Αρχική ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΥΡΥΔΙΚΗ: “Σε δουλειές μπορώ να συνυπάρξω μόνο με ανθρώπους που θαυμάζω”

ΕΥΡΥΔΙΚΗ: “Σε δουλειές μπορώ να συνυπάρξω μόνο με ανθρώπους που θαυμάζω”

Ευρυδίκη

ΕΥΡΥΔΙΚΗ: “Σε δουλειές μπορώ να συνυπάρξω μόνο με ανθρώπους που θαυμάζω”

Η λατρεμένη Ευρυδίκη σε μια εποικοδομητική συνέντευξη με αφορμή την παράσταση «Τι είδε το φεγγάρι» στο Θέατρο Σταθμός.

Είναι μία καλλιτέχνης που πάντα θα μας εκπλήσσει θετικά. Έχει άστρο θα έλεγε κανείς και με ό,τι καταπιάνεται μας γοητεύει και μας ταξιδεύει. Η Ευρυδίκη είναι από τα πολύ έντιμα και καλά παιδιά στον χώρο κι αυτό φαίνεται από την αγάπη και την εκτίμηση που εισπράττει από τον κόσμο.

Από τις 31 Οκτωβρίου ντύνεται φεγγάρι και με τη μαγευτική φωνή της μας ταξιδεύει. Μας λέει τις ιστορίες των ανθρώπων που ζουν στους τελευταίους ορόφους αυτής της πόλης. Σε αυτό το ταξίδι μαζί της η Σοφία Κουρτίδου, η Ευγενία Λιάκου, ο Χρήστος Νικολάου, ο Νίκος Σταδιάτης και ο Αντώνης Παλαμάρης. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Νικολάου.

Μια μουσική παράσταση που μιλάει για το φεγγάρι. Έχει παίξει ποτέ ρόλο το φεγγάρι στην ζωή σου; Έχεις κλάψει ποτέ κάτω από το φως ενός φεγγαριού;

Το φεγγάρι θεωρώ ήταν πάντα εκεί για μένα δίνοντας φως στις πιο σκοτεινές μου στιγμές. Αγαπώ τις νύχτες με φεγγάρι γιατί αισθάνομαι ότι κάποιος με παρακολουθεί και με προσέχει. Λες και οι δικοί μας που έχουν φύγει έχουν φτιάξει τη δική τους γωνιά κάπου εκεί ψηλά κι από κει μας στέλνουν την αγάπη τους.

Γιατί συνδέουμε το φεγγάρι πάντα με ρομαντικές και ταξιδιάρικες στιγμές; Το έχεις σκεφτεί ποτέ αυτό; Είναι πολλές φορές πρωταγωνιστής σε πίνακες ζωγραφικής αλλά και σε ρομαντικές ταινίες υπάρχει σαν φόντο.

Γιατί η μαγεία που εκπέμπει αυτό το φως μέσα στο απόλυτο σκοτάδι της νύχτας και όλο το μυστήριο γύρω από αυτό που δημιουργεί το μυαλό μας, γίνεται πηγή έμπνευσης όχι μόνο για τους εραστές της τέχνης αλλά για τον καθένα από μας. Όλοι έχουν ανάγκη να πιαστούν από κάτι μεγαλύτερο, κάτι που προκαλεί δέος. Και αυτό σου επιτρέπει να κάνεις τα πιο τρελά όνειρα.

44333011_1210938202377354_4463127948676825088_n

Όμορφες συνεργασίες σε αυτή την μουσικοθεατρική παράσταση. Πες μου τι θα δει το κοινό σου. Και πως είσαι εσύ μέσα σε αυτή την συνεργασία.

Θα δει μία παράσταση που προκαλεί συναισθήματα. Πρώτα απ’ όλα σε μας τους ίδιους. Αυτός ήταν ο στόχος και το ζητούμενο εξαρχής. Να μπούμε σε μια ιστορία η οποία θα μας οδηγήσει στον εαυτό μας. Μέσα από καινούργιους δρόμους, διαφορετικές προσεγγίσεις και τρόπους έκφρασης. Το φεγγάρι παίζει ένα παιχνίδι με το μυαλό μας. Σαν να είναι ο άλλος μας εαυτός που μας δείχνει τον τρόπο να δούμε πιο καθαρά. Έρχεται έτσι κάθε βράδυ και λέει ιστορίες που έχει δει κάπου αλλού. Ιστορίες μέσα από κείμενα και μέσα από τραγούδια, άλλες φορές με κωμικό τρόπο και άλλες με πιο δραματικό, σίγουρα καταφέρνει να μας αγγίξει. Και όπως λέει και το τραγούδι που μας χάρισε ο Θέμης Καραμουρατίδης “Μην το φοβάσαι το βράδυ, δεν είναι μόνο σκοτάδι… πάντα θα βγαίνει φεγγάρι χρυσό… έστω μισό”. Αυτό τα λέει όλα!
Επί σκηνής συναντιόμαστε 6 άνθρωποι. Ο Χρήστος Νικολάου, η Σοφία Κουρτίδου, η Ευγενία Λιάκου, ο Αντώνης Παλαμάρης και ο Νίκος Σταδιάτης. Υπάρχουν όμως και οι συντελεστές πίσω από τις “κάμερες” που έχουν βάλει ο καθένας το λιθαράκι του για το άρτιο αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Νικολάου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώτα Καλλίνη
Επιμέλεια σκηνικού: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Λίλα Νόβα
Painter Animator: Μπαρή Αλεξάνδρα

Κοστούμια και φορέματα από την κοινή μας φίλη Λίλα Νόβα! Άλλη μια συνεργασία παραμυθένια!

