Αρχική ΘΕΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 9 θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις μέσα στις γιορτές!

9 θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις μέσα στις γιορτές!

collage

Η εορταστική περίοδος συνεχίζεται και τι καλύτερο από απολαυστικές παραστάσεις με την παρέα!

Έργα αξιόλογα, με ερμηνείες δυνατές! Διαλέξτε την αγαπημένη σας!

 

Ερωτευμένος Σαίξπηρ –  Ελληνικός Κόσμος – ΘΕΑΤΡΟΝ

glvronvfmx5ba38ab9ed3af

Μια ιστορία αγάπης αφιερωμένη σε αυτόν που έγραψε τη διασημότερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών…

Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί μία φανταστική ιστορία από τη ζωή του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τον ρόλο του οποίου αναλαμβάνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, σε μία ακόμη εμπνευσμένη σύμπραξη του ευρηματικού σκηνοθέτη με τον άξιο ηθοποιό. Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Γιώργος Κοψιδάς, Δήμητρα Λημνιού, Θάνος Μπίρκος, Νίκος Ορφανός, Σωκράτης Πατσίκας, Γιάννης Ποιμενίδης

«Έξι Μαθήματα Χορού σε Έξι Εβδομάδες» – Θέατρο Ιλίσια

N.TSALIKH-D.PAPADOPOULOS_low7091_ 6 MA8HMATA XOROU copy

Δύο ασύμβατοι κόσμοι μέσα από τη μουσική και το χορό έρχονται κοντά για να μιλήσουν για τη σκληρότητα, τη μοναξιά, τη διαφορετικότητα, τον εγωισμό των ανθρώπων και την ανάγκη για αγάπη και συντροφικότητα. Μία συγκινητική ιστορία δύο ιδιαίτερων ανθρώπων με πολύ χιούμορ, μουσική και χορό.  Την  τρυφερή και συγκινητική ιστορία δυο μοναχικών ανθρώπων,  που συναντιούνται στο έργο του Ριτσαρτ Αλφιέρι «Έξι Μαθήματα Χορού σε Έξι Εβδομάδες», μπορούμε να παρακολουθήσουμε από τις 11 Δεκεμβρίου στο Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ, σε μετάφραση  Αντώνη Γαλέου,απόδοση-σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου και πρωταγωνιστές την  Ναταλία Τσαλίκη και τον Δημοσθένη Παπαδόπουλο.

Γαμήλιο Εμβατήριο – Σύγχρονο Θέατρο

main_gamilio_emvatirio_1

Η ομάδα ΑΝΙΜΑ, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις “Έξοδος” (υποψήφια για το βραβείο Κάρολος Κουν) και “Ζητιάνος”, συνεργάζεται με την Κωνσταντίνα Μιχαήλ, τον Κωνσταντίνο Κάππα και τη Μαίρη Χήναρη στο έργο Γαμήλιο Εμβατήριο του Άγγελου Τερζάκη, που ανεβαίνει στο Σύγχρονο Θέατρο, σε συμπαραγωγή με το ΔηΠεΘε Ρούμελης και σε συνεργασία με τη Λυκόφως. Ένα από τα πιο σημαντικά νεοελληνικά θεατρικά έργα του 20ού αιώνα ανεβαίνει στη σκηνή μετά από πολύ καιρό για 18 μόνο παραστάσεις σε μια πρωτότυπη σκηνοθεσία.  Η σκηνική προσέγγιση, λοιπόν, επικεντρώνεται στο γεγονός ότι η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά, ανοίγοντας έναν διάλογο του τότε με το σήμερα. Γι’ αυτόν το λόγο, η ανδρική παρουσία θα είναι συμβολική με την ύπαρξη μόνο ενός άνδρα ηθοποιού που θα υποδυθεί όλους τους αντρικούς ρόλους. Με αυτόν τον τρόπο τονίζεται η ιδέα, ότι η εικόνα του άντρα στα μάτια αυτών των γυναικών είναι μία και είναι ίδια. Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Κάππας, Πέτρα Μαυρίδη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Κατερίνα Μπιλάλη, Γιώτα Τσιότσκα, Μαίρη Χήναρη

«Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» – Θέατρο Θησείον

T103_06c

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία (Νικορέστης Χανιωτάκης & Γεράσιμος Σκαφίδας) παρουσιάζει στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο Καλός Άνθρωπος του Σετσουάν» («Der gute mensch von Sezuan»), ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας σε μετάφραση-σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και πρωτότυπη μουσική Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Κεντρική θέση κατέχουν από την μία ο έρωτας, ως μια σαρωτική δύναμη που υπερβαίνει την λογική της ηρωίδας, από την άλλη η μητρότητα, που φέρνει την ηρωίδα αντιμέτωπη με την πιο ακραία εκδοχή της σκληρότητάς της – για να σώσει το παιδί της υιοθετεί ένα ακόμα σκληρότερο προφίλ. Η έγκυος Σεν Τε είναι η σκληρότερη και πιο αδίστακτη στιγμή της μεταμόρφωσής της ως Σουι Τα. Τους εμβληματικούς ρόλους του έργου ενσαρκώνουν: Σεν Τε/Σουί Τα: Πέγκυ Τρικαλιώτη, Ιδιοκτήτρια Μι Τσου: Λήδα Πρωτοψάλτη, Βανγκ: Γεράσιμος Σκαφίδας, Αεροπόρος Γιανγκ Σουν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κουρέας Σου Φου: Κώστας Κάππας, Χήρα Σιν: Μπέτυ Αποστόλου, Μαραγκός Λιν Το: Γιάννης Καλατζόπουλος, Θεός: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Κυρία Γιανγκ: Βαλέρια Δημητριάδου.

”Χαμάμ Γυναικών” – Θέατρο Ακάδημος 

CW2B9402b

Η Βάσια Παναγοπούλου σκηνοθετεί έναν θίασο που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες ηθοποιούς, τις: Βίλμα Τσακίρη, Γιάννα Σταυράκη, Μυριέλλα Κουρεντή, Φιλίτσα Καλογεράκου, Ελευθερία Ρήγου, Τέτα Καμπουρέλη.Σε ένα χαμάμ στο Λονδίνο, συγκεντρώνονται κάθε τόσο γυναίκες που αντιμετωπίζουν την ζωή τους διαφορετικά η μία από την άλλη. Στον φιλόξενο χώρο του παλιού κτιρίου, εξομολογούνται τα καθημερινά,  χαλαρώνουν, αστειεύονται  και ξεπλένουν το κορμί τους και την ψυχή τους από τους  ρύπους. Κάποια στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να κλείσει το χαμάμ. Και τότε οι γυναίκες αποφασίζουν να αντισταθούν.

«Shirley Valentine» – Θέατρο Ριάλτο

zak_viemon (300)

Ο Αλέξανδρος Ρήγας μεταφράζει και σκηνοθετεί με απόλυτη μαεστρία την Μπέσσυ Μάλφα σε έναν μονόλογο γεμάτο συγκίνηση, γέλιο και γλύκα! Έναν μονόλογο που ”μιλά” στις καρδιές μας, χωρίς ίχνος δασκαλοκεντρισμού, αλλά ταύτισης με το υπαρκτό! Η Μπέσυ Μάλφα, ερμηνεύει με πάθος, ένταση και με την εμπειρία που την διακρίνει, έναν ρόλο που θα λέγαμε πως της ταιριάζει γάντι. Για 100 περίπου λεπτά υπάρχει μόνη πάνω στην σκηνή, αλλάζει κοστούμια, εκφράσεις, ψυχοσύνθεση. Πόσο δύσκολο και συνάμα ριψοκίνδυνο. Κι όμως, καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, μέσα από την κωμικότητα αλλά και την δραματικότητα των στιγμών!

ART – Mικρό Παλλάς

0259

Η καλύτερη κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά έρχεται στο Μικρό Παλλάς τον Οκτώβριο με τους Θοδωρή Αθερίδη, Άλκι Κουρκουλο και Γιώργο Πυρπασόπουλο, σε μετάφραση του Σταμάτη Φασουλή και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη.  Ένας ζωγραφικός πίνακας, εξαιρετικά αφηρημένος, θα γίνει η αιτία να δοκιμαστεί για τα καλά η φιλία τριών ανδρών.
Η ακριβή αγορά του ως επιλογή του ενός, θα προκαλέσει γενικευμένη κρίση στη σχέση τους.Θα αναθεωρηθούν όλες οι άτυπες «βεβαιότητες», οι «σταθερές» που διαμορφώνονται μέσα στα χρόνια μεταξύ των φίλων. Η τέχνη μας εμπαίζει; Η ελευθερία της έκφρασης μήπως λειτουργεί ως άσυλο για τσαρλατάνους; Τι θα πει «αυτό το έργο μιλάει μέσα μου»;

«Έγκλημα στο Orient Express»- Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

IMG_5302-Edit-Edit-2_2

Το συγκλονιστικό έργο της Άγκαθα Κρίστι, ήρθε για πρώτη φορά  στην Ελλάδα,  στο Θέατρο ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ. Η απόδοση του πασίγνωστου μυθιστορήματος σε θεατρικό έργο που έκανε ο Κεν Λούντβιχ,  συναρπάζει και να συγκινεί. Μια μεγάλη παραγωγή: σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη, με έναν θίασο έντεκα μεγάλων πρωταγωνιστών και σκηνικά και κοστούμια που εντυπωσιάζουν, το Έγκλημα στο OrientExpressθα διαλευκάνουν στην σκηνή του Θεάτρου Δανδουλάκη Τετάρτη με Κυριακή τον φετινό χειμώνα οι: Κάτια Δανδουλάκη, Δάνης Κατρανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος,  Τάσος Χαλκιάς, ΤαμίλαΚουλίεβα, Τάνια Τρύπη, Τάκης Παπαματθαίου, Λένα Δροσάκη, Άγγελος Μπούρας, Λευτέρης Ζαμπετάκης και η Όλγα Πολίτου.  Στο Έγκλημα στο OrientExpress –το πιο διάσημο κι αγαπημένο αστυνομικό της Αγκαθα Κρίστι-ο Αντώνης Καλογρίδης σκηνοθετεί με έμπνευση. Η ανάμειξη στην ιστορία του διάσημου Ηρακλή Πουαρό,  η γοητευτική  πλοκή, η γεμάτη  μυστήριο και ανατροπές, οι χαρακτήρες και η μεταξύ τους διασύνδεση,συναρπάζουν και γοητεύουν. Όλα είναι διαφορετικά απ’ ότι δείχνουν, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σκηνή.  Και όλα καθορίζονται τελικά από  το μεγάλο δίλημμα:  μπροστά στην φρίκη του φόνου ενός παιδιού,ποια τιμωρία είναι δίκαιη και ηθική,ποιος μπορεί να γλιτώσει από τον θείο και τον ανθρώπινο νόμο…

«Ο Άσχημος» – Τempus Verum

2571615

Ο Δημήτρης Λάλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου Tempus Verum-Εν Αθήναις μεταφράζει και σκηνοθετεί τη μαύρη κωμωδία του Γερμανού Marius Von Mayenburg, «Ο Άσχημος».Ένα έργο που λειτουργεί παράλληλα σε δύο επίπεδα. Σε πρώτο πλάνο είναι μια ευφυής φάρσα με γρήγορους και αιχμηρούς διαλόγους, που εναλλάσσει το χιούμορ με την τραγικότητα. Μπορεί να ιδωθεί, όμως, και ως μια φιλοσοφική αλληγορία, όπου στο φόντο αναπτύσσεται η κοινωνική ένταση ανάμεσα στον καπιταλισμό και την ανθρώπινη μοναξιά.  Οι ηθοποιοί που πλαισιώνουν την παράσταση (Θανάσης Δόβρης, Βάσω Καβαλιεράτου, Συμεών Τσακίρης, Μιχάλης Βρεττός) εναρμονίζονται άρρηκτα με τα δεδομένα του έργου, ελίσσονται δίχως υπερβολές επί σκηνής, ενώ έχουν κι απίστευτη χημεία!

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο instagram 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΈκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, Χιόνια στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΔείτε ζωντανά το ταξίδι του Άϊ Βασίλη από την Λαπωνία