Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Η θρυλική «Εμμανουέλα» των αισθησιακών ταινιών βiάστηκe στα 9 της χρόνια και...

Η θρυλική «Εμμανουέλα» των αισθησιακών ταινιών βiάστηκe στα 9 της χρόνια και ήταν εθισμένη στην κοκαΐνη – Το τραγικό τέλος

img

Έγινε διάσημη ως η αισθησιακή Εμμανουέλα στην ομώνυμη ταινία του ερωτικού κινηματογράφου που άλλαξε τα ήθη της εποχής.

Ο λόγος για τη Σίλβια Κριστέλ που γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1952 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Η ίδια είχε αποκαλύψει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού σε ηλικία 9 ετών από έναν πελάτη του ξενοδοχείου του πατέρα της. Στη συνέχεια οι γονείς της χώρισαν, καθώς ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένεια του για μια άλλη γυναίκα. Όπως είχε αναφέρει:”Είναι το πιο θλιβερό πράγμα που έχει συμβεί στη ζωή μου”.

Πέρασε τα παιδικά της χρόνια μαζί με τη μητέρα και την αδερφή της. Είχε εξαιρετικές επιδόσεις στο σχολείο και ξεχώρισε για την ευφυία της καθώς είχε δείκτη νοημοσύνης 165. Ήθελε να γίνει δασκάλα ωστόσο αναγκάστηκε να βγει στο μεροκάματο για να επιβιώσει.

Πριν γίνει η απόλυτη φαντασίωση των αντρών, εργάστηκε σε μπαρ ακόμη και σε βενζινάδικο. Ωστόσο, η ζωή της άλλαξε όταν πήρε μέρος στον διαγωνισμό Miss TV Europe το 1973, στον οποίο αναδείχθηκε νικήτρια.

Τότε, της έγινε η πρόταση να υποδυθεί την καυτή Εμμανουέλα στην σοφτ-πορνό ταινία του Ζιστ Ζεκέν . “Δούλευα σαν μοντέλο και είχα πάει στο διπλανό στούντιο για ένα διαφημιστικό όταν αποφάσισα να δοκιμάσω και για την ταινία. Ο σκηνοθέτης μου ζήτησε να βγάλω το φουστάνι μου κι εγώ απλά το άφησα να πέσει στο πάτωμα. Μετά έμεινα γυμνή μπροστά του για ώρα, συζητώντας και καπνίζοντας. Ήμουν πολύ άνετη, αυτό ήταν όλο”, είχε αποκαλύψει.

Η ταινία βγήκε στους κινηματογράφους το 1974 και σημείωσε τεράστια επιτυχία, Η Σίλβια Κριστέλ έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο ως η ερωτική Εμμανουέλα και απέκτησε φανατικό αντρικό κοινό. Υπήρξαν συνέχειες της “Εμμανουέλας” από το 1974 μέχρι το 1993. Ωστόσο, η Κριστέλ στιγματίστηκε από τον ρόλο και δεν κατάφερε να κάνει αξιόλογη καριέρα στον κινηματογράφο.

Έπαιξε στην σεξοκωμωδία “Χαμός στο κρεβάτι μου” και ανέλαβε μικρούς ρόλους. Απέκτησε έναν γιο από τη σχέση της με τον σπουδαίο βέλγο συγγραφέα Ούγκο Κλάους και το 1979 έκανε δεσμό με τον βρετανό ηθοποιό Ίαν ΜακΣέιν, με τον οποίο έζησε στο Λος Άντζελες ελπίζοντας να κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ. Ωστόσο δεν τα κατάφερε. Παντρεύτηκε με έναν αμερικανό επιχειρηματία και τον γάλλο κινηματογραφικό παραγωγό Φιλίπ Μπλο, ενώ ο τελευταίος άντρας της ζωής της ήταν Φρεντ Ντε Φρι.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής της ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Μάλιστα η εξάρτησή της στην κοκαϊνη ήταν ο λόγος που πούλησε στον ατζέντη της για μόλις 150.000 δολάρια τα ποσοστά της στην ταινία «Χαμός στο κρεβάτι του».

Κάπνιζε από την ηλικία των 11 και το 2002 διαγνώστηκε με καρκίνο στον λάρυγγα που έκανε μετάσταση στους πνεύμονες. Στις 12 Ιουνίου 2012 υπέστη εγκεφαλικό και μερικούς μήνες αργότερα στις 17 Οκτωβρίου 2012 πέθανε στον ύπνο της σε ηλικία 60 ετών.

Έξι χρόνια πριν από τον θάνατό της είχε δημοσιεύσει την αυτοβιογραφία της τίτλο Nue (Γυμνή) στην οποία αποκάλυπτε τραγικές στιγμές της ζωής της.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗthecaller
Προηγούμενο άρθροΟυρές στο Λονδίνο για το σουβλάκι: Πώς μία Χανιώτισσα το «απογείωσε» και έκανε τους Βρετανούς να παραμιλούν
Επόμενο άρθροΝext Top Model: Πήγε με σπασμένο δόντι!