Η Λίλα είναι η ίδια ένα ρομαντικό πλάσμα, το καταλαβαίνει κανείς μπαίνοντας για πρώτη φορά στο ατελιέ της που είναι φανταστικό. Δε θα μπορούσε λοιπόν να μην φτιάξει κάτι ρομαντικό και παραμυθένιο για αυτή την παράσταση που γεννήθηκε με αφορμή το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν “τι είδε το φεγγάρι” και έναν πίνακα του Βαν Γκονγκ.

45725345_1225213060949868_1770263361951367168_n

Ο Θέμης Καραμουρατίδης υπογράφει το τραγούδι για το φεγγάρι και το ερμηνεύεις εσύ. Θέλω να ακούσω συναισθήματα, δυσκολίες που συνάντησες και αν συνάντησες στην ερμηνεία του. Θέλω να μου πεις πόσο δικό σου το έκανες…

Το τραγούδι το ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που το άκουσα. Έχει κι αυτό κάτι το παραμυθένιο. Κρύβει μία γλυκιά μελαγχολία και αισιοδοξία παράλληλα. Σαν εμένα. Ο Θέμης μας χάρισε ένα τραγούδι για την παράσταση το οποίο με εκφράζει απόλυτα. Δεν υπήρχε κάτι που να με δυσκολέψει για αυτόν ακριβώς το λόγο. Το τραγούδι αυτό είμαι εγώ. Η συνεργασία δε στο στίχο με την Σοφία Κουρτίδου είχε τέτοια σύμπνοια που το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει απόλυτος συντονισμός στη σκέψη και το συναίσθημα.

Ευρυδίκη-Κουρτίδου τόσο διαφορετικές αλλά και τόσο φωνάρες και οι δυο. Ανταγωνισμός υπάρχει;

Μόνο θαυμασμός υπάρχει και αλληλοεκτίμηση. Μόνο έτσι μπορώ να συνυπάρξω σε δουλειές. Με ανθρώπους που θαυμάζω. Με ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος γι αυτό που κάνουμε και έτσι οδηγούμαστε στο καλύτερο αποτέλεσμα. Και εδώ βέβαια πρέπει να αναφερθώ στον Χρήστο Νικολάου, ο οποίος είναι ο εμπνευστής της παράστασης, ο πρωταγωνιστής, ο σκηνοθέτης, ο παραγωγός, η ψυχή δηλαδή αυτής της δουλειάς και τα κάνει όλα καταπληκτικά.

 Για το κλείσιμο θέλω να μου πεις τρεις λόγους που δεν πρέπει κάποιος να χάσει το ”Τι είδε το φεγγάρι”

Θα γελάσει!
Θα κλάψει!
Θα ακούσει όμορφα τραγούδια!

Μέσα από αυτό ίσως δικαιολογήσει πολλά από όσα μπορεί να συμβαίνουν στη ζωή του και να γυρίσει σπίτι του με τη διάθεση να χαίρεται περισσότερο την κάθε στιγμή. Να δίνει σημασία στον εαυτό του και στους γύρω του, να μη φοβάται τη μοναξιά, να μη φοβάται το σκοτάδι και να αγαπά!

78b8fcf124716a04b969a90ada452d53_XL

Διαβάστε ακόμα:

Η δίαιτα των παπουτσιών: Χάστε βάρος, βγάζοντας τα παπούτσια πριν μπείτε σπίτι!

Μάντη Περσάκη : Οι γυναίκες είμαστε πιο δυνατές όταν είμαστε ενωμένες

Διαβάστε ακόμα :

Ο παλιός φούρνος στην είσοδο της αυλής

Δείτε επίσης:

Λίντα Άλμα: «ΑΓΑΠΗ μου πως θα μπορέσω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου, χωρίς εσένα»

Όταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αποχαιρέτησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη [Aφιέρωμα & Video]

Τζένη Καρέζη: Η αξέχαστη σταρ μέσα απο φωτογραφίες και δικά της λόγια

Ο κορυφαίος των κορυφαίων Μάνος Κατράκης

Ξεχασμένες ελληνικές ταινίες που χρήζουν επανεκτίμησης

Έφυγε από τη ζωή η Νινή Τζάνετ – Αδερφή του Αλέκου Τζανετάκου

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι ηλικία έχει η Ζέτα Μακρυπούλια; Πότε έγινε τόσο;;;

Δείτε ακόμα:

Αυτά είναι τα trends των παπουτσιών για το 2021 που θα λατρέψεις!

Woman & Man Secret – Τεύχος 6ο [Ιούνιος – Ιούλιος 2021]

Tranoulis Parfume: Τι να προσέξεις όταν διαλέγεις αρώματα για το καλοκαίρι

Anta Beauty Salon: Ένα ανοιχτόμυαλο κομμωτήριο!

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε επίσης:

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΠως μεταμόρφωσα την Μαρία Κορινθίου σε Frida Kahlo!
Επόμενο άρθροΓιατρός έκοψε τα γεννητικά όργανα νεογέννητου αγοριού επειδή είχε πει πως θα είναι κορίτσι