Αρχική ΓΕΥΣΗ Εύκολο Λαχματζούν για όλη την οικογένεια

Εύκολο Λαχματζούν για όλη την οικογένεια

Εύκολο-Λαχματζούν

Εύκολο Λαχματζούν για όλη την οικογένεια. Το λαχματζούν είναι από τα πιο αγαπημένα, πραγματικά δεν μπορώ ν΄αντισταθώ σε αυτή την ανατολίτικη πίτσα! Αρμένικη, κυπριακή ή πολίτικη συνταγή δεν έχει σημασία όλα λίγο πολύ είναι το ίδιο και περισσότερο διαφέρουν στα συνοδευτικά.

Τι θέλει το λαχματζούν για να γίνει τέλειο; Τα μπαχαρικά του, λεπτή ζύμη και καλό ζύμωμα του κιμά.

Τα μπαχαρικά είναι ένα μείγμα από κύμινο, κανέλα, κόκκινο γλυκό και καυτερό πιπέρι σίγουρα, συχνά προσθέτω μια πρέζα από το σπιτικό garam masala.

Ο κιμάς θα πρέπει να μπει σε πολύ λεπτή στρώση αφού πρώτα ζυμωθεί με τα λαχανικά, τον πελτέ, αρκετό ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.

Και τέλος η ζύμη! Όπου η ζύμη για πίτσα με προζύμι της alfa θα κάνει απόλυτα λαχταριστό το εύκολο λαχματζούν σα να έφτιαχνες τη ζύμη με τα χέρια σου, αρκεί να την ανοίξεις με τον πλάστη.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Υλικά

– 1 συσκευασία φύλλο ζύμης για πίτσα με προζύμι «από σπίτι» της alfa
– 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
– 1 κόκκινη πιπεριά
– 1 πράσινη πιπεριά
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
– 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
– 40 ml. ελαιόλαδο
– ¾ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
– ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι
– ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
– ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε

– 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
– 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
– 1 πράσινη σαλάτα ή μαρούλι
– 1-2 λεμόνια
– Μπούκοβο

Εκτέλεση Συνταγής

Ψιλοκόβουμε πολύ λεπτά όλα τα λαχανικά, βάζουμε τον κιμά σ΄ένα μπωλ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα λαχανικά, τον τοματοπελτέ, 2-3 κουταλιές της σούπας νερό και το ελαιόλαδο, ζυμώνουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 20’.

Αφήνουμε τη συσκευασία ζύμης για πίτσα με προζύμι “από σπίτι” της alfa εκτός ψυγείου για περίπου 20′. Προθερμαίνουμε το φούρνο και μέσα βάζουμε το δίσκο ψησίματος που θα ψήσουμε το λαχματζούν ώστε να «κάψει».

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο σε λεπτή ζύμη επάνω σε αντικολλητικό χαρτί το οποίο έχουμε πασπαλίσει προηγουμένως με αλεύρι και με τη βοήθεια ενός πλάστη πιέζουμε μέχρι να διπλασιαστεί και να λεπτύνει.

Απλώνουμε σε λεπτή στρώση τον κιμά με κουτάλι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20’ στο χαμηλότερο ράφι στους 175ο C. Μέχρι να ψηθεί το λαχματζούν αραιώνουμε το γιαούρτι με λίγο νερό, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπούκοβο.

Σερβίρουμε το ζεστό λαχματζούν με το γιαούρτι, τη σαλάτα, φέτες λεμόνι και επιπλέον μπούκοβο.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το λαχματζούν μοσχαρίσιο κιμά και αρνίσιο κιμά ή ανάμεικτο
– Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και μια μεγάλη, αποφλοιωμένη και ψιλοκομμένη
– Τον κιμά μπορούμε να τον έχουμε έτοιμο στο ψυγείο
– Στο λαχματζούν ταιριάζει και ο κόλιανδρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗfunkycook
Προηγούμενο άρθροΣΟΚ: Αύριο θα γεννούσαν το παιδάκι τους, χθες σκοτώθηκαν και οι τρεις!
Επόμενο άρθροΡολά Σφολιάτας Γεμιστά με Κάστανα και Σοκολάτα