Αρχική ΒΙΒΛΙΟ Επικαιρότητα Το Koita Magazine στην πρώτη παρουσίαση του μυθιστορήματος “Απλώς έτυχε”

Το Koita Magazine στην πρώτη παρουσίαση του μυθιστορήματος “Απλώς έτυχε”

ΜΠΑΛΗ 5

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, στα πρόσωπα των οποίων όλοι θα αναγνώσουμε/αναγνωρίσουμε κάτι οικείο: ένα κομματάκι αλήθειας από τον εαυτό μας, από την ιστορία ενός φίλου, ενός γείτονα, από ένα περιστατικό που ακούσαμε τυχαία στις ειδήσεις… Κι αυτή η  αλήθεια μπορεί να μας ξαφνιάσει, όμως κατά βάθος ξέρουμε ότι υπήρχε και υπάρχει πάντα εκεί.

Πόσα μυστικά μπορούμε να κρύψουμε ακόμα και από τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους; Πόσες μάσκες πρέπει να πέσουν  μέχρι ο καθένας από εμάς να καθαρίσει το σκοτάδι μέσα του και να λάμψει ο πραγματικός του εαυτός;

ΜΠΑΛΗ 3

ΜΠΑΛΗ 6

Αυτά και άλλα παρόμοια θα μας προβληματίσουν στο πρώτο μυθιστόρημα της Βάγιας Μπαλή με τίτλο «Απλώς έτυχε», στην επίσημη παρουσίαση του οποίου βρέθηκε το Koita Magazine το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο όμορφο Βιβλιοκαφέ Έναστρον στην οδό Σόλωνος.

ΜΠΑΛΗ 8

ΜΠΑΛΗ 1

Ο ζεστός, προσεγμένος πολυχώρος ήταν περιτριγυρισμένος από – τι άλλο φυσικά –βιβλιοθήκες και βιβλία, και κατάμεστος τόσο στον κυρίως χώρο όσο και στα δύο άλλα επίπεδα – ένα υψηλότερο κι ένα πιο χαμηλά. Παρουσίαση και αποσπάσματα διαβάστηκαν από: την Ειρήνη Βαρβάρα Λαγουβάρδου, (Ψυχολόγος – Λογοτέχνης), τη Στέλλα Σουραφή (Φιλόλογος – ποιήτρια), τη Σοφία Κοντογεώργου, (Ποιήτρια) και την ηθοποιό Ροδούλα Δαραβέλα.

Καλοτάξιδο το βιβλίο σου Βάγια!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άρτεμις.

Φωτογραφίες: Σωτηρία Κακαγιά

ΜΠΑΛΗ 7

ΜΠΑΛΗ 9

ΜΠΑΛΗ 2

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Βάγια Μπαλή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983.

Σπούδασε στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης των ΤΕΙ Αθήνας και εργάστηκε για διάφορες δημόσιες και ιδιωτικές βιβλιοθήκες – μεταξύ αυτών, του νοσοκομείου ΚΑΤ, του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, του 51ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, του Μάριου Πλωρίτη, κ.ά.

Επί σειρά ετών ασχολείται με τη συγγραφή ποιημάτων, πεζών κειμένων και άρθρων, πολλά από τα οποία έχουν φιλοξενηθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και blogs. Έχει διακριθεί σε ποιητικούς διαγωνισμούς. Ποιήματά της έχουν χρησιμοποιηθεί σε έργα της μουσικού Άννας Στερεοπούλου.

Το 2017 κυκλοφόρησε η ποιητική της συλλογή «Ο χρόνος βέλος» (εκδόσεις Αρισταρέτη). Το «Απλώς έτυχε» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροSanta Claus Kingdom | Το Παγωμένο Βασίλειο με τα αμέτρητα παιχνίδια
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη πρώην εστεμμένη σε καλλιστεία – Εκδιδόταν αντί 500 ευρώ
Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικών-Ψυχολογίας) και συνέχισε τις σπουδές της στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών «γλωσσολογία». Συνεργάστηκε με ιστοσελίδες Εναλλακτικής Δράσης και Ψυχολογίας στον τομέα της μετάφρασης και με τις καλλιτεχνικές ιστοσελίδες Mindradio, Culturenow και Fermou-Art στον τομέα κριτικής θεάτρου, κινηματογράφου και βιβλίου. Πλέον αρθρογραφεί στο περιοδικό Koita Magazine.