Έπιασε κρύο; 3 σούπες βελουτέ που θα σε ζεστάνουν! Για τις ημέρες που δεν μπορείς να κουνήσεις τα άκρα σου από το κρύο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι ένα ζεστό ρόφημα ή μια «μπομπάτη» βελουτέ σούπα!
Το ρόφημα είναι καλό και ζεστό, ωστόσο, δεν σε «κρατάει’ για ώρα. Το ζητούμενο είναι να εξασφαλίσεις στον οργανισμό σου κάτι που να τον γεμίσει βιταμίνες και ενέργεια για να σε ζεστάνει και να επιβιώσεις αυτό το βάναυσο κρύο.
Σούπα βελουτέ με μανιτάρια
Υλικά
1 1/4 κιλό άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
4 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου χαμηλό σε λιπαρά
1 συσκευασία μανιτάρια (σιτάκε) καθαρισμένα χωρίς το κοτσάνι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τα ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια με το χυμό λεμονιού. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακάτεψε το ζωμό κοτόπουλου με τα ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια (σιτάκε) και το σκόρδο και άφησέ τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το λάδι.
Πρόσθεσε τα κομμένα μανιτάρια και μαγείρεψε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά.
Αλατοπιπέρωσε.
Πολτοποίησε τη σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ και βάλε πίσω στην κατσαρόλα και ανακάτεψε με την κρέμα γάλακτος.
Σιγόβρασε για 2 λεπτά, πρόσθεσε το κόλιανδρο και αλατοπιπέρωσε.
Σέρβιρε με γαρνιτούρα από σοταρισμένα μανιτάρια και μαϊντανό.
Σούπα βελουτέ με καρότο
Υλικά
2½ κιλά καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1.5 λίτρο ζωμό κότας
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι σκόρδο σε κόκκους
60 γραμμάρια κονσερβοποιημένα πράσινα τσίλι σε κύβους
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
Βάλε τα καρότα σε ένα ταψί, ρίξε από πάνω λάδι και ανακάτεψε.
Πασπάλισε με 1 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι και ψήσε τα για 45-60 λεπτά ανάλογα με το πάχος των καρότων.
Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σόταρε το κρεμμύδι.
Πρόσθεσε τις πατάτες, τα ψητά καρότα, το ζωμό κότας, το τζίντζερ, το κύμινο, τις πιπεριές τσίλι και το σκόρδο.
Σκέπασε την κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, ή έως ότου όλα τα λαχανικά είναι μαλακά.
Αφαίρεσε το καπάκι και σιγόβρασε για άλλα 10 λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να γίνει πουρές.
Μετάφερε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, ρίξε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε.
Άφησε τη σούπα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά.
Σούπα βελουτέ με πατάτα
Υλικά:
600 γρ πατάτες
1 καρότο
1 πράσο
1 κρεμμύδι
500 μλ ζωμό λαχανικών
100 ml κρέμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο
κανέλα
κάρυ
αλάτι, πιπέρι
λάδι
Οδηγίες
Ξεφλουδίζεις τα λαχανικά και τα κόβεις σε μικρά κομματιά.
Τα μαγειρεύεις σε λάδι για 5 με 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνεις τα μπαχαρικά και το ζωμό.
Βράζεις για 25 με 30 λεπτά.
Τέλος προσθέτεις την κρέμα γάλακτος.
Τα χτυπάς στο μίξερ και τελείωσες!
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο instagram
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εσύ έχεις φτιάξει Carrot Cake χωρίς ψήσιμο;
Σούπα από σοκολάτα! Το μυστικό για να την κάνεις σε 10 λεπτά…
Μερέντα χωρίς λάδι! Γλυκό με ελάχιστες θερμίδες…
Φανουρόπιτα η ιστορία του Αγίου και πως την φτιάχνουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
Φτιάξτε Πατάτες Τηγανητές από…Πράσινα Φασόλια
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!
Πηλιορείτικο σφουγγάτο: Δείτε πως θα φτιάξατε την πιο γευστική ομελέτα !