Κρεμώδης σούπα με κοτόπουλο και μανιτάρια με απίθανη γεύση! Ένα εύκολο οικογενειακό πιάτο!
Υλικά
- 1 κουταλιά λάδι
- 225 γρ. μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κομμάτια
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 225 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
- 2 κομμάτια σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- δεντρολίβανο
Εκτέλεση
- Θερμαίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα για 2 με 3 λεπτά κάθε πλευρά.
- Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι, μανιτάρια, καρότα και σέλινο.
- Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3 με 4 λεπτά. Ρίχνουμε το θυμάρι για άρωμα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι ελαφρά μέχρι να ροδίσει για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, το φύλλο δάφνης και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε ξανά αλάτι και πιπέρι κι αν η σούπα μας είναι παχύρρευστη προσθέτουμε κι άλλο ζωμό ή λίγο νεράκι.
- Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και δεντρολίβανο (προαιρετικά).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !