Αρχική RETROLOVERS Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν το δεύτερο γυναικείο όνομα σε κασέ, μετά την...

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν το δεύτερο γυναικείο όνομα σε κασέ, μετά την Αλίκη. Πόσα χρήματα κέρδιζαν οι υπόλοιποι αστέρες της εποχής

Βουγιουκλάκη βλαχοπουλου

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν το δεύτερο γυναικείο όνομα σε κασέ, μετά την Αλίκη. Πόσα χρήματα κέρδιζαν οι υπόλοιποι αστέρες της εποχής

Τα «3 Βήτα», η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Κώστας Βουτσάς ήταν 3 από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στη χρυσή δεκαετία του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν το δεύτερο γυναικείο όνομα σε κασέ, μετά την Αλίκη. Έπαιρνε 350 με 400 χιλιάδες δραχμές την ταινία και 500 με 600 χιλιάδες έπαιρνε η Αλίκη.

Υπήρξε πρωταγωνίστρια του Δαλιανίδη στο σινεμά και συγχρόνως στην Οδό Ονείρων του Μάνου Χατζιδάκι, στην οποία τραγούδησε το «Έλα Πάρε μου τη Λύπη». Οι επιτυχίες της στο θεατρικό σανίδι ήταν αμέτρητες.

Έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη κωμική ηθοποιός. Η Ρένα Βλαχοπούλου είχε καλή σχέση με το χρήμα και το διεκδικούσε. Τη δεκαετία του ’60, τη χρυσή δεκαετία του ελληνικού σινεμά, ήταν το δεύτερο γυναικείο όνομα σε κασέ, μετά την Αλίκη.Το 1966 έφυγε από τη Φίνος Φιλμ και συνεργάστηκε με την εταιρεία Καραγιάννης – Καρατζόπουλος. Η συμφωνία προέβλεψε διπλάσια αμοιβή για τη Ρένα και ποσοστά στα κέρδη.

Τη χρονιά εκείνη γύρισε τη Βουλευτίνα και το 1967 τη Βίβα Ρένα, υποδυόμενη σε διπλό ρόλο την άπορη και άσημη λαϊκή τραγουδίστρια Ρένα Παπαλιού και τη διεθνούς φήμης Ιταλίδα τραγουδίστρια Πεπιτα ντι Κορφού. Για εκείνη την περίοδο που άλλαξε στούντιο είχε χαρακτηριστικά δηλώσει:

«Ήταν θέμα χρηματικό. Ποιος δίνει τα πιο πολλά. Ήταν η εποχή που μαζεύαμε όχι για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, αλλά για να φτιάξουμε κάτι. Εγώ ήμουν τρομερά οικονόμα. Ήθελα να νιώσω στη ζωή μου στο γήρας ότι δεν θα έχω ανάγκη κανέναν. Όπως νιώθω αυτήν τη στιγμή. Τα λεφτά μου τα ξόδευα γιατί είχα και υποχρεώσεις. Αλλά κανόνιζα έτσι ώστε να τρώω τα τρία όταν έβγαζα δέκα»

Οι απολαβές των χρυσών αστέρων του κινηματογράφου Ο Κώστας Βουτσάς σε συνέντευξή του στο «Happy Day» είχε αποκαλύψει τα χρηματικά ποσά που κέρδιζαν τότε οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί των κινηματογραφικών επιτυχιών. «Στο θέατρο μια εποχή, ήταν ο βασικός μισθός 1.400 δραχμές τον μήνα κι εγώ έπαιρνα μεροκάματο 6.000! Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έπαιρνε 8.000, η Ρένα Βλαχοπούλου 7.000 – 8.000! Ήμασταν τα 3 Βήτα». Σύμφωνα με αφιέρωμα του Πάνου Ζόγκα για τη Ζωή Λάσκαρη στο Down Town, κάποιοι αν και εξαιρετικά δημοφιλείς στο κοινό ήταν «αδικημένοι» όσον αφορά στα χρήματα που έπαιρναν. «Η Ζωή Λάσκαρη πληρωνόταν από τη Φίνος Φιλμ με μηνιάτικο. Κέρδιζε περισσότερα από τη Χρονοπούλου και την Καραγιάννη.

Συνολικά, τον χρόνο αμειβόταν με 260.000 δραχμές. Αμοιβή μικρότερη από της Αλίκης που πληρωνόταν 500.000 δραχμές την ταινία και από του Κώστα Βουτσά, που αμειβόταν με 300.000 δραχμές ανά ταινία. Αντιθέτως, κέρδιζε περισσότερα από την Χρονοπούλου και την Καραγιάννη που έπαιρναν 80.000 δραχμές ανά ταινία», γράφει.

Διαβάστε ακόμα:

Μετά την τραγωδία λουόμενοι στο Μάτι για το μπάνιο τους

Στις φλόγες ΙΧ που συγκρούστηκε με μηχανή στα Χανιά

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΣτο πλευρό των πληγέντων ο Πάνος Κιάμος και το Posidonio
Επόμενο άρθρο«Ο βαφτιστικός της κυρίας» σε διασκευή- σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα στη θεατρική σκηνή Αθηναϊς