Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ Στις γειτονιές της Αθήνας με ξεναγούς γνωστούς συγγραφείς!

Στις γειτονιές της Αθήνας με ξεναγούς γνωστούς συγγραφείς!

books1_n

Οι αθηναϊκές διαδρομές βιβλίου που ξεκίνησαν τον Απρίλιο και αγαπήθηκαν από το κοινό συνεχίζονται και τον Οκτώβριο.

Οι ξεναγήσεις με οδηγούς γνωστούς συγγραφείς, επαγγελματίες του βιβλίου και επιστήμονες συνεχίζονται σε γειτονιές της Αθήνας που είτε έγιναν σκηνικό μυθοπλασίας ή έδωσαν έμπνευση κι έγραψαν ιστορία.

Στις 6 Οκτωβρίου η Κατερίνα Σχινά προσκαλεί παιδιά 8-12 ετών στην Αθήνα των Ατρόμητων Κοριτσιών, σε μια διαδρομή εμπνευσμένη από τις ηρωίδες του βιβλίου «Ιστορίες για Ατρόμητα Κορίτσια – 40 μοναδικές Ελληνίδες»– ηρωίδες που  κατάφεραν να πρωτοτυπήσουν και να αφήσουν το προσωπικό τους στίγμα.

Στις 7 Οκτωβρίου η  Μανίνα Ζουμπουλάκη ξεναγεί κοινό και αναγνώστες στο Μοναστηράκι και την Πλάκα, σε μια λογοτεχνική διαδρομή που διαγράφουν τα βιβλία της «Κάτι μου κρύβεις» και «Άκουσέ με». Αφηγήσεις  που αναφέρονται σε ένα παιχνίδι καταστάσεων και προσώπων στη σημερινή Αθήνα της κρίσης κι εξελίσσονται με αστυνομική πλοκή!

Στις 10 Οκτωβρίου η Αθηνά Κακούρη, με τη βοήθεια του Θανάση Γιοχάλα, πραγματοποιεί μια πρωτότυπη ξενάγηση στην Πρώτη Ακαδημία, στη μοναδική δηλαδή σε όλο τον κόσμο ιστορία τουΦιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», που ιδρύθηκε το 1861 για «την προώθηση της γνώσης».

Στις 13 Οκτωβρίου με αφορμή το βιβλίο «Το αγόρι στο θεωρείο», η Αγγελική Δαρλάση και ο Νίκος Νικολαΐδης, πραγματοποιούν έναν περίπατο που αναπλάθει μνήμες από την υποδοχή και εγκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Με αφετηρία την είσοδο του Δημαρχείου Αθηνών περνούν από την πλατεία Κοτζιά σ τη Βαρβάκειο Αγορά και τις οδούς Ευριπίδου και Αιόλου, με κατάληξη το ζαχαροπλαστείο «Κρίνος».

Στις 14 Οκτωβρίου ο Αλέξης Σταμάτης μας ξεναγεί στην πόλη ακολουθώντας τα βήματα των ηρώων του σε μια διαδρομή που ξεκινάει από το Πολυτεχνείο μιας Κυριακής εκλογών, διασχίζει τα Εξάρχεια και καταλήγει στο Κολωνάκι. Εκεί ο ήρωας του πρώτου βιβλίου του, «Ο Έβδομος Ελέφαντας» θα συναντηθεί φευγαλέα με τον ήρωα του υπό έκδοση μυθιστορήματός του «Ο άντρας της πέμπτης πράξης».

Στις 20 Οκτωβρίου  η Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου ξεκινώντας από την οδό Ακαδημίας και ανηφορίζοντας ως το λόφο του Στρέφη περπατά με τους συμμετέχοντες στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου γεννήθηκε και έζησε τα χρόνια της Κατοχής, ενώ σε ιστορικά σημεία της διαδρομής  πραγματοποιούνται αναγνώσεις από τα βιβλία «Ο καιρός της σοκολάτας» και «Τραγούδι για τρεις».

Στις 21 Οκτωβρίου η  Άρτεμις Σκουμπουρδή, εμπνευσμένη από το βιβλίο «Μοναστηράκι- Πλάκα. Οι γειτονιές των Θεών», περιηγείται  στην αρχαιότερη συνοικία της Ευρώπης όπου δοξάζεται η αθηναϊκή διαχρονία, κατά μήκος του αρχαίου δρόμου της οδού Τριπόδων και στα μνημεία διαφόρων εποχών.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗtospirto.net
Προηγούμενο άρθροΑντίο βαρετό γυμναστήριο: Αυτές είναι οι 4 ασκήσεις που θα μεταμορφώσουν το σώμα σου σε 30 ημέρες
Επόμενο άρθροΡομαντικός γάμος στη βροχή για τη Λένα Παπαληγούρα! Φωτογραφίες