Φοκάτσια με μπέικον και παρμεζάνα. Ένα εκπληκτικό σνακ για πρωινό αλλά και για άλλες ώρες. Για όλη την οικογένεια, για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Η φοκάτσα είναι πατητό ψωμί, που παρασκευάζεται από ζύμη από αλεύρι, νερό, αλάτι και μαγιά, το οποίο μπορεί να μαγειρευτεί τόσο στο φούρνο όσο και στη σχάρα.
Θα χρειαστούμε για την Φοκάτσια με μπέικον
- ζύµη για 1 φοκάτσια, ανοιγµένη σε ρηχό ταψί
- 90 γρ. µπέικον, χοντροκοµµένο
- 10 φύλλα βασιλικού, χοντροκοµµένα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας τριµµένη παρµεζάνα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C (σκάλα 7 στο γκάζι). Όταν η ζύμη φουσκώσει για δεύτερη φορά, απλώνουμε διάσπαρτο το μπέικον από πάνω και το πιέζουμε με δύναμη μέσα στη ζύμη.
Πιέζουμε ένα κομμάτι βασιλικό σε κάθε εσοχή. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει.