Αρχική ΓΕΥΣΗ Αυγοφέτες-ρολό με μερέντα

Αυγοφέτες-ρολό με μερέντα

avgofeta-merenda_b08ae2ff2f7a789b4477609abbb78039

Αυγοφέτες-ρολό με μερέντα. Απλά δοκιμάστε της και θα με θυμηθείτε.

Θα χρειαστούμε

8 φέτες μαλακό ψωμί του τοστ
2 αυγά χτυπημένα σε 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2-3 κουταλιές της σούπας έτοιμο άλειμμα σοκολάτας (μερέντα, νουτέλα κ.λπ.)
βούτυρο ή άλλη λιπαρή ύλη για το τηγάνισμα

Αυγοφέτες Εκτέλεση

Πιέζετε με τον πλάστη κάθε φέτα ψωμί να λεπτύνει όσο πάει.

Αλείφετε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει, με το άλειμμα σοκολάτα.

Τυλίγετε κάθε φέτα σε ρολό. Τις βουτάτε μία μία στο μείγμα αυγού-γάλακτος και τις τηγανίζετε σε καυτό βούτυρο (ή ό,τι χρησιμοποιήσετε) μέχρι να ροδίσουν.

Αυγοφέτες Συμβουλές

1. Αν δεν έχετε πλάστη, ένα καθαρό, λείο μπουκάλι θα κάνει τη δουλειά του.

2. Kαθώς ακουμπάτε την αυγοφέτα στο τηγάνι ξεκινήστε από το σημείο της ένωσης. Ψήνεται αμέσως και κολλάει, οπότε δε σας ξεδιπλώνεται με τίποτα.

3. Αν θέλετε, για αισθητικούς και μόνο λόγους, μπορείτε να αφαιρέσετε την κόρα του ψωμιού.

4. Μπορείτε να προσθέσετε φετάκια μπανάνας ή τρίμμα ξηρών καρπών.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗicookgreek.com
Προηγούμενο άρθροΚαροτόψωμο στo τσάκ Μπάμ
Επόμενο άρθροΟ τίτλος του καλύτερου καφέ ανήκει δικαιωματικά στο Chartreuse