Αρχική ΓΕΥΣΗ Ρολά Σφολιάτας Γεμιστά με Κάστανα και Σοκολάτα

Ρολά Σφολιάτας Γεμιστά με Κάστανα και Σοκολάτα

Ρολά-Σφολιάτας-Γεμιστά-με-Κάστανα-και-Σοκολάτα-1074×483

Ρολά Σφολιάτας Γεμιστά με Κάστανα και Σοκολάτα. Κάθε φορά που βλέπω κάστανα το πρώτο που σκέφτομαι είναι τα ζεστά κάστανα από την φουφού του καστανά. Έξι-εφτά καυτά κάστανα στο χωνάκι από εφημερίδα για 30 δραχμές!

Είμαι σίγουρη πως έχεις την ίδια εικόνα. Ο «δικός» μας καστανάς εμφανιζόταν ξαφνικά έξω από το σχολείο μας στα τέλη του Οκτώβρη και εξαφανίζονταν, έτσι απλά μια μέρα, στα μέσα του Μάρτη.

Σίγουρα η γεύση από τα σιγοψημένα κάστανα στη φουφού δεν συγκρίνεται με τα βραστά, ούτε με τα ψητά στο φούρνο και προφανώς γι΄αυτό το λόγο ακόμη και σήμερα αν τυχόν δεις καστανά γύρω του γίνεται ένας χαμός!

Όπως κάθε χρόνο ετσι και φέτος οι καλοί μου φίλοι Τζίνα και Βαγγέλης που αποφάσισαν να «πάρουν» τα βουνά, μου στέλνουν χειμωνιάτικο πεσκέσι με όλα τα βουνίσια δικά τους καλούδια όπως κάστανα, καρύδια, ακτινίδια και άλλα.

Φέτος τα κάστανα ήταν πολλά! Έτσι εκτός από γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα και λικέρ, έφτιαξα και μια κρέμα κάστανο που ήταν φανταστική.

Και ήταν τόσο ξεχωριστή και πάρα πολύ εύκολη που πλέον την φτιάχνω συχνά με έτοιμα προβρασμένα κάστανα. Αυτή η κρέμα δεν έχει καθόλου ζάχαρη και κρατάει ζωντανή την πλούσια γεύση του θρεπτικού κάστανου!

Την πρώτη φορά την έφτιαξα για να γεμίσω ένα τσουρέκι και τη δεύτερη για να φτιάξω αυτά τα τόσο εθιστικά ρολά από σφολιάτα, σοκολάτα ένας αξεπέραστος συνδυασμός!

Ζύμη Σφολιάτας Συνταγές Alfa

Για να φτιάξω τα ρολά χρησιμοποίησα τη «σφολιάτα του χεριού σας της alfa» , μια σφολιάτα ανώτερης ποιότητας που μου έδωσε ακριβώς το αποτέλεσμα που είχα φανταστεί, τραγανό και με νόστιμη γεύση.

Επίσης επειδή μιλάμε για ένα ρολό και μάλιστα γεμιστό, εντυπωσιάστηκα γιατί το φύλλο αυτό παρέμεινε σταθερό, δεν έσπασε και δεν μαλάκωσε, κρατώντας τη γέμιση μέσα ακόμη και κατά το ψήσιμο. Το μετά; Θα το δεις όταν δοκιμάσεις αυτή τη λαχταριστή συνταγή που κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί ακόμη και μόνο από τη μυρωδιά της σφολιάτας!

Ρολά Σφολιάτας Γεμιστά με Κάστανο και Σοκολάτα

Χρόνος Προετοιμασίας: 30′
Χρόνος Ψησίματος: 40′
΄Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 16

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα του χεριού σας της alfa

Για την κρέμα κάστανο

400 γρ. κάστανα
50 ml. κονιάκ ή μπράντυ
80 ml. φυτικό έλαιο ή ελαιόλαδο
150 ml. ml. ζεστό γάλα ή νερό
50 ml. σφένδαμο ή μέλι
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Επιπλέον θα χρειαστούμε

150 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
50 γρ. ζάχαρη μαύρη
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας

100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
50 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. φουντουκόψιχα

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φύλλα σφολιάτας να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τα ρολά.

Η κρέμα κάστανο

Όσο ξεπαγώνει η σφολιάτα ετοιμάζουμε την κρέμα από κάστανα επιλέγοντας τον τρόπο, αν δηλαδή θα τα βράσουμε ή θα τα ψήσουμε. Σε κάθε περίπτωση για να φτιάξουμε την κρέμα, τα κάστανα χρειάζεται να είναι ζεστά.

Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε επεξεργαστή τροφίμων και τα πολτοποιούμε για 3-4 λεπτά ώστε να πάρουμε μια βελούδινη κρέμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα ρολά.

Στον πάγκο μας απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και επάνω του ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας της alfa. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα κρέμας από κάστανα και προσθέτουμε τη μισή μαύρη ζάχαρη και την κουβερτούρα.

Κλείνουμε τη σφολιάτα σε ρολό από τη μεγάλη της πλευρά και κόβουμε σε 8 ισόποσα κομμάτια. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το άλλο φύλλο σφολιάτας και τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρουμε τα ρολά σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας κενό μεταξύ τους.

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με το βούτυρο και αλείφουμε τα ρολά. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 175ο C στο αερόθερμο.

Όσο ψήνονται τα ρολά ετοιμάζουμε το γλάσο: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια καλή βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τη σοκολάτα τεμαχισμένη και τη φουντουκόψιχα.

Μόλις βγουν ζεστά τα ρολά περιχύνουμε με το σοκολατένιο γλάσο και σερβίρουμε αμέσως!

Σημειώσεις για την συνταγή:

– Αν χρησιμοποιήσουμε νερό για την κρέμα η γεύση θα είναι λιγότερο πλούσια αλλά πιό κοντά στη φυσική γεύση του κάστανου σε σχέση με το ενδεχόμενο που θα χρησιμοποιήσουμε γάλα, προσωπικά προτιμώ το νερό
– Το γλάσο σοκολάτας μπορεί να αντικατασταθεί από έτοιμο άλειμμα σοκολάτας
– Τα φουντούκια μπορούν ν΄αντικατασταθούν από καρύδια

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο instagram 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;

Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…

Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…

Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



ΠΗΓΗfunkycook
Προηγούμενο άρθροΕύκολο Λαχματζούν για όλη την οικογένεια
Επόμενο άρθροΖώδια στα γρήγορα: Ημερήσιες πλανητικές επιρροές ΤΡΙΤΗ 27/11