Τηγανιτές μπανάνες με κανέλα και μοσχοκάρυδο! Απλά εκπληκτικές! Ένα εύκολο γλυκάκι για όλη την οικογένεια χωρίς πολλές θερμίδες.
Θα χρειαστούμε
- 2 μπανάνες
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Λάδι
Τηγανιτές μπανάνες με κανέλα και μοσχοκάρυδο!
Εκτέλεση
-
- Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια.
- Σ’ ένα μικρό μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια μπανάνας, τα πασπαλίζουμε με το 1/2 του μείγματος κανέλας και μαγειρεύουμε για περίπου 2 με 3 λεπτά.
- Αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε και το υπόλοιπο του μείγματος. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Η μπανάνα είναι τροπικό φρούτο, καρπός της μπανανιάς. Περιέχει βιταμίνες A, B, C, Ε. Καταναλώνεται συνήθως ωμή, αν και μπορεί να φαγωθεί τηγανητή, ψητή και αποξηραμένη, σε στρογγυλές επίπεδες φέτες. Για τη διατήρησή της μπορεί μετά την ξήρανση να τριφτεί σε αλεύρι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
- Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
- Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
- Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
- Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
- Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
- Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !