Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Πως μεταμόρφωσα την Μαρία Κορινθίου σε Frida Kahlo!

Πως μεταμόρφωσα την Μαρία Κορινθίου σε Frida Kahlo!

44891751_344393529701029_2252554920475492352_n

Είμαι η Όλγα Σαρσαρίδη make up artist. Όταν μου είπε η Μαριάμ Νίκου ότι θα κάνουμε μεταμόρφωση στην Μαρία Κορινθίου φαντάστηκα ότι θα κάνουμε κάτι που θα τονίσει ακόμα πιο πολύ το αισθησιακό της ταμπεραμέντο. Όμως με περίμενε μια μεγάλη έκπληξη-πρόκληση!

* Όταν αντίκρισα στην οθόνη μου το πρόσωπο που θα υποδυόταν η Μαρία Κορινθίου για τις ανάγκες της φωτογράφισης της για το koita- magazine απόρησα! Μα η Κορινθίου θα γίνει Frida Kahlo; Δεν γνώριζα όμως ποια είναι η Μαρία, δεν έτυχε να συνεργαστώ μαζί της στο παρελθόν και είχα στο μυαλό μου μια όμορφη πληθωρική γυναίκα που μπαίνει σε ρόλους που αναδεικνύουν ακόμα πιο πολύ την sεxy πλευρά της. Γελάστηκα φίλοι μου όπως ίσως και πολλοί από εσάς. Η Μαρία είναι χαμαιλέοντας και έχει μια σπάνια ικανότητα να μπαίνει σε ρόλους και να υποδύεται προσωπικότητες που προκαλούν δέος, με τόση άνεση και με μια αυθεντικότητα άξια θαυμασμού.

44913649_2475675172449052_4351718288019947520_n

* Η επιχείρηση μεταμόρφωση Μαρίας Κορινθίου σε Frida Kahlo ξεκινούσε και είχα στο πλευρό την συνάδελφο Μαίρη Αν. Η βοήθειά της πολύτιμη, συνεργαστήκαμε αρμονικά και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

* Αρχικά εφαρμόσαμε το make up και κάναμε τις κατάλληλες φωτοσκιάσεις για να φέρουμε τα σχήματα του προσώπου της Μαρίας κοντά σε αυτά της Frida Kahlo.

* Έπειτα ασχοληθήκαμε με το πιο βασικό στοιχείο στο μακιγιάζ της Μαρίας-Frida Kahlo ,τα χαρακτηριστικά φρύδια της πιο εμβληματικής ζωγράφου του 20ου αιώνα για τα οποία χρειάστηκε αρκετός χρόνος καθώς έπρεπε να προσθέσουμε στα καλοσχηματισμένα φρύδια της Μαρίας αρκετές μικρές τρίχες προκειμένου να βγει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα .Για ακόμα μεγαλύτερη ένταση χρησιμοποιήθηκε gel eyeliner το οποίο εφαρμόστηκε με την βοήθεια ενός πολύ λεπτού επίπεδου πινέλου τραβώντας λεπτές γραμμές ενδιάμεσα και περιμετρικά από τα φυσικά της φρύδια και τις πρόσθετες τριχούλες .Το μυστικό για να μην φαίνονται οι γραμμές ψεύτικες ήταν να έχουν όλες την φορά και το πάχος των φυσικών και πρόσθετων τριχών.

* Για το υπόλοιπο μακιγιάζ χρησιμοποιήσαμε χρώματα που θυμίζουν το Μεξικό αλλά και τους πίνακες της αντισυμβατικής ζωγράφου. Το πιο θερμό πορτοκαλί της παλέτας μου χρησιμοποιήθηκε για να δώσει ζεστασιά στο βλέμμα της και το πιο φλογερό κόκκινο για να δώσει ένταση στα χείλη της. Βαθιές αποχρώσεις του κόκκινου του πορτοκαλί και του καφέ χρησιμοποιήθηκαν για ρουζ και τοποθετήθηκαν πάνω στα «μήλα» του προσώπου της Μαρίας και διαβαθμίστηκαν σβήνοντας προς τα αυτιά και τους κροτάφους.

 

Το hairstyle της Μαρίας ήταν ήδη ολοκληρωμένο από την ταλαντούχα Noni Mamageishvili.  Η Μαρία ενθουσιασμένη από το αποτέλεσμα ανέβασε κάποιες φωτογραφίες από το κινητό της το και για αρκετές μέρες τα social media πήραν φωτιά. Τις επόμενες μέρες προγραμματίστηκε η επόμενη μεταμόρφωση της Μαρίας από την ομάδα μας, Την ομάδα του koita-magazine για την οποία θα σας γράψω σε κάποιο από τα επόμενα άρθρα μου.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΔείτε τι έκαναν στην μάνα που σκότωσε το παιδί της, μέσα στη φυλακή
Επόμενο άρθροΕΥΡΥΔΙΚΗ: “Σε δουλειές μπορώ να συνυπάρξω μόνο με ανθρώπους που θαυμάζω”