Αρχική ΓΕΥΣΗ Πανεύκολη αγιορείτικη συνταγή για πατατοκεφτέδες!

Πανεύκολη αγιορείτικη συνταγή για πατατοκεφτέδες!

panefkoli-agioritiki-sintagi-gia-patatokeftedes-ediva.gr_

Πανεύκολη αγιορείτικη συνταγή για πατατοκεφτέδες! Σήμερα θα σας δείξω πως να κάνεις την πανεύκολη αγιορείτικη συνταγή για πατατοκεφτέδες. Είναι πεντανόστιμη, πλούσια σε γεύση και φυσικά το βασικό υλικό της είναι η πατάτα!

Θα χρειαστούμε

1 κιλό πατάτες
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ ελαιόλαδο
200γρ. τυρί σόγιας
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 κ.σ χυμό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
σπορέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Πλύνε τις πατάτες και βάλτες να βράσουν σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν, στράγγιξε τες , ξεφλούδισε τες και είτε με το πιρούνι, είτε με το εξάρτημα που πολτοποιείς τις πατάτες, είτε στον μύλο του πουρέ, πολτοποίησε τις πατάτες. Στόχος είναι να γίνει σαν πουρές. Να μην έχει μεγάλα κομμάτια.

Tip: Εγώ βράζω πάντα τις πατάτες με τη φλούδα και για αυτό πάντα τις πλένω από πριν πολύ καλά. Παρόλα αυτά μπορείς να τις ξεφλουδίσεις και έπειτα να τις βράσεις.

Στο μπολ που έκανες τις πατάτες πουρέ, ρίξε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Το τυρί σόγιας κόψτο και αυτό σε μικρά κομματάκια για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφη η ζύμη σου. Εφόσον, τα ανακάτεψες όλα καλά, βάλε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ωρίτσα να σφίξει. Μόλις περάσει μισή ώρα, βάλε σπορέλαιο σε ένα τηγάνι, δώσε στους πατατοκεφτέδες σου ό,τι σχήμα θέλεις, πέρνα τους από το αλεύρι και τηγάνισε τους μέχρι να ροδίσουν. Οι αγιορείτικοι πατατοκεφτέδες σου είναι έτοιμοι!

Bonus Tips:
Αν δεν σου αρέσει το μοσχοκάρυδο ή ο μαϊντανός ή ο δυόσμος, θα μπορούσες να τα παραλείψεις, αν και δίνουν υπέροχο άρωμα και γεύση στο φαγητό. Μπορείς να παραλείψεις το σκόρδο, αν θες να σου βγουν πιο ελαφριοί οι κεφτέδες. Τέλος, αν δεν νηστεύεις και από γαλακτοκομικά μπορείς να βάλεις κανονική φέτα, αντί για σόγιας.

Και μην ξεχνάτε κάντε like στη σελίδα μας στο facebook  να μαθαίνετε όλα τα νέα και ακολουθείστε μας στο instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗediva.g
Προηγούμενο άρθροΑυθεντικό Καζάν Ντιπι!
Επόμενο άρθροΠότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων