Αρχική ΘΕΑΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ο Αργύρης Μάρδας αναζητώντας το “Νέο θέατρο” βρέθηκε στην παράσταση “Μάνα” –...

Ο Αργύρης Μάρδας αναζητώντας το “Νέο θέατρο” βρέθηκε στην παράσταση “Μάνα” – The Quest

49209647_223742451860727_4850205068705660928_n

Το “The Quest” είναι μια διαδικτυακή εκπομπή δέκα επεισοδίων του σκηνοθέτη και δημιουργού Αργύρη Σ. Μάρδα με σκοπό ν’ αναζητήσει τ’ όραμα για το Νέο Θέατρο. Από τον 6ο αιώνα π.Χ μέχρι σήμερα οι βασικές αρχές του θεάτρου παραμένουν οι ίδιες. Ο ίδιος αναζητεί να βρει ανάμεσα στους Έλληνες δημιουργούς, τ’ όραμα για ένα νέο θέατρο.

Σε αυτό το επεισόδιο βρίσκεται στον μυσταγωγικό χώρο του θεάτρου Faust, για την παράσταση “Μάνα”  του Σταμάτη Πακάκη, ένα μουσικό σκοτεινό κοινωνικό παραμύθι για ενήλικες.

Κάθε Παρασκευή στις 21:00

Λίγο λόγια για το έργο

Ένα μουσικό σκοτεινό κοινωνικό παραμύθι για ενήλικες. Ανθρώπινες σχέσεις, ανθρώπινα πάθη, ανθρώπινα τραύματα! Όλα μπερδεύονται κατά τη διάρκεια του Ύπνου. Ύπνος με «Ύ» διότι είναι ο μικρός γιος της Νύχτας, φίλος των μικρών παιδιών καθώς και σύμμαχος της Μάνας. Ποιας Μάνας; Της δικής σου Μάνας… της δικής μου Μάνας… της Μάνας όλων μας. Η ιδέα της Μάνας λοιπόν! Παιδιά… Αγόρι-Κορίτσι …Παιδικά παιχνίδια… Φανταστικοί φίλοι… Παιδικοί δαίμονες… Παιδική ασθένεια… Παιδική ηλικία… Παιδικά τραύματα! Σχέση Μάνας-Παιδιού και πως αυτή διαμορφώνει την πορεία μας ως ενήλικές. Παιδικοί φόβοι, ενηλικίωση, «φορεμένοι» κοινωνικοί ρόλοι, βία κατά των γυναικών, το πέρασμα του χρόνου, η απώλεια των αγαπημένων προσώπων, το διαζύγιο, η υιοθεσία και ο κοινωνικός καθωσπρεπισμός. Το κείμενο της παράστασης «ΜΑΝΑ» θα κυκλοφορήσει σε βιβλίο το φθινόπωρο από τις Eκδόσεις iWrite Publications.

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Πακάκης Σταμάτης

Κινησιολογία-Χορογραφίες: Τσακλάνου Εύη

Σκηνικά-Κοστούμια: Σταματίου Δανάη

Μουσική: Ζαχαριάδη Άννα-Μαρία, Δημητρόπουλος Αλέξανδρος, Πακάκης Σταμάτης Φωτισμός, φωτογραφίες, κινηματογράφηση: Λουκρέζη Αναστασία

Mua: Cathy Jones

Hair Styling: Kyriazos Yannis

Παίζουν: Καλογιάννη Ευφημία, Κονταρίνη Μαρίνα, Μελά Ειρήνη, Πακάκης Σταμάτης, Τοπάλογλου Άρης-Ηλίας, Φουρλάνου Ουρανία

Φωτογραφία εξώφυλλου: Yiannis Sotiriadis

Διάρκεια Παράστασης: 80′

Τελευταία παράσταση: Αύριο Παρασκευή 28/12, στις 21:00

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσόδος: 12 ευρω Σπουδαστές, άνεργοι, ατέλειες: 8 ευρώ Ομαδικά (άνω των 8 ατόμων): 10 ευρώ Πληροφορίες – Κρατήσεις: Στο FAUST (τηλ. 210 3234095 – email: info@faust.gr)

Παρακολουθήστε το επεισόδιο από το κινητό για πιο ευχάριστη απόλαυση

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΓιορτινή Τούρτα που εντυπωσιάζει από τον Άκη Πετρετζίκη
Επόμενο άρθροΚαμία Πέγκυ Καρρά: Δε Φαντάζεστε Με Ποια Ηθοποιό Του «Κωνσταντίνου & Ελένης» Έχει Παιδί Ο… Μάνθος Φουστάνος! (Pic)