηθοποιός που «υποδυόταν» τον ΚΙΤΤ- πράγμα που αυτομάτως σημαίνει πως θα έπρεπε να ’χει μπει σ’ αυτό το αφιέρωμα.

Ο λόγος που συνέβαινε αυτό ήταν απλός: ο άγνωστος Χ που χάριζε τη φωνή του στο θρυλικό αμάξι είχε ζητήσει να μην συμπεριληφθεί το όνομά του στους τίτλους αρχής, ενώ δεν συναντιόταν ποτέ με τους υπόλοιπους ηθοποιούς της σειράς ή τον παραγωγό αυτής- κάτι που επέτεινε το μυστήριο αναφορικά με το ποιος κρύβεται από πίσω από το ηχητικό θαύμα.

Τελικά, πολύ καιρό αργότερα, το μυστήριο λύθηκε. Ο ΚΙΤΤ δεν ήταν άλλος από τον Γουίλιαμ Ντάνιελς, τον οποίον ενδεχομένως έχετε δει στο δραματικό σήριαλ “St. Elsewhere” που παιζόταν επίσης τη δεκαετία του 1980.

daniels

Οι εικασίες της εποχής ανέφεραν πως η φωνή ερχόταν κατ’ ευθείαν από έναν υπολογιστή, όμως αυτή η θεωρία αποδείχτηκε πέρα για πέρα λάθος, όταν ο Ντάνιελς άφησε στην άκρη τη μυστικοπάθειά του και αποφάσισε ν’ αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Μάλιστα, στο βιβλίο Knight Rider Legacy ο ίδιος ο ηθοποιός αναφέρει ένα περιστατικό με… γαλανόλευκη απόχρωση: ο Ντάνιελς είχε έρθει διακοπές σ’ ένα ελληνικό νησί το καλοκαίρι του 1987 μαζί με τη γυναίκα του.
Σ’ ένα μπαρ, λοιπόν, πήγε να παραγγείλει το ποτό του και με το που άκουσε τη φωνή του ο ένας εκ των δύο μπάρμεν έπαθε μετεφηβικό σοκ, καθώς τον αναγνώρισε και του είπε: «Εσύ… Εσύ είσαι, 100%! Είσαι ο ΚΙΤΤ! Ό,τι πιείτε σήμερα είναι κερασμένο από μένα!».

Κάπως έτσι, ένας από τα πιο δυσεπίλυτους τηλεοπτικούς γρίφους των παιδικών μας χρόνων βρίσκει τη λύση του. Ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ μπαίνει εκ νέου στο μαύρο αμάξι, κάθεται στη θέση του οδηγού και τρεις κόκκινες γραμμές από εκουαλάιζερ ανάβουν στο ταμπλό.

«Καλησπέρα», του λέει ο Γουίλιαμ Ντάνιελς και το επεισόδιο ξεκινά.

Ο ΚΙΤΤ ετοιμάζεται να πατήσει τέρμα το γκάζι και να… απογειωθεί.

Το θυμάστε;

Και μην ξεχνάτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook  να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram 

Διαβάστε ακόμα:

Αυτά είναι τα είδη πρώτης ανάγκης και τα ρούχα που χρειάζονται άμεσα οι πληγέντες της Νέας Μάκρης (27/7)

“Σιχάθηκα..”- Το οργισμένο μήνυμα της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου για τις φωτιές στην ανατολική Αττική!

“Δεν χρειάζεται να πάτε..”- Συγκλονιστική μαρτυρία διασωστών που ήθελαν να βοηθήσουν στον Νέο Βουτζά!

Απίστευτο! Κλείδωσαν το οικόπεδο που βρέθηκαν οι 28 απανθρακωμένοι και δεν άφησαν τους πυροσβέστες να κάνουν τις έρευνές τους (photos)


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗtrue
Προηγούμενο άρθροΟκτώ Άνδρες Έκλεψαν και Βiασαν Έγκυο Κατσίκα… Το Ζώο Τελικά Υπέκυψε στα Τραύματα του
Επόμενο άρθροΆστρα: ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΩΝ ΔΕΚΑΗΜΕΡΩΝ | Προστασία, φροντίδα, καθοδήγηση.