Αρχική ΓΕΥΣΗ Τηγανιτές μπανάνες με κανέλα και μοσχοκάρυδο!

Τηγανιτές μπανάνες με κανέλα και μοσχοκάρυδο!

mpananes-700×330

Τηγανιτές μπανάνες με κανέλα και μοσχοκάρυδο! Απλά εκπληκτικές! Ένα εύκολο γλυκάκι για όλη την οικογένεια χωρίς πολλές θερμίδες.

Θα χρειαστούμε

  • 2 μπανάνες
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Λάδι

Τηγανιτές μπανάνες με κανέλα και μοσχοκάρυδο!

Εκτέλεση

    • Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια.
    • Σ’ ένα μικρό μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
    • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
    • Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά.
    • Προσθέτουμε τα κομμάτια μπανάνας, τα πασπαλίζουμε με το 1/2 του μείγματος κανέλας και μαγειρεύουμε για περίπου 2 με 3 λεπτά.
    • Αναποδογυρίζουμε και ρίχνουμε και το υπόλοιπο του μείγματος. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Η μπανάνα είναι τροπικό φρούτο, καρπός της μπανανιάς. Περιέχει βιταμίνες A, B, C, Ε. Καταναλώνεται συνήθως ωμή, αν και μπορεί να φαγωθεί τηγανητή, ψητή και αποξηραμένη, σε στρογγυλές επίπεδες φέτες. Για τη διατήρησή της μπορεί μετά την ξήρανση να τριφτεί σε αλεύρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗipop.gr
Προηγούμενο άρθροΜια pizza διαφορετική! Pizza παγωτό και πραλίνα φουντουκιού!
Επόμενο άρθροΗ Αυγουστιάτικη πανσέληνος μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Theo Lian