Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Υπέροχα θεατρικά κοστούμια του ΚΘΒΕ «ζωντανεύουν» μέσα σ’ένα βιβλίο!

Υπέροχα θεατρικά κοστούμια του ΚΘΒΕ «ζωντανεύουν» μέσα σ’ένα βιβλίο!

unnamed (6)
Γιώργος Βακαλό Φρήντριχ Σίλλερ Μαρία Στούαρτ (σκηνοθεσία: Μήτσος Λυγίζος), 1964 Ελισάβετ (Αλέκα Παΐζη)

Στις 19 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε ο κατάλογος της μόνιμης έκθεσης κοστουμιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Ίχνη του εφήμερου», η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Βασιλικού Θεάτρου.

Φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ελκυστικό βιβλίο για τους φίλους του θεάτρου αλλά και να εμπλουτίσει την περιορισμένη βιβλιογραφία για το θέατρο και την ενδυματολογία στην Ελλάδα.

Εκτός από πλούσιο φωτογραφικό υλικό (φωτογραφίες κοστουμιών του Τάσου Θώμογλου, ζωγραφικές μακέτες), περιλαμβάνει χαιρετισμούς του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκηκαι του Προέδρου του ΔΣ του ΚΘΒΕ,Άρη Στυλιανού, κείμενα των επιμελητών της έκθεσης, της σκηνογράφου-ενδυματολόγου Ιουλίας Σταυρίδου και της αρχιτέκτονος-μουσειολόγου Βίκυς Κερτεμελίδου, καθώς και της θεατρολόγου ΔηώςΚαγγελάρη. Παράλληλα, παρουσιάζει βιογραφικά σημειώματα 31 ενδυματολόγων και αναλυτικό κατάλογο όλων των ενδυματολόγων που συνεργάστηκαν με το ΚΘΒΕ στα 57 χρόνια λειτουργίας του. Επίσης, περιέχει αγγλικό επίμετρο.

Διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία του ΚΘΒΕ από τις 19 Δεκεμβρίου στην τιμή των 10 €.

 

Οι 31 ενδυματολόγοι που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο είναι οι: Γιώργος Ανεμογιάννης, Γιώργος Ασημακόπουλος, Γιώργος Βακαλό, Βασίλης Βασιλειάδης, Σπύρος Βασιλείου, ΝτένηΒαχλιώτη, Απόστολος Βέττας, Ρένα Γεωργιάδου, Νίκος Εγγονόπουλος, Λίζα Ζαΐμη, Δαμιανός Ζαρίφης, Γιώργος Ζιάκας, ΛιλήΚεντάκα, Κλεόβουλος Κλώνης, Γιάννης Κύρου, ΚέννυΜακΛέλλαν, Ιωάννα Μανωλεδάκη, Γιάννης Μετζικώφ, Χρήστος Μπρούφας, Δημήτρης Μυταράς, Νίκος Νικολάου, Αγνή Ντούτση, Ιωάννα Παπαντωνίου, Φαίδων Πατρικαλάκις, Γιώργος Πάτσας, Νίκος Πετρόπουλος, Νίκος Σαριδάκης, Νίκος Σαχίνης, Βασίλης Φωτόπουλος, Διονύσης Φωτόπουλος, Σάββας Χαρατσίδης.

 

 

unnamed (6)
Γιώργος Βακαλό
Φρήντριχ Σίλλερ Μαρία Στούαρτ
(σκηνοθεσία: Μήτσος Λυγίζος), 1964
Ελισάβετ (Αλέκα Παΐζη)

 

unnamed (5)
Γιάννης Κύρου
Σοφοκλής Αντιγόνη
(σκηνοθεσία: Κωστής Μιχαηλίδης), 1970
Κρέων (Νικήτας Τσακίρογλου

 

Η έκθεση κοστουμιών «Ίχνη του εφήμερου» καθώς και η εκτύπωση του αντίστοιχου καταλόγου εντάσσονταιστο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτούνται απότην Ελλάδα (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Στην έκδοση του καταλόγου συνέβαλε με την ευγενική χορηγία του το MediterraneanCosmos.

unnamed (7)
Νίκος Σαχίνης
Αριστοφάνης Πλούτος
(σκηνοθεσία: Κυριαζής Χαρατσάρης), 1969
Δούλα της Γριάς (Σοφία Λάππου)

unnamed (8)


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΓιώργος Σαμαράς: Γνωρίστε τον μοναδικό ”Shoes artist” στην Ελλάδα και πρωτοπόρο από το 1999
Επόμενο άρθροΠέτρος Γαϊτάνος: ”Tα παιδιά και ο γάμος είναι “αμαρτία”