Αρχική ΓΕΥΣΗ Γρήγορο μιλφέιγ με κρέμα χαλβά

Γρήγορο μιλφέιγ με κρέμα χαλβά

mille-feuille-xalvas_359ccd717e5a8aabfb7a4cba92948c3f

Γρήγορο μιλφέιγ με κρέμα χαλβά. Απλά λαχταριστό.

Θα χρειαστούμε

1 φύλλο σφολιάτα του εμπορίου
250 γρ. χαλβά του μπακάλη (μακεδονικό)
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια του γλυκού λικέρ του καφέ
βούτυρο για το ταψί
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κόβετε το φύλλο σφολιάτας σε 3 ορθογώνια κομμάτια ισομεγέθη. Τα βάζετε σε λαμαρίνα ή μεγάλο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ελαφρώς βουτυρωμένο. Ψήνετε στους 200° C για 12′-15′. Αφήνετε τις ψημένες σφολιάτες να κρυώσουν.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Πολτοποιείτε το χαλβά στο μπλέντερ. Ανακατεύετε το λιωμένο χαλβά με τη σαντιγί με ένα πιρούνι προσθέτοντας και το λικέρ.

Απλώνετε στο ένα κομμάτι ψημένη σφολιάτα το μισό από το μείγμα του χαλβά, σκεπάζετε με τη δεύτερη σφολιάτα, απλώνετε πάνω της το υπόλοιπο μείγμα χαλβά, σκεπάζετε με την τρίτη σφολιάτα, πασπαλίζετε με άχνη και σερβίρετε το γλυκό κομμένο σε κομμάτια.

Tips:Αν θέλετε, μπορείτε να θρυμματίσετε το τελευταίο κομμάτι σφολιάτας και να πασπαλίσετε την επιφάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε επίσης:

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗ.icookgreek.com
Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με βαλσάμικο
Επόμενο άρθροΟ Νίκος Χατζηνικολάου μιλάει για την περιπέτεια της υγείας του: ”Είχα ανεύρισμα στον εγκέφαλο και… ”