Αρχική ΤΕΧΝΕΣ Όρσον Γουέλς, τα άγνωστα έργα ζωγραφικής του σε έκθεση για πρώτη φορά

Όρσον Γουέλς, τα άγνωστα έργα ζωγραφικής του σε έκθεση για πρώτη φορά

2a2a5010f183e99c3ee30e7cb7c15e2e

Αυτό το καλοκαίρι, για πρώτη φορά, εκτίθενται πολλά από τα σκίτσα και τα σχέδια του σπουδαίου αυτού δημιουργού στο Summerhall, στο Εδιμβούργο

Το όνομά του είναι συνώνυμο της μεγάλης δημιουργίας. Ο Όρσον Γουέλς υπήρξε ένας μοναδικός ηθοποιός, σεναριογράφος, παραγωγός, σκηνοθέτης που στα 26 του μόλις χρόνια μας χάρισε ένα από τα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, τον Πολίτη Κέιν (Citizen Kane, 1941). Ο Γουέλς έμελλε να αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κινηματογράφο.

Ο Γουέλς έλεγε πως

 «εδώ και χρόνια προσπαθώ να γυρίσω την πλάτη μου στον κινηματογράφο, γιατί του αφιερώνω 90% της ύπαρξής μου, της ενεργητικότητάς μου. Πρέπει να σταματήσω να καταστρέφω έτσι τη ζωή μου, προσπαθώντας να εκφραστώ μέσα από τις ταινίες. Δεν είναι δυνατόν να περάσω τη ζωή μου ολόκληρη σε φεστιβάλ κι εστιατόρια, ζητιανεύοντας για χρήματα».

Ο Γουέλς ήταν ένα τέρας δημιουργικότητας, αεικίνητος και εκείνο που είναι λιγότερο γνωστό είναι πως σε όλη του τη ζωή δε σταμάτησε να σκιτσάρει και να ζωγραφίζει.

Σπούδασε στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγου και η ζωγραφική ήταν η πρώτη του αγάπη,  το σκίτσο ήταν η ευχαρίστησή του, η έξοδος του, η παρηγοριά του.

welles4

Αυτό το καλοκαίρι, μετά από την άδεια που έδωσε η τρίτη του κόρη Beatrice, για πρώτη φορά, εκτίθενται πολλά από τα σκίτσα και τα σχέδια του σπουδαίου αυτού δημιουργού στο Summerhall, στο Εδιμβούργο μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗelculture
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Γκιωνάκης: Ο μεγάλος κωμικός που άφησε το στίγμα του στον ελληνικό κινηματογράφο
Επόμενο άρθροΗράκλειο: Η πιο ρομαντική αγγελία έρωτα στην Κρήτη: «Άνοιξε τη σελίδα 7»
error: Content is protected !!